Jump to content
Annons

Strange Leaf

Medlem
  • Antal inlägg

    186
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

13 Bra
  1. Helt befängt att såga hans svärfarsa och granne innan du ens hört vad dom kan. Otroligt negativt tycker jag. Poängen du missade var just att bara för att något är gratis så behöver det inte locka någon alls. Idag kan man få sina saker mixade online av otroligt duktiga människor med grammys under bältet för överkomliga pengar. Då kan det ju verka lite naivt att starta upp en hemsida och konkurrera med det utan att redan ha kunder och ett renommé. Och jag är inte negativ eller jantegnällig. Jag vill bara bjuda på en dos realism. Gratis.
  2. Jag tycker du börjar bakvänt. Du startar servicen först där du säljer en kunskap som ingen vet om du har, och sen hoppas att folk ska komma. Det är som när folk öppnar "studios" och tror att kunderna ska börja köa. Det är väl vettigare att man startar en sån sida först den dagen när behovet finns och du har så många som vill ha dina tjänster så du behöver en kanal för att förenkla för dina kunder. "Man får det ju gratis" sa någon i tråden. Oj, skitbra. Typ som om grannen eller svärfarsan mixar. Men om det låter förjävligt då? Vill artisten/bandet fortfarande ha det ligga ute på internet då? Om dom tycker du sabbat deras låt? Om du behöver mixexempel så kan du väl leka med ljudexemplen från mixologispåren. Gör en ärlig "pre-mix" och en färdig mix. Posta dina resultat på din "Online Mix Service" sida så kommer du märka om folk vill betala för vad du kan som du tror inte dom kan.
  3. Om du tittar på väggen och taket så är det uppbyggt av plattor. Med all sannolikhet akustikmaterial. Basfällorna i större studios är inte helt ovanligt i taket, och kan i princip vara hur stora som helst.
  4. Veteran - har någon sagt att det är konstigt med folk som inte lirar gitarr och som vill ha gitarr i sina låtar ändå? Jag kan inte hitta något sådant påstående...kanske är du i fel tråd? 😳
  5. Eeh..DVibe.. om du anstränger dig och läser hela tråden så ser du att den frågan redan var utredd. Die hard har svarat på det. Den som ställde frågan i efterhand och fortfarande undrade var du själv.
  6. Såklart. Men om man spelar gitarr och vill göra metallåtar så kan det vara en bra idé att lära sig..
  7. Jag menar inte att dom försvann från affärerna utan mer från jordens yta. Alla dessa underliga gitarrer som byggdes och såldes... var är dom nu?
  8. När jag var grabb och åkte pendeln in till söder eller karlsberg varenda helg bara för att kolla om det kommit någon ny gura, så fanns det en uppsjö av massa konstiga gitarrer som verkar ha försvunnit från jordens yta idag. Det var Ibanez destroyer lackade vita med blodstänk, eller delade i mitten ena halvan svart andra röd. Det var schackrutiga ESP och massor av Charvel/Jackson med motivlack. Chris Holmes signature edition mm. Kramer hade massa modeller, t.o.m i Hobbexkatalogen (!) Jag är inte ute efter att köpa, men undrar bara ibland vart alla tog vägen? Man ser dom aldrig dyka upp på blocket eller så. Har folk helt sonika slängt dom i containern vid någon flytt, eller lagt dom i kaminen? Vissa var ju tveksam kvalitet, men det fanns ju även dom som var bra, och inte helt billiga, typ Jackson och ESP gurorna.
  9. Det tänkte jag inte på. Typ som ett samplingsbibliotek för dom som gör klippa/klistra låtar... det kan ju vara nåt kanske. Jag tänkte mer på gitarrister som skulle lära sig hans riff och sen använda dom.... kändes väldigt långsökt, och om man inte själv kommer på riff kan man ju sälja gitarren.
  10. Jag tycker studiofönster är ganska överreklamerat. Det känns som man vill bygga som man sett att det var på "riktiga" studios på 70-talet. Visst, det är bra och så, men det mesta man gör där är ju kanske tummen upp och lite sporadisk ögonkontakt att nu är det rec som gäller. 99% av kommunikationen görs ju ändå genom talkbacken. Och måste man förklara mer ingående än "bra tagning, nu kör vi en till, lite mer sisådär" då brukar det allra bästa vara att personen kommer in till kontrollrummet. Exempelvis om man får bryta gång på gång för någon mupp som inte kan räkna in ordentligt och konstant lägger nåt fill helt fel. Då får man sitta och coacha och trumma på knäna och visa på tu man hand. Vilket leder till ett annat problem med skissen ovan: det får inte vara för långt att gå mellan kontrollrummet och liverummet, för ibland har man dom här situationerna som leder till ett jävla springande och fönstret inte hjälper alls. Ska man lägga in fönster på skissen så skulle jag hellre se att något rum hade dagsljus, så det inte känns som en bunker i krigstid.
×
×
  • Skapa ny...