Jump to content
Annons

KillwithSkill

Medlem
 • Posts

  5,560
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

KillwithSkill last won the day on July 16 2018

KillwithSkill had the most liked content!

Reputation

335 Utmärkt

About me

 • Kön
  Berättar inte

Recent Profile Visitors

173,086 profile views
 1. Det beror på hur du kommer att jobba. Snabb cpu om du ska köra många pluggar, ett tips är att du kör helst Intel i7 eller i9, klockfrekvens är inte lika viktigt som antal cores. Logic klarar idag 36 cores. RAM om du ex kör med mkt samplingar, ex Toontrack, Spectrasonic, Native instrument osv... Hårddisken kan du ta så liten du vill eftersom att det finns skitsnabba externa med thunderbolt som du kan ha projekt på och ljudbibliotek på.
 2. Öppna Datorhantering genom att välja Start. Välj sedan Kontrollpanelen > System och säkerhet > Administrationsverktyg och dubbelklicka på Datorhantering och kolla om du ser den där.
 3. Det går nog inte. Det finns nog bara stöd för en extra skärm. Hänger ju lite på vad gammal Macbook du har?
 4. Finns mkt skit i windows... https://pcforalla.idg.se/2.1054/1.634644/windows-10-spionera-installningar https://support.focusrite.com/hc/en-gb/articles/207355205-Optimising-your-PC-for-Audio-on-Windows-10
 5. Ozone 8 Advanced. Köpte det på rea. Gillar LUFS-settingen. Bara leta på det starkaste partiet i låten och ställa den på analys så ställer det sig efter vad man önskar. typ -14. Sen nästa låt och nästa. Sen har man ställt nivåerna för en hel platta. Det i sig tycker jag har varit skitsvårt at få en jämn nivå på en fullängdare. Nu skitsmidigt! FÖ bra verktyg som följer med. En del skit som vanligt , men överlag riktigt bra! Använde den även till att mastra till vinyl.
 6. Nja, det vete fan?! DET skrev jag inget om, eller har nån åsikt om. MEN det stänger inne läckage. Dels in-ear som är instucket. Men kåporna stänger även läckaget i båda riktningarna. Skönt för en trummis! För nån hundring så är det fixat. Man behöver inte har värsta-värsta för inspelningen. Typ som för trummor.
 7. Äh, köp vad skit som helst i in-ear-väg och använd hörselkåpor utanpå. Noll läckage!
 8. Kör som du själv tycker. När jag är foh så pannar jag som jag ser trummorna. På monitor så ska du ju ha så som du ser utåt. Men det det finns smarta in-ear med surround som simulerar vart ex den andra gitarristen står till förhållande till dig. Ex står hen snett bakåt till vänster så hör du hen snett bakom till vänster i DITT system. Hen har du DIG snett till höger framför sig. Skulle du då eller hen springa fram till scenkanten och ex headbanga så hör du hur hen förflyttas i ditt in-ear.. Skitsmart system. Inte billigt, men det finns!
 9. Intel i7, Intel i9 eller Xeon...
 10. Det var många år sedan SSL skrotade sitt DSP-baserade Duendepluggar och gick över till Native. Åren har gått och pluggarna har väl känts lite gäspiga då marknaden fullkomligt har kräkits ur nya och bättre pluggar. Men nu har SSL uppdaterat i sitt plugins-stall och släpper version 6. http://www.solidstatelogic.com/studio/ssl-native https://youtu.be/D5qB8mBrQWA
 11. Svinbra info! Lägger mig på -14LUFS Tack för hjälpen! 🙂👍
 12. Har mastrat en CD och nu ska det även bli en vinyl på den. Jag söker tips och tillvägagångssätt. Saker jag redan har snokat reda på är att det basen är känslig och att nålen inte ska vibrera åt skogen så bör allt under 300Hz ligga i mono. Det löser jag med pluggen Izotope Ozone 8. finns massor med godis i den masteringspluggen. Men tyvärr inga presets för just vinyl... Frågor: 1. Vad bör volymen ligga på? Vad är taket? Eller vad rekommenderas? Finns ingen poäng här i nån jakt på nåt loudness war 2. Vart nånstans bör jag dra av basen? Ta bort allt under 30Hz? 40Hz? 3. S-ljud är ju ofta ett problem. Bör man köra de-esser (det gör jag ju ändå även på cd) och isf finns det specifika frekvenser som är extra känsligt, även om det inte är hörbart? 4. RIAA bas/diskant-rolloff. Är det nåt JAG måste göra eller fixar dom det på tryckeriet? För jag har ingen aning om hur mkt mer än att det ska vara 20dB men hur själva kurvan ska se ut har jag ingen aning om.. Har ni några bra länkar att läsa om detta?? Tacksam för hjälp! //KWS här är ju en bra länk. Men jag tar gärna emot fler tips....
×
×
 • Create New...