Jump to content
Annons

Taskig attityd i musikaffärer


Pluffo

Recommended Posts

Annons
Analogfreak (oregistrerad)
tycker inte det är sån stor skillnad men aja, sry för "pantad" tyckte bara du var lite skum hehe =)

Ursäkten är godtagen. 😄

Försökte bara se det ur försäljarens ögon i en vardag där ungdomar hänger där som om det vore en ungdomsgård.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har nog sagt detta innan...

men Musikbörsen i Kristianstad är kanon...

+1

Håller med! Musikbörsen i Kristianstad är helt kanon! Alltid bra service, alla som jobbar där oavsett område är super trevliga. Jag handlar aldrig musikgrejer här i Stockholmstrakten. Jag väntar till jag kör hem till K-stad o handlar på Börsen där istället!

Link to comment
Dela på andra sajter

Kul att höra det, har en gammal polare som jobbar där också. Tycker MB i Växjö är rätt OK också, de allra flesta som jobbar där är justa.

Vem är polarn du snackar om?

Link to comment
Dela på andra sajter

Försökte bara se det ur försäljarens ögon i en vardag där ungdomar hänger där som om det vore en ungdomsgård.

Så kan man naturligtvis tänka.

Men man kan också resonera lite långsiktigt, att dagens hängande ungdomar är morgondagens köpstarka konsumenter.

Som affärsidkare bör man se långsiktigt på sina kunder och sitt rykte.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 1 år senare...

slagverket på 90-talet var som att gå igenom skärselden.. om man kom förbi stetsonhattarna och skinnbyxhänget vid disken..jubelidioter bakom. Man gick in på egen risk.

tack vare internet har man blivit lite sturskare och kan hota med tysken så att priserna blir humana så t.om buller o bång kan vara mysiga emellanåt, fast där blir det alltid diskussioner om priser hos thomann contra svenska butikspriser "och att vi erbjuder personlig service" .njaa.

bäst är utan tvekan S.V.K i karlstad. bäst service, bäst priser.

Har skumma men intressanta erfarenheter av MUG, man vet aldrig vad man kan vänta sig...

jam i gbg känns fjunigt, men charmigt, handlade monitorer där för en mån. sedan, bara för att det var bäravstånd hem...trevliga killar.

4-sound gbg har skärpt till sig REJÄLT de senare åren. Bra personal, bra priser.

Men tyvärr, min samlade erfarenhet är att 9/10 fall skall det luras av kunderna på ett el annat sätt. Och det enda botemedlet är kunskap.

Redigerat av FreudianSlip
Link to comment
Dela på andra sajter

slagverket på 90-talet var som att gå igenom skärselden, om man kom förbi stetsonhattarna och skinnbyxhänget vid disken..jubelidioter bakom. tack vare internet har man blivit lite sturskare och kan hota med tysken, så att priserna blir humana. t.om buller o bång kan vara mysiga emellanåt. bäst är utan tvekan S.V.K i karlstad. Har skumma men intressanta erfarenheter av MUG-man vet aldrig vad man kan vänta sig... jam i gbg känns fjunigt. 4-sound har skärpt till sig REJÄLT de senare åren. Bra personal, bra priser.

Dom var rätt okej på den tiden, slagverket! köpte ett fett DW och det iofs klantade till sig med golvpukan. Tog ju 3 månader att få skiten!

Sen sålde jag hinkarna till en tät norrman på midsommarafton. Och fick bra betalt. Sen åkte jag till Slagverkskompaniet i K-stad och fick världens bästa deal!

Bortsett från detta så hänvisar jag till denna upplevelse av fjantarna som lapar anal i sthlm: //forum.studio.se/index.php/topic/3412-taskig-attityd-i-musikaffaerer/page__view__findpost__p__773010

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Jag tror att bemöntandet delvis kan bero på hur mycket förkunskap man har som kund också. Om vi tar detta forum som exempel så är det ju så många som klagar på att det postas så många trådar där någon vill veta had han/hon ska köpa för ljudkort, utan att denna talar om vad ljudkortet ska användas till. Man bli het enkelt tött av att upprepa samma saker om och om igen. Problemet är att den som stält frågan faktist inte har tillräkliga kunskaper om de prudukter och den tekniken som finns på markanden.

