Jump to content
Annons

Hans

Medlem
  • Antal inlägg

    1 962
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Hans

  1. Billigare och bättre än en bärbar Dell, exempelvis Inspiron 6400 kan du nog inte hitta: Intel Core Dual T2080 (1.73 GHz), 2048 MB, 80 GB (7 200 v/min), 15.4" W: 1280x800, 8X DVD+/-RW, inklusive moms och frakt för 8665 kr. Aha 12", det finns säker någon 12" också! Själv har jag en gigantisk 17", men så är ju Hans också väldigt, väldigt stark 😮! Har själv haft en bärbar Dell i ca ett halvår och den har aldrig strulat... än så länge!
  2. Hans

    Extern eSATA-Hårddisk!

    Är inte en extern eSATA-Hårddisk både mycket snabbare (i överföringskapacitet) samt (om möjligt?) än mindre processorkrävande än en extern Firewire-hårddisk?
  3. Man brukar säga att begåvningar lånar - genier stjäl (Oscar Wilde har tydligen enligt honom själv snott detta, sitt eget citat 😮) Och det stämmer men bara ifall detta "lån" verkligen för utvecklingen framåt. I de flesta fall så är snodda melodier, där man gjort karbonkopiorna eller samplat, betydligt sämre än orginalen. Jag tycker att ifall ett geni stjäl så blir det genialiskt och om en begåvning stjäl så blir det riktigt bra, men som nu är fallet är det nog mest obegåvade medelmåttor... Ni fattar...
  4. Jo, ifall det verkligen för utvecklingen framåt ja, (som Oscar Wilde underförstått menade med citatet... han enligt honom själv snott 😮) Men i 99% av fallen med snodda melodier är karbonkopiorna/samplingslåtarna betydligt sämre än orginalen. Om ett geni stjäl så blir det genialiskt, om en begåvning stjäl så blir det riktigt bra, men som nu är fallet är det mest obegåvade medelmåttor som stjäl melodier... ... som exempelvis då G:son! Ambitionen är inte att vara nyskapande utan helt enkelt att man inte har förmågan att skapa något eget (som är bra) och således tar man istället vad någon annan har skapat - och ändrar tillräckligt mycket för att inte kunna bli stämd! Detta gör att musik som helhet blir sämre! Om jag hade tagit någons inlägg i denna tråd och ändrat några ord här och där och låtsas att jag själv skrivit detta inägg så hade ju knappast tråden förts framåt utav detta, inom musik kan man göra detsamma och genom detta "lån" tjäna massa pengar 😄! Dock inte särskilt utvecklande eller kreativt. Ungefär som att spela luftgitarr... fast mycket tråkigare! (Uggla har f.ö. inte snott något då han både uppgett att han tagit melodin samt att egentlig upphovsman till melodin ("Björnes"/"Fula gubbar") inte existerar.)
  5. Jag har satt in RAM-minne i en dator en gång... utan ESD-band! Detta ledde till att min dator successivt fungerade sämre och sämre för att slutligen inte alls gå att starta. När en kompis kollade min dator med lite olika program samt fysisk mätutrustniing sa han: "Jag misstänker att du har satt in nya RAM-minnen utan att använda EDS-band, har jag rätt?"
  6. Som komplement kan nämnas att man ska vara försiktig men samtidigt bestämd, dvs trycka in kontakter och processorn ordentligt en gång, inte hålla på och "lirka och dutta" och pröva 10 gånger då detta kan få samma konsekvenser som att vara hetsig och oförsiktig. Att bära ESD-band är som sagt ett måste, ESD-bandet jordas uti datorns chassi. Framförallt RAM-minne men även processorer är så pass känsliga att de kan skadas och då för alltid fungera sämre, eller t.o.m. gå sönder helt så att datorn inte ens går att starta, utifall att man installerar dessa utan ESD-band.
  7. Om man titttar på benchmark på denna sida så har enligt deras mätningar Intel E6600 processor mer än dubbla prestandan jämfört med P4 3.2 GHz och detta stämmer väl in med vanliga benchmarks jag sett! Så då istället för 3 guitarrigs kan man köra med 6 - 7 st guitarrigs på låg latency 😆! Har för mig att SX2 stödjer processor med dubbelkärna (men att SX2 inte stödjer dubbla fysiska processorer, som exempelvis Intel Xeon och AMD Opteron). Men lita inte på Hans, utan kolla upp innan du köper något! Exempel på riktigt grym dator, där alla delkomponenter är "Bäst i test" samt rekommenderade utav musikdator-användare och/eller används i Musikdatorer som byggs kommersiellt, för drygt 10,000 kr: Chassi: Antec P180 Nätdel: Corsair HX520W Moderkort: Asus P5B-E (Köp inte Asus P5B) Processor: Intel Core 2 Duo E6600 (Processor-Fläkt: ZALMAN CNPS 9700) RAM-Minne: Corsair TWIN2X 6400 DDR2, 2GB (w/two matched 1GB) Grafikkort: Gainward GeForce 7300GS 256MB Hårddisk: 2 / 3 st (eller fler 🥰!) Seagate 7200.10 320GB SATA2 Intel E6600 med pris på drygt 2000:- är det självklara valet idag, enligt Hans!
  8. Hans

