Jump to content
Annons

TheQuo

Medlem
  • Antal inlägg

    312
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av TheQuo

  1. Jag undrar om man kan använda sina pluggar på mer än en dator (menar inte samtidigt) ? Jag har komplete 9 ultimate på min stationära PC men skulle även vilja kunna använda Komplete 9 ultimate på min macbook pro, går det?
  2. Kort fråga om jag har köpt en version som funkar för PC, funkar samma licens också för MAC? Jag kör just nu Pro Tools på min PC desktop men vill även köra Pro Tools på min Macbook pro, som jag har förstått så kan man köra på fler än en dator (bara en åt gången) men om det här gäller alla system både Windows & OS X eller bara ett av dem. Någon som vet?
  3. TheQuo

    Hjälp med midi

    Lite hjälp från nån ljudkunnig/ljudtekniker. Jag är lite osäker hur jag ska skicka mina signaler från mitt piano. Det är så att jag har ett piano som jag både vill skicka direkt till mitt midi-interface men även en signal till en effektpedal som senare går vidare till mitt midi-interface. Pianot har IN, OUT, THROU, midi-interfacet har 5 IN och 5 OUT och pedalen har Midi in (som senare skickas vidare via audio). Frågan är hur ska man koppla för att det här ska fungera?
  4. Såg inte ditt svar, okej så det ska vara TRS kablar.
  5. Det är för inspelning i studio. Mikrofonen är en Studio project B1 (kondensatormick) Ljudkortet ett Motu Ultralite Effektpedalen: TC-Helicon Harmony M http://www.google.se/imgres?um=1&sa=N&biw=1024&bih=543&hl=sv&tbm=isch&tbnid=J1eV5ji7x9RM3M:&imgrefurl=http://www.long-mcquade.com/products/5600/&docid=RMocP_yAUrb3wM&imgurl=http://www.long-mcquade.com/files/5600/lg_harmonym.jpg&w=600&h=600&ei=WqBBUoexOcXa4ATo8IHQBA&zoom=1&iact=hc&vpx=190&vpy=182&dur=2672&hovh=225&hovw=225&tx=158&ty=120&page=1&tbnh=114&tbnw=111&start=0&ndsp=15&ved=1t:429,r:1,s:0,i:84 Mikpreamp: Studio project VBT-1 Alltså det jag vill göra är att skicka sångaren/sångerskans "signal" till 2 ställen. Dels vill jag ha en signal som skickas till min Preamp och sedan till ljudkortet. Sen vill jag ha en som skickas till min effektpedal, TC-helicon Harmony M. Harmony M är i sin tur kopplad till mitt piano via midi och med hjälp av den kan jag direkt göra stämmor. Signalen ska senare vidare till en ny kanal på ljudkortet.
  6. http://www.thomann.de/se/cordial_ccfi_03_pp.htm Fungerar dem här bra till mitt ändamål? eller bör jag välja några andra i så fall vilka?
  7. Det är det jag är lite osäker över: Är patchkablar=telekablar (fast kort) eller är patchkablarnas kontakter mindre än telekablarnas?
  8. Jag tänkte beställa lite saker från Thomann bland annat kablar för att koppla mitt nyköpta Presonus HP4 till mitt ljudkort (Motu Ultralite). Frågan är vad behöver jag för kablar? Är det patchsladdar jag behöver eller är det vanliga instrument/telekablar jag ska ha? De behöver inte vara långa 30 cm räcker.
  9. Om man vill skicka en signal (i det här fallet en mikrofonsignal) till 2 källor vad behöver man då? Jag har en mikrofon som jag skulle vilja skicka "clean" direkt till ljudkortet men även en signal till en effektpedal. Är det någon form av en line box jag behöver?
  10. Tack för snabbt svar. Jag fattar inte riktigt svaret på fråga 1 "Så du kan använda dina gamla pluggar i tian, bounca ut dem, och köra in dem i elvan igen." Hur menar du? ska man spela in ljudet i PT 10 och föra över till 11? eller hur menade du 🙂
  11. Jag har precis fått reda på att jag gratis kan uppgradera från PT 10 till PT 11 eftersom jag har en student version som medför gratis uppgradering i 4 år, vilket känns riktigt bra. Jag bara lite frågor innan jag uppgraderar. 1: Ni som har uppgraderat till PT 11 har ni stött på några problem av något slag? inga buggar eller så? 2. Som jag har förståt så har PT slutat med RTAS plugin eller stöddet för RTAS plugins, medför det att alla plugin man har nu kommer sluta fungera? Jag kör bland annat NI Komplete 9 och är osäker om det paket kommer fungera, ni som har PT 11 hur står det till med det? 3. Sist hur går själva installationen till? Är det "bara" en uppgradering eller ska det installeras från grunden som ett helt ny program? Tack på förhand 🙂
  12. Jag funderar på att uppgradera till Pro Tools 11 (från 10) men det är jag är fundersam över är: vad händer med mina pluggar? jag kör Komplete 9 i mitt Pro Tools kommer det att fungera i 11'an? jag tänkte det är väll i det gamla formatet RTAS.
  13. Jag undrar hur man rattar fram synth ljudet som man hör genom hela låten, hur gör man för att få fram ett liknande i Massive någon som vet? Känns som ett ganska typisk "House pluck-ljud" eller vad man ska kalla det 🙂
  14. TheQuo

