Jump to content
Annons

FreudianSlip

Medlem
  • Antal inlägg

    174
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av FreudianSlip

  1. Fick erfara detta förra året när jag importerade elektronik, micar och annat småplock till en jazzmaster, från tre olika tillverkare, blev lite dyrare än vad jag hade räknat med, och både ups & fedex är helt sanslöst dåliga på att meddela när de kan leverera, bästa är att kunna hämta ut själv tycker jag. Sen hade jag bra erfarenheter av att ta hem pedaler direkt från mr. black, betydligt billigare frakt än t.ex proguitarshop, och således blev importavgiften då lite mindre. Tack tullverket. Mina erfarenheter är att det är lite hit or miss, ibland blir det billigare än att köpa hemma, ibland lika dyrt.
  2. ah, haha, helt värdelösa tips mao, sry TS. Men det bör väl gå att hitta ett interface som matchar din HEDD till inte alltför dyra pengar. Kolla beggat.
  3. http://www.vend.se/ad.php?213982 http://www.vend.se/ad.php?212902 http://www.blocket.se/malmo/RME_ljudkort__Grafisk_EQ_mm_51878687.htm?ca=15&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/RME_Babyface_silver_52051975.htm?ca=15&w=3
  4. det existerar ett pärlband av personer här som har utrustning du bara kan drömma om, som dessutom vet vad dom snackar om, det gör ju inte du, kör på vad du vill, men glid inte omkring med osanningar, du gör dig bara löjlig.
  5. sätta ribban? Är du 3 år.? Alla som är inne på det här forumet vill göra så bra musik som möjligt, och med erfarenheter från andra kan man hjälpas åt att nå sina mål, vad dina mål är med exktensivt tekniksnack och inköp som en väludruatad volvo vet jag inte, dina frågot på gerslutz om stoppningen i trident hg3 påverkade basen är priceless, eller att du hellre köper stativ för 12k än att över huvud taget lyssna på studioproffs i tråden att dämpning kan vara ett viktigare prio, eller hur du på allvar tyckte stenen du fyllde dina stativ med var viktiga, herregud. Jesus. Haha.
  6. för mycket gissningar och självuppfyllda sanningar i detta, har ingen bäring alls! Usch för sådant här dollarstinnt skitsnack. Till TS, du kommer märka ett ökat headroome mellan exempelvis ett m-audio & ett rme, men du behöver inte satsa 20k på en AD/DA för att musiken ska låta bra, avicii spelade in sina första hits på ett rme 400, bör räcka för en rocker med.
  7. precis, har några roliga pedaler jag ska testa som nästan aldrig används, mr black supermoon chrome & eterna (grymma!) & en gammal fuzz jag tog hem från staterna i somras, denna. också grym. som nåt från starwars.
  8. jag är inte ute efter mer kräm, jag kan köra synten via pre`s el mica upp den med en knarrig gammal låda eller genom gitarristens stompbox med jätteskojiga möljligheter att skruva till ljudet, eller via en fina låda om så behövs, det är egentligen inte frågan... har masssor med ideér, men jag undrar återigen, hur gör ni andra syntare när ni spelar in.
  9. tack, men har redan grymma pre´s & di-boxar, men undrar mer hur dom med erfarenhet av att lira in sina syntar gör? Själv är jag öppen för allt, jag tänker köra min supermoon chrome via voxen, kan bli fett. Men, min fråga går ut till er andra analogsyntare där ute, hur gör ni när ni spelar in?
  10. har skaffat en enkel analogsynt, mikrokorg, och tänker väl att det naturligaste är väl att köra line-in rätt in i interface, kanske via preamp, men varför isf? eller micar ni upp och kör på en stärk för annat sound? - hur gör ni med analogsyntar när ni trackar? tacksam för input och tips! /tobbe
  11. http://www.halkans.com/ vintage, gitarrer o dyl http://www.hellstonemusic.se/ vintage, en hel del roliga trummor
  12. jag använder oxo ipad som hemmastudio. ipad 3 apogee jam, för gitarr auria med lite effektappar. animoog korg ielectribe korg ipolysix korg iKaossilator korg ims-20 ReBirth Audiobus Amplitube fender Mellotronics M3000 HD (sjuuk härlig mellotronapp!) Kymatica AUFX:Space (skönt reverb) Nästa inköp blir antingen apogee IOS el rme babyface.
  13. last of us hade ett grymt soundtrack, av gustavo Santaolalla http://www.youtube.com/watch?v=Ejdjcun2Jo4
  14. är långt ifrån ett die-hard fan, har inte köpt en platta sedan 96, och sist jag såg dom var på stockholms stadion sommaren 93, die-hard? nja. musiken talar för sig själv, klart det finns dippar, fryed eye... , firend of misery, god that failed ploppar upp rent spontant.. men det är nog de enda som jag har svårare för.
  15. nja, själv tycker jag inte dom släppte en endaste dålig låt fram till load. Det var f.ö den sista plattan jag köpte. Det var 19 år sedan, herregud. Med det sagt, så finns det material som håller hög klass på alla släpp efter black album, men det är glest måste jag säga. Hursom, hoppas dom gör nåt riktigt fett den här gången. killarna är ändå värda all respekt för musiken dom gett oss.
  16. En liten en http://fr.m.wikipedia.org/wiki/Fichier:Microkorg.jpg
  17. starta band och börja lira! Absolut bästa sättet att växa som musiker. kombinera att börja ta lektioner igen också.
  18. fyfan va du är BÄST Yllet!! Grym konsumentupplysning. Wow
  19. en hel del utav det där hör du på maggios senaste, kan inte gå fel med rätt artist.. Kör på din vision.
  20. . Studioforum hade ett lång klipp med avici, när han mixade ihop en låt, han körde på ett RME 400, man såg även en UAD 610, men ingen extern DAC. Tycker hans produktioner är rätt feta, förstår att mycket är fixat i dyra studios, men har han ett RME 400 som grund borde det räcka för vem som helst. Den nyare varianten heter rme UC, och är i princip exakt samma ljudkort fast usb ist för fireface. Den nyaste hter ucx och är en usb-baserad precis som föregångaren men med skillnaden att den har inbyggd dsp, precis som RME UFX, frågan är nog hur många kanaler du behöver spela in simultant. Jag skulle köra på ett RME UCX med ett crane song avocet, en fin channelstrip, en fin monitorcontroller och raka monitorer. Wow! Vilken rigg.
  21. öva, öva öva, Repetition är kunskapens moder. Anpassa ditt trumset så att det är arrangerat efter din handföring, kolla in supergrymma ovannämda trummisar och inspireras av dem, en annan grym rocktrummis som kör openhanden är även Mike Bordin.
  22. skulle satsat på en reissue istället. mindre pengar, samma ljud (rätt trist). eller om du lägger 50k, varf inte en fender blackface el en vintage bassman el bandmaster. mycket hetare
  23. tjänar du en halv mille i månaden? kognitiv dissonans säger freud
×
×
  • Skapa ny...