Om man jämnför musikafärer med snabbköp så kan man kanske förtå varför det kan vara mera anstängande att jobba på en musikafär. Det är ju sällan någon frågar en sabbköpskassörska "Hej jag vill laga mat, vad ska jag använda för kryddor?". Medans det är vanligt att man som anstäld i en musikafär får frågan "Hej jag vill börja göra musik, vilket ljudkort ska jag köpa?". För att kunan svara på dessa frågor måste man ju börja fråga ut kunden för att försöka förstå vad kunden faktist har för behov. Det kan vara tröttsamt i längden om kunden själv inte har någon aning om vad den är ute efter. Särskilt om denna situation uppstår flera gågner om dagen. Har man dessutom många kunder som väntar, medans man hjälper den okunnige så kan det ju bidra till ökad stress med.

Naturligtvis så är det inte en ursäkt för at bete sig illa mot kunderna, men det kan kanske vara en orsak till att man ibland blir illa bemött?

Att de som jobbar på muikafärer oftast befinner sig i en bulrig miljö påverkar kanske också humöret och konsetrationen iofs.

  • Gilla 3
Link to comment
Dela på andra sajter

Att de som jobbar på muikafärer oftast befinner sig i en bulrig miljö påverkar kanske också humöret och konsetrationen iofs.

Haha! Jag kan se mig själv stå med hörselkåpor om jag skulle jobba i en musikaffär för att stänga ute gitarronani, keyboardsmissbruk ("Kalle Johansson Kalle Johansson") och cymbaltävling.. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Bullrig miljö? Prova att jobba i en industri.

Det gör jag redan. Vinkelslipen är värst. Därför har jag hörselskydd.

Vi inom industrin är knappast värst drabbad om man inte är en hårding som vägrar ha hörselskydd för det är fjolligt.

Förskolepersonal är värre drabbade isåfall...

Link to comment
Dela på andra sajter

k9 (oregistrerad)

Ja men man kan ju inte gärna ha på sig hörselskydd samtidigt som man ska prata med kunder.

Och jag som jobbat innom både industrin och förskolan kan hålla med om att förskolan är värre.

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har handlat över allt och aldrig blivit illa bemött. Tycker halmens i helsingborg är den bästa butik jag varit i med mycket trevlig personal osv, tätt följt av 4sound malmoe. Jag har provat hörselkåpor och bilsom öroproppar och de är ren skit. Det bästa jag provat är dom svenska öronpropparna happy ears dom skyddar samtidigt som jag hör. Och sen är dom löjligt billiga.

Så jag rekommenderar öronpropparna happy ears till alla

www.happyears.se

Och halmens i helsingborg

www.halmenmusik.se

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...
SavageMessiah (oregistrerad)

Jag har aldrig upplevt dåligt bemötande i en musikaffär. Gick en dag till Forss musik i Katrineholm och skulle köpa strängar till gitarren, var lite ny på det där och hade inte bättre koll än att jag skulle ha tjockare strängar. Jag gick fram till kassan och frågade om han visste vad jag skulle ha för strängar. Då fick jag en lång redovisning om vad strängar gör, skillnaden på tjocklekar och även skillnaden mellan en massa märken.Jag som inte hade mycket kunskap om detta tyckte såklart att det var riktigt intressant! Sedan så lade han fram ett paket sträng och sa att det antagligen var dom jag skulle ha, notera även att dessa inte var "den svindyra" sorten. Så en applåd till gubbarna som jobbar där! Brukar även gå dit för att testa på olika gitarrer, trummor eller bara snacka strunt.

Var även på Musikbörsen.. eller 4sound som det numera heter. Vi skulle köpa en Gibson Thunderbird. Vi gick som sagt till kassan och sade att vi skulle ha den basen och jävlar vilken glad min man fick. Kanske för att de fick sälja något dyrt, vem vet haha.. Men hursomhelst så var han glad som få och skuttade iväg och hämtade en sådan bas! när vi sedan pratade om vilken förstärkare vi skulle ha så kom en annan kund fram och avbröt oss mitt i allt. Då sade säljaren: "Du får fan ta och vänta på din tur" med en riktigt ilsken ton, tycker dock inte att det är fel med det då kunden typ mosade sig fram och skulle ha hjälp...

