Jump to content
Annons

Nytt rekord för Melodifestivalen


Nisse

Recommended Posts

Nytt rekord för Melodifestivalen

Publicerad 23 september 2005 - 13:00

Antal bidrag som kommit in till Melodifestivalen 2006 slår alla tidigare rekord. När sista försändelsen hade registrerats på fredagsförmiddagen räknade man till 3 310 bidrag, vilket är 82 fler bidrag än det tidigare rekordet, från 2004 (3 228 bidrag).

- Det är fantastiskt att festivalens popularitet fortsätter att öka, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2006.

- Rekordet i sig har inget egenvärde, men att både musikbranschens och allmänhetens intresse för att komma med i tävlingen har ökat, det är alltid stort. Att kunna slå sig in som totalt okänd låtskrivare i sammanhanget är en av de faktorer som gör Melodifestivalen så magisk, fortsätter han.

Den siffra som i dag anges som rekord kan komma att justeras, då det fortfarande droppar in korrekt datumstämplade kuvert med bidrag. Nu vidtar det juryarbete som till slut resulterar i de bidrag som ska tävla i Leksand, Karlstad, Karlskrona och Göteborg och som ska göra upp om de tio finalplatserna i Globen i mars 2006. Vinnande bidrag tävlar i Eurovision Song Contest i Aten, Grekland, i maj 2006.

Citerat från SVT

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Att kunna slå sig in som totalt okänd låtskrivare i sammanhanget är en av de faktorer som gör Melodifestivalen så magisk,

Var och en blir salig på sin tro... 😕

Visst är det lite skrämmande att lekledaren för jippot lever i sådan okunnighet om hur "urvalet" går till... :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Hej!

Undrar hur långt tid det tar innan någon (TV4, DN, Aftonsnabeln, o.s.v!) nappar 😆? Det går ganska enkelt att gör en bra story på´tt!

Med uppföljning efter dementi efter avslöjande... sen är det garanterat lite pengamutor inlindande nånstans och då så blir det rättsak...

... medels uppföljning efter dementi efter avslöjande...

Man kan ex börja med o kolla ifall nån på SVT med "beslutsmakt" på något vis har ekonomiska intressen i att någon väljs före någon annan!

Men, om jag nu ska fortsätta vill Hans ha någonstans att kunna skicka, den för nedlagd tid saftade, fakturan 😕!

Redigerat av Hans
Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 månader senare...

Jag har länge funderat över hur det kan komma sig att det skickas in över 3000 st låtbidrag till melodifestivalen men ändå så är det i princip samma personer som har skrivit musiken. Är det mygel eller vad är det (Det kan ju inte vara en slump att samma låtskrivare har flera bidrag med)?

Link to comment
Dela på andra sajter

Det finns redan en lång tråd om detta. Jag föreslår att du gör en sökning på forumet och letar reda på den. Där finns många teorier och "svar" på din fråga.

Link to comment
Dela på andra sajter

Visst är det mygel. Det är förlagen som bestämmer vad som ska vara med - och du har ingen chans alls om du inte är knuten till ett förlag.

Tråden som Mornel nämner, hittar du HÄR. 😕

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...