    CD produktion

    Vad kostar det att hyra en studio? (Självfallet skiftar det men) Idag är det väldigt billigt så jag rekommenderar det verkligen. Ifrån några tusenlappar (inkl tekniker) om "dagen" och uppåt! Priser kan variera en hel del... t.o.m. i samma studio med samma tekniker, efter devisen, har du mycket pengar blir det dyrt, har du lite pengar blir det billigt 🥰! Hur mycket kostar det att hyra en tekniker? Det ingår oftast! Hur många timmar tar det att spela in tre låtar? Det beror ju helt på, ifall musikbakgrunderna är klara så att det mest är sången som ska spelas in eller om det är ett band och om i så fall trummor ska spelas in. Om det bara är sång, 1 till två dagar (eller en lååång dag) en grupp 2 - 4 dagar, en grupp med livetrummor 3 - 6 dagar! Sen beror det även helt på vem som ska spelas in, vissa är snabba andra långsamma. En snabb proffsmusiker kan hinna repa och därefter sätta 3 låtar perfekt, dricka kaffe, snacka lite innan då halvtimmen gått och han/hon nu måste vidare till nästa inspelning 😄! Vad är mastering? Som mixning fast efter det att låten är "klar". Det finns massa myter hit och dit men i grunden är det att "putsa" till allt, höja någon frekvens med någon decibel, sänka någon annan. Att komprimera, oftast olika mycket på olika delar av en och samma låt, en skicklig tekniker kan göra otroligt mycket kreativa förbättringar med dessa redan "färdiga" låtar! Visserligen små förbättringar som enskilt kan vara svåra att peka ut men som alla tillsammans verkligen hörs och som då kan bli det som avgör ifall man tycker om en låt eller inte. Sedan är den numer uppenbara arbetsuppgiften att fixa upp musikens ljudvolym extremt mycket utan att förstöra ljudkvalitén... alltför mycket, tyvärr! Vad kostar det att mastra en skiva? En hel skiva, 12 låtar? Om det ska bli riktigt bra, ifrån ca 10,000 kr (upptill i stort sett vadsomhelst) Hur lång tid tar det? Minst 2 dagar (om det är en seriös mastrare).
  9. Hans

    Musik Dator

    Den billigaste bra lösningen med låda är nog en Antec Sonata 2 som man kan köpa ett ljuddämpnings kit till! Låda (inkl 450W aggregat) ca 1000, ljud-kit ? 3-400:- Jag har själv en ljuddämpad Antec Sonata (1) och den är mycket tyst. Glöm inte att köpa fläktlöst grafikkort, grafikkortsfläktar kan låta som satan!
  10. Eh, nej. En disckjockey spelar andras musik på skiva (ja jag vet att det finns en promille som gör mer kreativa saker - lite effekter, nån loop etc) och då är man givetvis inte musiker. En soloviolinist i en symfoniorkester spelar andras musik så enligt din definition är inte han/hon heller musiker 😆! Givetvis är man musiker så fort man förmedlar musik som man själv påverkar, i soloviolinistens ligger skickligheten i att rent tekniskt hantera sitt instrument, att ha musikalisk närvaro och att kunna känna av dirigenten, i DJ´ns fall ligger skickligheten i att rent tekniskt hantera sitt instrument, att ha musikalisk närvaro och att kunna känna av publiken (och får man betalt för att musicera på heltid är man professionell musiker.) Suck.... Det finns en skillnad i att spela musik, o att spela UPP musik. Enl din def så är radioprataren musiker, speciellt om han tonar ner en låt innan den är slut - dvs 'påverkar' musiken.... Min mamma sätter på en singel med Elvis... på 33varv.... påverkar alltså orginalmusiken.... o VIPS - hon är musiker... 😱 ... samtidigt som min 1-åriga bror som står och bankar med sina nävar på pianot och ibland träffar tangenterna enligt dig är musiker 😎! Så Nej, och i synnerhet inte då allting är relativt! Precis som alla kan spela upp musik så kan även alla "spela musik" på ex en gitarr, men det innebär inte att alla är musiker. 1 Om man spelar upp trumloop på datorn, är man då musiker? 2 Om man spelar upp trumloop som repeteras och kombineras med samplad musikslinga på datorn, är man då musiker? 3 Om man spelar upp trumloop som repeteras och kombineras med samplad musikslinga samt med akustisk gitarr lägger till dålig melodi i otakt , är man då musiker? 4 Om man spelar upp trumloop som repeteras och kombineras med samplad musikslinga samt med akustisk gitarr lägger till briljant melodi med rytmkänsla, är man då musiker? Om svaret på 3 är Nej medan svaret på 4 är Ja, vart går gränsen mellan "dålig melodi i otakt" respektive ¨"briljant melodi med rytmkänsla"?? Exakt vad är dålig melodi?, vad är otakt?, hur låter en briljant melodi? Vem avgör detta? Vad som räknas som musik och musiker är således subjektivt, mao en definitionsfråga både vad gäller instrument OCH skivspelare!
  11. Hans