Fick släpa på en 60 watt bas stärkare + bas genom hela stockholm! Nästa gång ska jag ha bil haha

Link to comment
Dela på andra sajter

När jag var på musikbörsen i malmö så var det butikschefen som expedierade mig. Jag valde ut de produkter jag skulle köpa. När jag var klar vände han sig till mig och sa: "Jag tror inte att du har råd med detta". Vad fan? tänkte jag, avbröt allt och gick till Jam och handlade istället...

Haha.. gillar inte den butiken. Numer får man inte ens kolla på monitorer själv, utan att be en i personalen plocka bort avspärrningen. Även lite "köp fort nu och bli klar"-känsla i attityden. Går alltid till Sandberg musik bakom caroli istället. Där möts man av glada miner. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 månader senare...

Jag har en historia att bidra med. Följande utspelar sig på Skivhögen på Södermalm i Stockholm sommaren 2007:

Jag och en polare strövar omkring på Söder och bestämmer oss för att kolla in utbudet i nämnda butik. Vi står och bläddrar en stund bland hårdrocksvinylerna, sedan går min polare fram till disken där gubben som troligtvis äger stället står, och följande konversation uppstår:

Polaren: -Ursäkta, men har ni inget med Iron Maiden på vinyl inne?

Ägaren får nästan något svart i blicken, kastar sig fram, halvlägger sig över disken med underarmarna som stöd och spänner ögonen i min polare.

Ägaren: (bryskt) -Iron Maiden!? Sade du Iron Maiden!??

Polaren: (något ställd) -Eeh, Ja?

Ägaren: -Vi har aldrig den där skiten inne! Och vet du varför? Därför att så fort jag får in en skiva med dem så är det någon jävel som köper den! De går åt som smör i solsken! Det är tydligen det enda som går att sälja!

Polaren: -Eeh, jaha? Så ni har alltså inget med dem inne då?

Ägaren:-Nej! Och även om vi skulle få in något med dem så bryr jag mig inte för jag fattar inte vad som är så jävla speciellt med dem!

Polaren: -Aja, jag gillar dem i varje fall...

Ägaren: -Det får stå för dig, själv fattar jag inte hur man kan lyssna på skiten. Helt värdelöst! Jag skulle aldrig få för mig att köpa något med dem!

Jag: -Okej, då vet vi det. (vänder mig till polaren) - Kom så går vi härifrån!

Kan tillägga att jag inte har förärat butiken med något mer besök efter den händelsen. Man kan undra hur en ägare av en skivbutik tänker när han behandlar kunder på det viset.

Förmodligen är han efter många år i branschen less på folk som ständigt kommer in och frågar efter Maiden, Metallica och Judas Priest på vinyl. Detta medan alla de andra obskyra och "exklusiva" rariteterna med fullkomligt okända 60 och 70-talsband (som han själv med sin egen utsökta och perfekta musiksmak såklart värdesätter högst) står och samlar damm år efter år.

Om man som innehavare av en skivbutik inte kan leva med att det alltid kommer att dyka upp någon långhårig rackare som frågar efter en klassisk skiva som man redan har sålt femtielva gånger genom åren så har man nog valt fel yrke. Det är i alla fall vad jag anser 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Kan tillägga att jag inte har förärat butiken med något mer besök efter den händelsen. Man kan undra hur en ägare av en skivbutik tänker när han behandlar kunder på det viset.

Förmodligen är han efter många år i branschen less på folk som ständigt kommer in och frågar efter Maiden, Metallica och Judas Priest på vinyl.

Det där låter som om en ICA-handlare skulle bli less på att sälja mjölk! Nog för att man kan tycka att kunderna har tråkig musiksmak, men det är ändå kunderna som betalar hans lön... (Just det där argumentet med att "det är jag som betalar din lön!" brukar jag ta upp de ytterst få gånger i mitt liv jag blivit illa behandlad på en affär. Det är svårt att säga emot.)

