Jump to content
Lunaspice

Sprakande ljud från Scarlett 2i2 USB

Recommended Posts

Jag har ett Scarlett 2i2 USB som jag använder i Reaper. När jag kör VST pluggar så funkar det att ha en aktiv utan problem men aktiverar jag flera, t ex Archetype Plini och nån STL-plug så får jag oregelbundna, sprakande ljud. Det kan komma antingen om jag spelat in på ena kanalen eller om jag bara spelar på en pluggen och den andra är aktiv i bakgrunden. Detta händer också om jag startar pluggar utanför min DAW. T.ex kör kontakt med nån pianoplugg och sen nån gitarrplugg vid sidan av. 256 buffer size med  ca 4-5 ms latency. Intel i7 CPU 4,2 ghz, 32 GB minne etc. Även testat att köra andra ASIO-drivar utan resultat.

Nån som vet vad jag gör för fel? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Har du testat ASIO4ALL?

Sprakar det även i webläsaren och dylikt när du inte gör musik?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kollat är du har senaste drivrutinen för ljudkortet ? Hade samma problem själv.  Blev bättre efter uppdatering.🙂

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 timmar sedan sa vayzeria:

Kollat är du har senaste drivrutinen för ljudkortet ? Hade samma problem själv.  Blev bättre efter uppdatering.🙂

Det gjorde susen, tack!

  • Gilla 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gött att det funkade för dig 👍😎

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.