    Hörselskydd ER9

    Jag har ett par gjutna öronproppar från Bellman & Symfon som jag gillar väldigt mycket. Jag använder dem alltid när jag är på krogen eller när jag lirar live men har nu upptäckt att jag skulle gärna vila ha ett par ER9 också (har ER15 nu). Eftersom vissa gånger vill jag bara ha lite tämpning endel förfester/efterfester där ljudnivån är lägre än på krogen men ändå kan vara skadlig. Min fråga är: Vad går ett par ER9 på? Jag hittade dem här på nätet. http://www.westone.com/store/index.php/westone-music-products/accessories/musician-earplug-filters/er-9/etymotic-er-9-filter-red-blue-pair.html som kostar 520 kr vilket verkar vara billigt men frågan om det är samma som Bellman säljer i Sverige? om frekvenskurvan är lika bra. Jag har också funderat att beställa ett helt nytt par öronproppar med ER9 så slipper man byta filter titt som tätt och av misstag tappa bort ett filter. Någon som vet vad det kan kosta? Jag gjorde min formgjutning för ca 2 år sedan så jag kanske inte behöver göra en ny gjutning.
  15. Exakt, FL studio verkar väldigt många producenter inom House använda. Men eftersom att jag redan har Pro Tools och är tämligen nybörjare, inom programmet, så känns det lite fel att hoppa över till ett annat DAW när man bara kan en bråkdel av vad Pro Tools kan prestera 🙂
  16. TheQuo

    Pro Tools +sequencer

    FL studio har något som heter Step Sequencer när man vill göra beats/loopar http://www.metacafe.com/watch/1083951/fl_studio_step_sequencer/ jag undrar vad är Pro Tools motsvarighet? Boom känns ju inte riktigt som en motsvarighet och vad jag har hört kan man inte sätta in egna ljud i Boom. Kan man använda Battery 4 till det här om så hur? Ja det enklaste är kanske är ändå kanske att använda FL Studio, om jag vill syssla med house musik och liknande genres, men känner att det borde ju gå att göra samma sak oavsett DAW 🙂
  17. Ja men hur gör man, finns det några bra tutorials som kan ge vägleda? här är den en som demonstrerari i FL studio. Det han använder 0:40 och framåt, finns det något liknande i Pro tools som man kan använda? Eller kan jag använda Battery 4 på samma sätt? I så fall hur?
  18. TheQuo

    Pro Tools & House

    Går det att producera ex. progressive house i Pro Tools? Jag är nämligen riktigt sugen på att börja producera sån musik. Men det verkar som alla (eller de flesta) house-producenter använder sig av FL studio eller Logic pro när de gör sina låtar. Men det ska väl gå lika bra att göra det i Pro Tools (kör nämligen det) eller ? Det som slår mig, efter att ha kollat på några FL studio producenter (på Youtube), är hur enkelt det verkar vara att jobba med loopar och samplingar för att göra en låt/beat. Kan man man använda Pro Tools på samma sätt? Jag har precis fått hem NI Komplete 9, samt har sedan tidigare flera samplingsbibliotek från Vengeance sounds, så jag är riktigt sugen på att börja producera 🙂
  19. Pro tools 10 till 11 kostar 299 dollar men om man är student kostar det 99 dollar från 38:30
  20. Från 10 till 11 kostar det. 299 dollar men är man student kostar det 99 dollar
  21. ca 99 dollar för upg. om man som mig är student
  22. Såg på den här videon och tänkte göra det på ett av mina spår. Men det blir att när jag ska spela in ett automation spår så spelas instrument spåret över och det blir bara "automations spåret" kvar. Det går att skriva in automationen men inte spela in. Någon som vet vad som kan vara fel? Det är alltså det han gör 2:30 in.
  23. TheQuo

    Blommor & Kyla?

    Jag ska på fest ikväll till en tjej som fyller år och har då köpt en blombukett. Eftersom jag tänkte dricka lite innan jag drar dit så kan jag inte ta bilen så jag funderar på att gå. Nu är min fråga hur länge klarar sig en blombukett ute i det här vädret (mellan -15 till -20)? det tar ca 15 minuter att gå dit.
  24. Det är tyvärr inget för mig, vill inte sätta upp på mina väggar och känner att ha en lina som dom hänger i kommer inte fungera för mig.
×
×
  • Skapa ny...