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har en historia att bidra med. Följande utspelar sig på Skivhögen på Södermalm i Stockholm sommaren 2007:

Jag och en polare strövar omkring på Söder och bestämmer oss för att kolla in utbudet i nämnda butik. Vi står och bläddrar en stund bland hårdrocksvinylerna, sedan går min polare fram till disken där gubben som troligtvis äger stället står, och följande konversation uppstår:

Polaren: -Ursäkta, men har ni inget med Iron Maiden på vinyl inne?

Ägaren får nästan något svart i blicken, kastar sig fram, halvlägger sig över disken med underarmarna som stöd och spänner ögonen i min polare.

Ägaren: (bryskt) -Iron Maiden!? Sade du Iron Maiden!??

Polaren: (något ställd) -Eeh, Ja?

Ägaren: -Vi har aldrig den där skiten inne! Och vet du varför? Därför att så fort jag får in en skiva med dem så är det någon jävel som köper den! De går åt som smör i solsken! Det är tydligen det enda som går att sälja!

Polaren: -Eeh, jaha? Så ni har alltså inget med dem inne då?

Ägaren:-Nej! Och även om vi skulle få in något med dem så bryr jag mig inte för jag fattar inte vad som är så jävla speciellt med dem!

Polaren: -Aja, jag gillar dem i varje fall...

Ägaren: -Det får stå för dig, själv fattar jag inte hur man kan lyssna på skiten. Helt värdelöst! Jag skulle aldrig få för mig att köpa något med dem!

Jag: -Okej, då vet vi det. (vänder mig till polaren) - Kom så går vi härifrån!

Kan tillägga att jag inte har förärat butiken med något mer besök efter den händelsen. Man kan undra hur en ägare av en skivbutik tänker när han behandlar kunder på det viset.

Förmodligen är han efter många år i branschen less på folk som ständigt kommer in och frågar efter Maiden, Metallica och Judas Priest på vinyl. Detta medan alla de andra obskyra och "exklusiva" rariteterna med fullkomligt okända 60 och 70-talsband (som han själv med sin egen utsökta och perfekta musiksmak såklart värdesätter högst) står och samlar damm år efter år.

Om man som innehavare av en skivbutik inte kan leva med att det alltid kommer att dyka upp någon långhårig rackare som frågar efter en klassisk skiva som man redan har sålt femtielva gånger genom åren så har man nog valt fel yrke. Det är i alla fall vad jag anser 😉

http://www.youtube.com/watch?v=-ECyX8A3iP0&feature=related

😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har en historia att bidra med. Följande utspelar sig på Skivhögen på Södermalm i Stockholm sommaren 2007:

Jag och en polare strövar omkring på Söder och bestämmer oss för att kolla in utbudet i nämnda butik. Vi står och bläddrar en stund bland hårdrocksvinylerna, sedan går min polare fram till disken där gubben som troligtvis äger stället står, och följande konversation uppstår:

Polaren: -Ursäkta, men har ni inget med Iron Maiden på vinyl inne?

Ägaren får nästan något svart i blicken, kastar sig fram, halvlägger sig över disken med underarmarna som stöd och spänner ögonen i min polare.

Ägaren: (bryskt) -Iron Maiden!? Sade du Iron Maiden!??

Polaren: (något ställd) -Eeh, Ja?

Ägaren: -Vi har aldrig den där skiten inne! Och vet du varför? Därför att så fort jag får in en skiva med dem så är det någon jävel som köper den! De går åt som smör i solsken! Det är tydligen det enda som går att sälja!

Polaren: -Eeh, jaha? Så ni har alltså inget med dem inne då?

Ägaren:-Nej! Och även om vi skulle få in något med dem så bryr jag mig inte för jag fattar inte vad som är så jävla speciellt med dem!

Polaren: -Aja, jag gillar dem i varje fall...

Ägaren: -Det får stå för dig, själv fattar jag inte hur man kan lyssna på skiten. Helt värdelöst! Jag skulle aldrig få för mig att köpa något med dem!

Jag: -Okej, då vet vi det. (vänder mig till polaren) - Kom så går vi härifrån!

[...]

