Jump to content

candybag

Medlem
 • Content Count

  322
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by candybag

 1. Ett par 8341:or med SAM-kittet hade väl inte varit fy skam?
 2. Om jag får lyssna på din låt så kan jag svara 🙂
 3. Avicii använde Genelec. Thread closed!
 4. Grymt! Vill du bolla ideer är jag gärna plank. Tycker messenger/facebook är rätt behagligt och avslappnat för sånt. Skicka PM om du är intresserad!
 5. Min första och enda twitter-följare 😂😍 Är det du som sjunger?
 6. @HowBoutSomeSnus @AlexanderL Har ni några alster att visa upp? 🙂
 7. Hade det inte varit mer intressant att lägga huvudmelodin i baktakten istället för på varje takt? Alltså, i mellan kicken. Virveln låter plastig och tunn. Är det ett gammalt 808-arkiv du grävt i? 😄 När det är så sparsmakat med element tycker jag det är extra viktigt att varje sample är top notch och jävligt fett. Jag saknar en tydlig basgång, utan detta känns låten tom och energilös. I hardstyle är det väl poppis att ha en lång decay på kick, med massvis av distortion och EQ-boost i mid/hi för att få till basgången. Jag har sett många bra tutorials på youtube för hardstyle-bass.
 8. Jag tycker det låter som du har bra koll på mixen. Möjligtvis saknas det lite kropp, typ 300-600 hz? Om jag var du skulle jag pausat mixbiten och fokuserat mer på arrangemang och uppbyggnad. Och lagt Ozone Imager på hyllan ett tag. Till att börja med vore det trevligt med mer variation i rytm på huvudmelodin istället för att det bara hamrar på. Basgången harmoniserar inte riktigt vid t ex1:05.. är det ett F som inte hör hemma? Här är två stereoknep jag gillar: 1. Stereo delay! Och jag menar inte bara ett, utan flera delays på samma spår, seriekopplade. För att det inte ska låta som kakafoni brukar jag sätta ett smakfullt grund-delay som passar med melodins rytm, oftast 3/16 men ibland 1/4 inklusive ping-pong (stereo) delay. Efter detta lägger jag ett till långsammare och mindre vått delay än det första. Sedan kanske ett tredje, även detta långsammare och ännu mindre vått delay än det andra. Tripp, trapp, trull fast i delays. Det är också klokt att lägga all delay i en separat sidechain mot kicken, då får man bättre kontroll på svansen och kan automatisera bort den helt om så önskas. 2. Skapa grundljudet i mono, gör sedan ytterligare två grundljud som alla skiljer sig lite (eller mycket) från varandra. Det kan vara variation i pitch, vågform eller bara white noise. Ditt grundljud har du i mono, ditt andra ljud panorerar du hårt till höger och dit tredje panorerar du hårt till vänster. Alla ljud ska spela samma noter. Lägg på en plugin som gör om din master bus till mono för att kolla så du inte har för mycket phase cannelloni, eller jag menar cancellation. Växla mellan stereo/mono och lyssna om ljudet "försvinner" eller tappar intensitet i mono. Tappar ljudet FÖR MYCKET intensitet får du jobba om dina två stereo-ljud i höger/vänster så de inte krockar. Lite fassläckning får man tåla. Det Ozone Imager gör är att tala om för dig, i rörlig bild, hur mycket phase cancellation du har. Men vi bryr oss inte om bilder, vi vill bara veta om det låter bra i mono! Varför vill vi att det ska låta bra i mono?
 9. Jamen den här då... Mitt problem är att jag kan sitta och fila på saker hur länge som helst, men någon gång måste det vara nog. Står i valet och kvalet att trycka på knappen. Några uppenbara missar? Hur funkar transitions? Mix? Ångest! 😭 PS. Besparar er orginalmixen på 8 minuter.
 10. Jag hör inget konstigt. Menar du att själv låter "själ-VE"?
 11. Nu borde han ha allting va? Låten, låtnamn, artistnamn, hörlurar, mus..? 😉
 12. Du är ju för himla stilig Crille! Bra framför kameran också.
 13. Har du så ont om utrymme att du inte får plats med en fullstor mus? Köp en Logitech G402 som alla andra :) kan förstå om du vill ha en trådlös möjligtvis (skönt att söippa en extrs sladd på resande fot), men det skrev du inget om :)
 14. Det var inte kattskit det här inte! Känns det inte bittert att behöva göra en bootleg på ens egna låt?
 15. Stycket mellan 3:14 till 4:10 och framåt är för dissonant för min smak. Det är nåt med den hårda synthen. Jag tycker inte den harmoniserar med resten av låten - kan bero på både ljudval och melodi. I övrigt skön låt, bra ljudbild!
 16. Jag tycker trummorna ska vara kvar, men kanske lite lowpass filter för att få in sticks/hihats/shakers bättre i mixen. Eller hitta mjukare samples... och en smula reverb på? Grym komposition i övrigt, diggar känslan!
 17. Jag saknar en längre lista för aktiva/senaste inlägg. Den som finns på startsidan för forumet tycker jag är alldeles för kort och när trådar ramlat utanför blir det för bökigt att hitta tillbaks till dem.
 18. Jag fattar vad du menar. Kan tänka mig att det är enklare och mer intuitivt att automatisera ett Low Pass Filter som ger en bra ton i önskat neutralläge. Är det någon not du vill ha dämpad så sänker du filtret, och vill du ha lite skarpare/hårdare så öppnar du upp det mer. Allt med egen automation i automationsspåret då. Det här är samma sak som att arbeta med Filter Envelope, med skillnaden att du justerar anslagskänsligheten med ett LPF manuellt istället för hur hårt du faktiskt trycker på tangenterna.
 19. Alltid funderat över detta själv men aldrig brytt mig om det Om vi tar bass guitar i Subtractor är det Velocity-ratten för F. Env som styr. Står den på noll händer det ingenting med anslagstangskänsligheten. Står den på max hämtar den allt från filter envelope, och står den på minus är det filter envelope fast omvänt. Troligtvis är det alltså inte alla patchar som använder sig av anslagskänslighet, och vill man ha det behöver man ställa in en egen filterkurva för detta.
 20. Ja precis, och min kommentar var att _hela_ låten lät som ett långt intro i de ljudsystem jag lyssnade på. Hinner man inte beatmixa in en ny låt på 4 minuter borde man se sig om efter ett nytt jobb 😂 @-Johan- Lyssnar på Dynaudio BM5 mkiii och får mycket mer framträdande sub nu. Eller har du uppdaterat låten under natten?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.