    Musik Dator

    Om du med snabb menar att kunna ha många pluggar (mjukvaru - effekter/synthar/samplers) så är det snabb processor som gäller! Moderkort: Asus P5B, 1250:- (kolla upp exakt vilken version som gäller för musikbruk.) Processor: Intel Core 2 Duo E6400, ca 2000:- Minne: 2GB, 2 x 1024MB matched, ca 2000:- (Ifrån Kingston, Crucial, Corsair eller annat kvalitets märke, viktigt att de är av kvalitetsmärke.) Hårddisk: 2st Samsung 250GB SATA2, 1400:- (Samsung, för att dom är billigast, annars är Seagate lika bra. OS och program på den ena disken, audio på den andra.) Grafik: Nåt fläktlöst med riktigt minne, inte hypermemory, för ca 1000:- Tyst dator får man genom att ha många Stora och tysta fläktar som går på lågt varvtal samt genom att ljudisolera själva datorlådan. Fläktlöst grafikkort, stor CPU-kylare med en tyst fläkt på processorn, hårdiskarna i isolerade boxar (ca 500 kr/styck). Har du låda och nätaggregat? Att dessa två är utav god kvalitet är grundförutsättningen till stabil och tyst dator. En dålig (billig) datorlåda vibrerar oftast så det låter förjävligt och går inte heller att ljudisolera bra, ett dåligt (billigt) nätaggregat låter, får lådan att vibrera samt kan med sin otillräckliga och/eller instabila strömförsörjning göra så datorn kraschar och hänger sig... eller brinner upp 😱!
  12. Associerad på nåt vis med Frost? Jag har en Dell Inspiron 9400 och Frost´s bärbara är säkert jättebra, dock har jag svårt att föreställa mig att den är bättre... för Dell´n fungerar klockrent! Min Dell har exakt samma processor, lika mycket RAM-minne, samma upplösning på skärmen (inte alls osannolikt exakt samma skärm), snarlikt grafikkort (ATI X1400 istället för som Frost ATI X1600), 60% större hårddisk (dock 5400 rpm, Frost´s HD kör i 7200 rpm) och är väldigt lik Frost´s bärbara rent utseendemässigt... ... och kostar en tusenlapp mindre än hälften av vad Frost´s bärbara kostar! Det man betalar 15,500:- extra för är Frost Service och att en Frost-dator inte ska börja strula, som ju är helvetet på jorden att försöka fixa utifall det händer - så har man råd är garanterat strulfri dator väl värt alla pengar i världen (... förutsatt det nu verkligen är somså att en Frost-dator är såå bra och helt befriad ifrån strul... som alla dom på studioforum (som ej ens testat en Frost-dator) bedyrar att dom är ) Så en fråga blir vilket är säkrast? 2 st Dell Inspiron 9400 + 1st Extern 500 GB FW backup-hårddisk eller 1st Frost ACM-D50? (Dell Inspiron 9400 kostar 13,495:- inkl frakt och moms, Frost ACM-D50 kostar 28,995:- ) Nackdelen med Dell är att man måste installera om Operativsystemet om den ska funka för musikskapande, man behöver inte "trimma den" utan bara "trycka på YES"-installera om.
  13. Eh, nej. En disckjockey spelar andras musik på skiva (ja jag vet att det finns en promille som gör mer kreativa saker - lite effekter, nån loop etc) och då är man givetvis inte musiker. En soloviolinist i en symfoniorkester spelar andras musik så enligt din definition är inte han/hon heller musiker 😛! Givetvis är man musiker så fort man förmedlar musik som man själv påverkar, i soloviolinistens ligger skickligheten i att rent tekniskt hantera sitt instrument, att ha musikalisk närvaro och att kunna känna av dirigenten, i DJ´ns fall ligger skickligheten i att rent tekniskt hantera sitt instrument, att ha musikalisk närvaro och att kunna känna av publiken (och får man betalt för att musicera på heltid är man professionell musiker.)
  14. Hans

    12-kanalig Live-mixer?

