Jump to content

candybag

Medlem
 • Content Count

  189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

candybag last won the day on May 6

candybag had the most liked content!

Community Reputation

39 Utmärkt

About candybag

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  9900K, 16 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7, Focusrite Scarlet 2i2

Personlig information

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/candybag
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

1,786 profile views
 1. Känner man inte igen TB-303-ljudet borde man skämmas!
 2. Tycker det låter som en TB-303? En sågtand med dist, mycket resonans och snabb cut-off med ett LP-filter. Sök på acid bassline eller 303 bassline så lär du få upp ett gäng tutorials. Eller köp en imitation, tycker själv ABL3 låter väldigt bra. Roland har gjort en mjukvaruversion av synthen också!
 3. Menar du automation av volym på separata spår för att ge utrymme åt det som är viktigt?
 4. Kattskit är det inte Första lyssningen första stycket tog det ett tag innan jag fattade melodin, vilket faktiskt var kul, intressant och uppfriskande bland allt annat såsande som förekommer. Har synpunkter på basgången i huvudleadet, till att börja med de första takterna 1, 2, 3, 4 där jag inte tycker basen sitter rent harmoniskt. Det skär sig inte men låter lite off. Samma sak vid takterna 9-10 där basen hänger sig kvar på samma not från tidigare - tycker det ger en märklig känsla bara. Personligen hade jag gjort en annan progression både där och takt 1-4. Får se om nån annan tänker likadant... Röstsampling bort, eller fixa en bättre som är återkommande och inte bara i början. Tycker mixen låter aningen fullpackad när det är som mest. Har inga konkreta tips annat än att lyssna om du kan skära bort saker med hi/lo-cut utan att det märks. Automatisera det där det behövs (men det visste du säkert redan.) För mycket volym/stereobredd/low end innan drop. I övrigt väldigt bra låt, duktig du!
 5. Stor förbättring från dina tidigare låtar du länkat här. Helt rätt riktning, skam den som ger sig
 6. Haha, han är ju ett geni! Han kommer bli iaf. Ja, det låter stökigt stundtals. Det blir för mycket säckpipor, hade varit snyggt med wobble fills eller annat grovt och basigt som bryter av det gälla leadljudet. 0:55-1:00 t ex, det låter för improviserat och ogenomtänkt, du kanske håller med själv? Du kanske redan visste, men inte orkade förbättra det? Fortsätt som du gör, men kom ihåg att fixa till de bitarna i arrangemanget du inte är nöjd. Skitviktigt! Mixning är sekundärt. Tycker du hittat din egen stil i det här sliskiga EDM-träsket, nu gäller det bara att få till arrangemanget.
 7. Första intrycket; Virveln? Jag förstår syftet, men tycker personligen att den sitter väl snett och mekaniskt när det är samma sampling hela tiden. Förslagsvis gör du 4-5 variationer av den med mindre osynk och trycker in. Behöver inte vara mycket, bara så man knappt kan urtyda att det inte är en sampling. Den lilla plucken från start till c:a 1:00 låter inte så rolig, särskilt inte i introt där man ju vill fånga lyssnaren. Finns bra potential i hela låten, men jag tycker inte ljudvalen och mixen bär upp allt. Alternativt att det saknas fler bakgrundselement och fills. Har du hört Mura Masa - Love$ick? Bra elektroniska ljud, bra mix, tycker det är samma minimala stuk som du pysslar med ovan fast inte riktigt samma genre. Kanske nåt att använda som referens till nästa låt?
 8. Jag är sjukt sugen på att åka ner till Tysken, vore svinkul att gå runt i en så stor butik. Du får anordna en gruppresa
 9. Är beredd att hålla med om sången i mixen.
 10. Du har inte bett om åsikter men det får du ändå, på internet får man göra som man vill. Positivt: Riktigt snyggt arr! Skön och raspig röst. Negativt; Jag är totalt "textblind" och tackar för en bra video, men jag stör mig ändå på det engelska uttalet. 2:24 till 2:40, pianokompet ligger överst och kören bakom men det finns inget som styr. Tycker personligen det låter lite abstrakt och fladdrigt när det inte finns något huvudlead som substitut för sången.
 11. Övermixning, det är ett kliniskt bevisat stadie som bara botas med vila. Ju längre desto bättre
 12. Testa att vara ifrån mixen en vecka om inte annat, för att få bättre prespektiv!
 13. Jag diggar stämningen, den är egensinnig men på ett väldigt bra sätt. Som trance-nörd hade jag mixat allt våtare Mer reverb och experimenterande med stereo delay för att försöka lyfta den där karga känslan. Tycker virveln biter lite väl hårt (och plåtigt?) i förhållande till helheten. Bra låt, har lyssnat på den ett par gånger nu. Tänker att Björk hade passat som referens om du letar, hon har ju gjort en del "märkliga" låtar genom åren...
×
×
 • Create New...