Jump to content

derfkir

Medlem
 • Content Count

  93
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About derfkir

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

4,019 profile views
 1. Försöker att använda ett Apogee Symphony som standalone converter in i ett Digi 003. iMac, Yosemite, PT12. Apogeeprogrammet Maestro hittar inte Symphony. När jag kör genom Symphony blir det höga poppande smällar på vald kanal i PT. Hittar ingen bra info om detta. Några tips?
 2. Någon som vet var man får tag på tunn (ca 10-20 mm) glasullisolering? Hittar inte tunnare än 45 mm på byggvaruhusen.
 3. Enligt den här snubben ska man ändra formeln när man använder plywood (och gips antar jag) i stället för MLV, genom att öka täljaren med 34%. Råder det konsensus om det? http://www.acousticsciences.com/art-noxon/limp-mass-membrane-bass-traps
 4. Funkar 13 mm gipsskiva som membran? det har nästan dubbelt så hög densitet som Auralex MLV. 9kg/m2 vs 5kg/m2. Blir ju smidigare lådor för de lägre frekvenserna i så fall. Märker när jag räknar att MLV passar bra till frekvenserna mellan ca 60-160 Hz. Då hamnar jag på 2,8 cm resp 20 cm djup. För högre och lägre frekvenser blir lådorna väldigt grunda resp djupa. Tänkte linoliumgolv som har lägre densitet till de högre frekvenserna och då gips för de lägre, så hamnar man på ungefär samma djup på alla lådor. Eller har jag missat något?
 5. Det här är ju inte enda tråden på inspelningsforum där det råder delade meningar om omvandlarnas betydelse. Koncensus brukar dock råda om att det är det sista man bör investera i och onödigt för de flesta hemmapulare. Så egentligen kanske lite overkill för min del, men har hög nivå på mickar, micpres och monitorer, så tänkte att det är värt att prova..Jag fick strax efter mitt inlägg chansen på ett beggat Apogee Symphony mk1 till bra pris och slog till. Blir spännande att jämföra mot mitt 003. Peace
 6. Ska bygga porösa bredbandsabsorbenter med siktet på framförallt 200-2000 Hz. Har kommit över ca 3 m3 med sådana där skivor som sitter i innertak på kontor. De är väldigt styva, vilket jag antar är bra? De har en väv klistrad på finsidan. Min idé är att lägga dem med kanten utåt, alltså som en pannkakstårta. Påverkar väven negativt eller positivt? Den går att få bort om det är nödvändigt. Funkar materialet optimalt eller är det värt att köpa något annat? Hur tjocka bör jag göra dem? Om det finns någon expert här som vill smaka på materialet så skickar jag gärna en bit för utlåtande. 🙂
 7. Ni som har lite koll på resonerande basfällor: Som jag förstår det är det djupet på lådan och membranets massa som påverkar frekvensen. Men blir de effektivare med en relativt liten area? Jag skulle vilja göra mina 200x50 cm för enkelhets skull, tänkte fylla hela främre väggen. Men har sett rekommendationer på måtten 60x40. Har det med materialet MLV att göra? Blir det mer effektivt vid mindre lådor? Eller spelar storleken ingen roll? Dessutom: Kan jag placera porösa bredbandsabsorbenter med en tjocklek på ca 30 cm framför de resonerande? Eller påverkas de negativt av det?
 8. Funderar på att skaffa en extern 2-kanals ADDA-omvandlare till mitt 003. Funderar på RME adi2. Eller ett beggat Rosetta. Vad säger ni om dem. Andra alternativ? Helst så långt under 5000:- som möjligt. Behöver inga preamps.
 9. Har tänkt att ge mig ut på djupt vatten och mäta mitt planerade mixrum på egen hand, innan jag ska bygga basabsorbenter. Blir troligen resonerande membranabsorbenter. Kan ni rekommendera en lämplig mätmikrofon i budgetklassen? Duger de billigaste på thomann? https://www.thomann.de/se/superlux_ecm999.htm Finns det något billigt/gratis program att beräkna frekvenser m.m. Vad bör jag tänka på?
 10. Om man behåller bitarna platta, men borrar/fräser ett hål med säg ca 1 cm diameter och 1-2 cm djup i varje stavs front; Skulle det diffusera de högre frekvenserna utan att förstöra diffusionen under 3440? Eller limma på en ca 1x1 cm tärning på varje stav för samma effekt.
 11. Som jag förstår det påverkar längden på stavarna de låga frekvenserna och dimensionen på den påverkar de höga frekvenserna. När jag använder en skyline calculator hamnar jag tex alltid på 3440 hz vid 5x5 cm stavar, oberoende av längd. Tänker att sneddade ytor borde fungera lite som mindre tjocklek och höja diffusionen i de högre frekvenserna, så att man kommer upp ett snäpp mot tex 5000 hz är det rätt tänkt?
 12. Varför har de flesta skyline diffusers platta ytor på bitarna? Borde inte en sneddad yta öka diffusionen? Som i den här bilden. Någon som har koll?
 13. Bumpar upp den här tråden. Har inte kommit igång ännu. Planen är som tidigare, men funderar på att ha diffusorer i taket bakom lyssningsposition och även till viss del på bakre väggen. Framför lyssningsposition är planen fortfarande bredbandsabsorberation Kommer i så fall de 50 cm tjocka absorbenterna bakom diffusorerna göra nytta i basfrekvenserna eller försvinner deras funktion av att de täcks. Funderar på att sätta trekantslister i taket som en sorts diffusor. Låter det vettigt? Eller behöver man typ Golden horn eller liknande? Glad för alla tips jag kan få!
×
×
 • Create New...