    Behöver en (ca) 12-kanalig Live-mixer. 4 mikrofon och 4 stereo -ingångar är fullt tillräckligt. Nuvarande kandidater äro Mackie Onyx 1220 (5995:-) och Soundcraft Spirit M4 (ca 4000:-). Budget är max 10,000:- helst mindre.
  15. Dom flesta anser att öppna lurar ("i snitt") låter bättre! Öppna lurar ger mindre lyssningströtthet och ger mindre risker för hörselskador. Slutna lurars fördelar är då att de då (självfallet) ger mycket mindre läck vid inspelning samt stänger ute ljud störande ifrån omgivning.
  16. Hans

    Digital Ljudstudio

    Med så mycket pengar så är ett ("digitalt") Pro Tools-System med massa inkluderad service ett perfekt alternativ! Eftersom ni nu alla är ljudtekniker (eller har bakgrund med ljud/musik) så är analogt mixerbord samt ett flertal analoga burkar (kompressorer/eq´s) verkligen att rekommendera, dessa låter garanterat inte sämre än de bästa "i datorn digitala" motsvarigheterna och kan man redan analoga prylarna så är dessa mer snabbjobbade, mer "kreativa", mycket roligare samt ser även mycket proffisigare/coolare ut i studion 🙂 Gå till närmaste musikaffär och fråga på, i Stockholm: Deluxe Music eller 4 Sound/Götgatan (f.d. Estrad), båda dessa butikers personal är alltid tillmötesgående och trevliga och med nu en budget på 1-1.5 miljoner är dom antagligen extra trevliga!
  17. Jag priset blir ju (tyvärr) helt avgörande för oss vanliga dödliga. Skulle väldigt gärna vilja ha Triton-ljud fast med 2000-talets ljudkvalitet! DÅ kan man ju använda den till annat än låtskisser 😉! (Kostar M3 15,000:-, och är ungefär så bra som man anar, köper jag direkt, kostar den 30,000:- blir köpet antagligen aldrig av.)
  18. Hans

    små-syntar? :)

    I maj (eller senare) verkar det som... tyvärr 😉! Här kan man dock... köpa??? den, och var det som jag baserade min gissning om priset på
  19. Hans

    små-syntar? :)

    Korg R3 verkar ju smått fantastisk 😉! Har tänkt köpa en MicroKorg hur länge som helst men det blev aldrig riktigt av och nu är jag mycket nöjd med det 😄! 3 oktaver är perfekt, har alltid gillat microkorg men har velat haft lite bättre ljudkvalitet, vocoder blir aldrig av om man måste pilla med VST hit och dit! Mao, R3 är en helt Perfekt liten synth 🙂! (Än coolare hade varit ifall dom behållit MK´s storlek!) PS Pris blir mellan 7 - 8000 kr i Sverige (i Tyskland antagligen innunder 7000 kr).
  20. Det skulle nog alla vara 😄!
  21. Sammanfattningsvis kan ingen ljudkorttillverkare utav FW-ljudkort rekommendera ett enda FW-PCI-kort som fungerar bra och som går att köpa i Europa... ... seriösa verkar dessa företag vara
  22. Billig Oktava MK 319. Dyr Neumann TLM 103 eller Brauner Phantom AE. Glöm inte att man måste ha en bra (dyr) mikrofonförstärkare, annars låter inga mikrofoner, oavsett pris, bra!
  23. En som är väldigt bra (den bästa?) är Waves Tune, att den kommer upp som en VST/AU-plugg är en mycket stor fördel då det gör att den blir mycket smidigare och mer snabbjobbad än Melodyne och som jag förstått det är Tune dessutom som (typ) Melodyne. och Autotune... samtidigt! Där man kan välja att antingen som i Melodyne?? "flytta blocken" utav tonen, eller hela tonen, som är fel eller som i Autotune "jämna ut tonkurvan" eller då kombination av dessa båda sätt att korrigera, samt att även kunna gå in och rita om vågformen. Har dock ingen direkt koll på hur Melodyne. egentligen fungerar förutom att man måste läsa manualen om man ska förstå den medan Waves Tune kräver ca 8 sekunder för att greppa. Tune ör visserligen enbart till för att korrigera sång (eller instrument) medan Melodyne enligt uppgift kan användas till oändligt mycket mer.
  24. Har du kört Logic i 7 år vill fortsätta köra Logic och frågar vilken den bästa PC-datorn är kan svaret bara bli... MAC! I detta fall är det faktiskt enbart MAC som kan bli ett tillfredställande val! Du kommer att bli lycklig om du köper MAC med Logic 7. .. olycklig om du köper PC och kör med Logic 5.5 men ngn gång prövar Logic 7! Du kan t.o.m. köra 5.5 PC-versionen i windows på en ny MAC om du har gamla projekt! (PS Musicerar själv med Cubase på PC så är inte särskilt partisk i frågan.)
×
×
  • Skapa ny...