Jump to content

candybag

Medlem
 • Content Count

  222
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

candybag last won the day on July 15

candybag had the most liked content!

Community Reputation

46 Utmärkt

About candybag

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  9900K, 64 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7+HS8S, Avantone Mixcubes, Focusrite Clarett 18i20

Personlig information

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/frozen_orb
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2,004 profile views
 1. @Jizzen syftade på bildskärmarna. Jag kör en 2x2 uppsättning med 4 st 27 tummare och har aldrig upplevt problem med nacken. Normalt sitter jag dock inte och stirrar på mixern när jag proddar, utan gör mer snabba ögonkast och rycker i nåt reglage.
 2. Du får väl ändå ta och köpa ett 1x2 monitor stand? Så där kan du inte ha det 😂
 3. Bra idéer, kommer funka ypperligt till en färdig låt. 0:24-40 tyckte jag inte var lika bra som övrigt (läs; släng.) Jag diggar ljuden, de är originella men kanske inte fyller upp ljudspektrumet ordentligt än. Men som du sa, omixat utkast!
 4. Inväntar nu Absolut Kroumata 10.
 5. candybag

  Missljud

  Reklamera?
 6. candybag

  Missljud

  Beskriv missljudet. Brummande, sprakande? Kanske är fel på interfejset? Testat byta USB-port? Kör du den direkt in i datorn eller genom en USB-hub?
 7. Tycker det låter som 9/8 Men det beror väl på hur man vill ha kicken. Med 3/4 hamnar melodin i baktakt var 5,5:e slag. Extremt förvirrande, men catchig takt. Det här är början på något nytt, improviserad fusion-house. Ut med 4/4!
 8. Du behöver inte uppfinna strukturen på nytt, kopiera den istället från en kommersiell låt du gillar. Använd youtube och sök på t ex "Chord progression tutorial" eller gå en kurs i musikteori. I övrigt handlar det om att nöta ihop dina 10.000 produktionstimmar, en lös måttstock på hur lång tid det tar att bli proffs på något. För att sätta det i relation; gör du musik 8h om dagen, varje dag i 3,5 år så är du där.
 9. Googla på hur du mixar en orkester, du vill ju ha olika pans på grejerna för att få rymd i det Gäller bara att hitta en bra balans för de som lyssnar i lurar. Misstänkte att det var releasen som var krånglig att få till. Ett knep är att automatisera ett low pass filter som mjukar ut ändarna. Det blir lite knöligare om det är stycken som går in i varandra, du vill ju t ex inte ha ett LPF på 200hz precis när nya stråkar kommer in. Då får du göra separata spår för varje ackord
 10. Bra ideer och låter som upplagt för sång. Håller med @Henric Svensson. Kicken låter fläskig men har för mycket diskant. Tycker cymbalen ligger för högt i volym. 1.33, allt ljud duckar i droppet. Är det meningen för jag tycker det låter konstigt
 11. Snygg låt, är det EastWest choir med wordbuilder? Det jag kan anmärka på är bl a artikulationen på stråkarna i "introt", tycker de har för kort (typ noll) release time. Låter avhugget och onödigt dramatiskt. Fioler brukar hamna lite till vänster, och de andra stråkarna lite till höger om jag inte minns fel? Kändes aningens tomt på vänstersidan ibland, men annars snygg stereomix. Saknade också mer tryck och efterklang i slagverken mot slutet. Smaksak, eller så fick det inte plats i mixen när volymen drar på. Hörde nåt annar konstigt arr-mässigt men har svårt att hitta tillbaks på luren
 12. Finns potential men behöver en hel låt för att uttala mig. Tycker kicken låter burkig och lite för mättad runt 250-400 Hz.
 13. Postade en WIP på den här låten för ett halvår sen ungefär, nu är den klar! Finns troligtvis också att hitta på din favoritstreamingtjänst från och med idag. Träkepsen kommer tacka dig!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.