Jump to content

brojd

Medlem
 • Content Count

  1,864
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

6 Followers

About brojd

 • Rank
  Forumführer
 • Birthday 10/05/1980

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Falun
 • Intressen
  Maskingevär, Jack Daniels och skogspromenader.
 • Home page
 1. Enligt min åsikt så är den verkligen en bra allroundmikrofon. Många gånger har betydligt dyrare mikrofoner fått kapitulera i blindtester och jag har med goda resultat använt den till sång, akustisk gitarr, uppmickande av gitarrförstärkare (i kombination med en SM57:a) och även som stereopar vid liveinspelning. Själv sjöng jag in vår senaste skiva med den med mycket gott resultat förutom några få ställen där jag skrek på för hårt och för nära membranet
 2. Ute på turné nu med en Akai LPK25 som funkar kanon. Inte fullt lika bred som min 15" MBP och den har spänstiga tangenter + lättåtkomliga oktaveringsknappar samt en sustainknapp om man skulle behöva det. Arpeggiator finns inbyggd och inga drivrutiner har jag behövt installera. (bus-powered USB) Trevlig bekantskap måste jag säga, och (enligt mig) betydligt bättre än korgs alternativ som jag provade i 30 minuter innan jag skickade tillbaka den till musikaffären.
 3. LOL! MjukvarUkompressor! (Snacka om att kasta sten i glashus)
 4. RD-700NX skall bli intressant att ta en närmare titt på. Dess föregångare var helt klart ett av de bästa (om inte DET bästa) stagepianon som fanns på marknaden. Kan även tipsa de som är intresserade av digitalpianon om Roland FP-7F som roboten inte nämner trots att det släpps samtidigt. Har bankat otaliga timmar på FP-7, och när man slutligen fick fingrarna ur och köpte ett själv så släpper Roland uppföljaren med SuperNaturalpianot 3 veckor senare.
 5. Normalt brukar de nya datorerna hamna på ungefär samma pris som den förra generationen om inte något märkvärdigt har uppdaterats/ändrats.
 6. De var länge sedan de uppdaterades nu, men det är nog inte omöjligt att få tag på en om du snokar runt bland de webbutiker som lagerhåller mac-datorer, eller om du ringer runt till fysiska butiker som kan tänkas ha något svårsålt ex kvar på lager. Det kanske var det du undrade, men inget i frågeställningen antydde att så var fallet, och tyvärr så tappade jag förmågan att läsa tankar i vietnamkriget. Vad gäller när en ny 13" släpps, och vad den kan tänkas vara utrustad med så är det anyones guess, men ta en titt på macrumors.com och deras mac buyers guide + forumet om du önskar gissa dig fram.
 7. Även om tråden nu är inaktuell så kan jag inte låta bli att applådera er tilltro till en okänd människas sångkunskaper! Hoppas verkligen vår sörjande vän satt inne på både stämband och lungor av stål med tanke på era tips om Queen, Abba, Sarah Brigtman / Andrea Bocelli, Dream Theater mf. EDIT --> Stafvning
 8. Bra komposition och några djävligt coola sångarrangemang så vitt jag kan urskilja! Men den hårda kompressionen paketet gått igenom gör att ljudbilden duckar hela tiden och gör det nästan olyssningsbart. Några oförutsägbara vändningar och en nick åt amerikansk metal snarare än tysk/finsk. Skulle vara intressant att höra mer.
 9. De anlände för flera månader sedan. (april/maj om jag inte minns fel) 15" och 17" modellerna är nu uppdarerade med i5 och i7 cpu:er. 13" modellen dras fortfarande med C2D
 10. Ta en titt på EastWest hemsida, har för mig att de har en massa prisvärda bundles där som man kan konfigurera innehållet i själv.
 11. Kul program, och på listan saknar jag ingen synth förutom att jag tycker att det är lite tråkigt att JV-1080 fått representera Rolands finfina 90-tals ROMplers som fått så mycket skit, men låter ack så bra både i mix och på egen hand i mina öron. När Roland förlorade Eric Persing tappade de en av de största ljudmakarna enligt mig. Nu får man jaga inspiration i mjukvara via Omnisphere istället
 12. Men herrejösses, nu fattar jag hur du lyckats samla på dig närmare 2000 inlägg sedan jul. Är detta tvångsmässigt, eller gör du det bara för att få uppmärksamhet?
 13. brojd

  RME VS Digidesign

  Allright, då blev jag "lurad" av Thomann, fast om grejerna är bättre så skall jag inte klaga My bad
 14. brojd

  RME VS Digidesign

  Sitter en 002R med en RME Octamic II (skall vara samma preamps och A/D omvandlare som i Fireface) inkopplad via lightpipe i vår studio. Det är ingen enorm skillnad men visst låter RME's preamps och A/D bättre. Hur det ligger till i skillnad med preamps/AD mellan 003:a och en 002:a vet jag tyvärr inte. Annars moddar black lion audio digidesigns prylar. http://www.blacklionaudio.com/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.