A real wtf-moment right there! 😄

Yep'r, spot on! 😆

Redigerat av CHAE
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 4 månader senare...

Jag blev utskälld häromdagen när jag skulle tjacka hörlursförstärkare och påpekade att Thomann hade samma modell för 149:- som 4sound sålde för typ 500. "Man ska inte handla på Thomann... bla bla bla". Ska fan sluta handla helt på 4sound, dom har ju ändå ingen koll på grejorna. Känns lite som ett Samhall för musiker.

  • Gilla 1
Link to comment
Dela på andra sajter

Jag blev utskälld häromdagen när jag skulle tjacka hörlursförstärkare och påpekade att Thomann hade samma modell för 149:- som 4sound sålde för typ 500. "Man ska inte handla på Thomann... bla bla bla". Ska fan sluta handla helt på 4sound, dom har ju ändå ingen koll på grejorna. Känns lite som ett Samhall för musiker.

Lät som dålig kundvård. Bara enorma företag som i längden kommer undan med att behandla sina kunder som arsel.

Sen kan ju naturligtvis inte 4Sound ha hundra procentig koll på vad deras anställda sysslar med.. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag har en historia att bidra med. Följande utspelar sig på Skivhögen på Södermalm i Stockholm sommaren 2007:

Jag och en polare strövar omkring på Söder och bestämmer oss för att kolla in utbudet i nämnda butik. Vi står och bläddrar en stund bland hårdrocksvinylerna, sedan går min polare fram till disken där gubben som troligtvis äger stället står, och följande konversation uppstår:

Polaren: -Ursäkta, men har ni inget med Iron Maiden på vinyl inne?

Ägaren får nästan något svart i blicken, kastar sig fram, halvlägger sig över disken med underarmarna som stöd och spänner ögonen i min polare.

Ägaren: (bryskt) -Iron Maiden!? Sade du Iron Maiden!??

Polaren: (något ställd) -Eeh, Ja?

Ägaren: -Vi har aldrig den där skiten inne! Och vet du varför? Därför att så fort jag får in en skiva med dem så är det någon jävel som köper den! De går åt som smör i solsken! Det är tydligen det enda som går att sälja!

Polaren: -Eeh, jaha? Så ni har alltså inget med dem inne då?

Ägaren:-Nej! Och även om vi skulle få in något med dem så bryr jag mig inte för jag fattar inte vad som är så jävla speciellt med dem!

Polaren: -Aja, jag gillar dem i varje fall...

Ägaren: -Det får stå för dig, själv fattar jag inte hur man kan lyssna på skiten. Helt värdelöst! Jag skulle aldrig få för mig att köpa något med dem!

Jag: -Okej, då vet vi det. (vänder mig till polaren) - Kom så går vi härifrån!

Kan tillägga att jag inte har förärat butiken med något mer besök efter den händelsen. Man kan undra hur en ägare av en skivbutik tänker när han behandlar kunder på det viset.

Förmodligen är han efter många år i branschen less på folk som ständigt kommer in och frågar efter Maiden, Metallica och Judas Priest på vinyl. Detta medan alla de andra obskyra och "exklusiva" rariteterna med fullkomligt okända 60 och 70-talsband (som han själv med sin egen utsökta och perfekta musiksmak såklart värdesätter högst) står och samlar damm år efter år.

Om man som innehavare av en skivbutik inte kan leva med att det alltid kommer att dyka upp någon långhårig rackare som frågar efter en klassisk skiva som man redan har sålt femtielva gånger genom åren så har man nog valt fel yrke. Det är i alla fall vad jag anser 😉

För mina tankar till humorserien Black Books ! 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Köpte ett par lurar i en 4Sound butik det tog fyra dagar så försvann ljudet i ena luren. Går tillbaks till butiken med kvittot givetvis och sa som det var. Säljaren börjar då med följande harang:

-det är inget fel på dom här... Innan han ens satt dom på huvudet?! Jag påpekade då att han kanske ska lyssna innan han uttalar sig.

Samma säljare uttalade sig vid ett inbyte av en gitarr att detta är bara hypat skräp. Detta var en rätt fin Tokai Goldstar som jag senare fick närmare 5000 för......

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...