Jump to content

Thinwhitelad

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Thinwhitelad

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tack för tips! Det där med dubbla mickar ska jag testa gällande stämningen. Väldigt tröstande att det är fler än jag som har "problem". Jag är ju dock väldigt fäst vid gitarren, underbar hals och superbt ljud. Ska efterforska om andra stämskruvar kan vara melodin, annars får jag väl helt enkelt stå ut och ha tålamod. Kanske komplettera eller byta till en Eclipse 2 framöver. "Blyertstricket" gjorde dock en markant skillnad btw! 😊
 2. Alltid nerifrån och upp ja... Men då tillkommer ju problemet med att stämapparaterna aldrig verkar vilja stanna i "stämt läge"... Jag får efterforska lite till... Tack för tips!
 3. Stort tack. Jag bad specifikt musikaffären att kolla så inte magnetfältet strular, men det vet jag ju förstås inte hur väl denna undersökning gick. De sa att de hade sänkt någon mick "på grund av rassel", så det kan ju blivit någon kommunikationsfel där... Kan bifoga några bilder så kanske du kan göra en bedömning...
 4. Jag kör 11-52 strängar, D-standard stämning och även intonerad efter detta. Problemet var likadant i E-standard med något tunnare strängar. Japp, har spanat in Esp-Eclipse 2:an. Verkar vara mer lämpad för lite hårdare musik även om jag vet att Les Paul's har använts flitigt i många tyngre musiksammanhang.
 5. Är i valet o kvalet att sälja min relativt nyinköpta Les Paul Classic 19 men tänker att jag frågar här innan jag fattar beslut, alt. börjar modda om. Att det har svårt att hålla stämningen är ju ganska lättgooglat och jag hittar väldigt mycket kring just problem med D och G-sträng. Jag gör min inspelning genom bias 2-plugg. Använder stundtals stämapparaten i själva pluggen men blir inte klok på det. Mätaren svajar fram och tillbaka och det är svårt att hitta en balanserad (stämd) ton. Likadant med clipon-tunern, svårt att hitta rätt ton och har jag väl lyckats diffar den en hel del när jag jämför de två. Har jag väl lyckats någorlunda och lägger piano över gitarrstycket, märker jag att det ändå är ostämt. Ibland (när jag blir riktigt desperat) ändrar jag hertz i digitalpiano, oftast upp ibland 8-10 från 440, vilket inte känns hållbart någonstans. Gitarren är nyservad, intonerad och genomgången nyss. Noga med nya strängar. Desperat, hjälp! Några spontana tankar, någon?
 6. Tackar ödmjukast för alla svar och kloka råd... Nä, det är inte lätt när man inte vet vad man vill ha, eller behöver för den delen. Men ni har hjälpt mig otroligt mycket med era infallsvinklar. Och visst har jag sneglat på mac:arna, känns bara som jag har lite mer knas på PC så det är väl nån bekvämlighet-grej att hålla sig till det. Men jag kanske lurar mig själv. Jag ska läsa på lite kring komplett-lösningarna. Hur ska man tänka kring grafikkortet? Det känns som man kan spara mycket pengar där samtidigt som det på vissa ställen förespråkas bra grafikkort... Är det en gamingdator som jag ska leta efter?
 7. Hejsan! Skulle vilja ha lite köpråd kring inköp av ny dator till musikproduktion. Tänker köra Pro Tools och vill ha en tillförlitlig och rejäl kvalitetsdator som klarar det mesta. Jag är totalt kass på datorkomponenter så att sätta ihop en egen burk vill jag inte. Jag vill sätta igång med musikskapandet ganska omgående och efter att nu efterforskat i några veckor utan att ha blivit något klokare vänder jag mig nu hit för stöd. 32gb ram har jag typ fattat, i7-processor. En SSD + en extra disk. Budget: runt 20 Butiken runt hörnet har den här, kan det vara något jag söker? https://www.nordwaystore.se/dell-precision-3630-mt-i7-8700k-32gb-512gb-ssd-1tb-intel-uhd630-dvd-rw-w10p-1y-basic-nbd/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.