Jump to content
Annons

candybag

Medlem
 • Content Count

  233
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

candybag last won the day on July 15 2019

candybag had the most liked content!

Community Reputation

52 Utmärkt

About candybag

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm
 • Min utrustning
  9900K, 64 GB ram, 3xXB270HU, Auralex Roominator Kit, Yamaha HS7+HS8S, Avantone Mixcubes, Focusrite Clarett 18i20

Personlig information

 • MSN
  bingoliket@hotmail.com
 • Hemsida
  https://www.soundcloud.com/frozen_orb
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

2,057 profile views
 1. Stäng ner allt annat du har i bakgrunden också, t ex webläsare (som snor mycket resurser om du har många flikar öppna.)
 2. Det går ju att sidechaina olika hårt, så pass att basen knappt hörs varje gång kicken slår. Det är en smaksak vad man är ute efter. Absolut, sågtand som sågtand så länge du förstår hur jag menar med lager Jag förutsätter alltid att det inte finns nån preset, och gör egna lager själv. Hihats, t ex som i tick-tick-tschh-tick, tick-tick-tschh-tick, tick-tick-tschh-tick. Finns mycket att laborera med. Lyssna på dina favoritlåtar och kopiera därifrån.
 3. Tror inte 16 eller 24 bit spelar någon större roll för slutanvändaren. 24 bit får plats med 144 dB och 16 med... 122 dB? Ingen normal person skulle spela musik i 144 dB, eller ens 122 för den delen. JAg ser inte hur de extra decibel i dynamiskt omfång är "användbart" utanför musikproduktion.
 4. 44.1 kHz tycker jag funkar generellt. Skulle jag däremot ge någon kanaler eller stems för att göra en remix skulle jag maxat 96, 112, 196 etc; behöver t ex tempot sänkas i remixen så förlorar man inte upplösning i det övre registret. Förutsätter dock att all highcut är på bypass före export... Tänker att samma sak gäller om man samplar egna ljud... ju högre kHz desto lägre pitch går att använda utan artefakter.
 5. Vad har du för plug/-preset till din supersaw? Skönt Astral Projection-sound på den. Generellt tycker jag de första 16 takterna på basgången/melodin är bäst, de sista 16 takterna spelar en helt annan skala som låter improviserad och ur kontext. Ett tips för att få mer driv och variation är att lägga basen som i klassisk psy-trance, dvs varje 16-delstakt och kanske med en sidechain mot kicken. Kom på en annan (eller mer monoton) basslinga också, det låter platt och tråkigt när både bas och huvudlead spelar samma melodi. Testa också att jobba med basen som i lager - du har low end (sub), men lite mid och high frekvenser gör den mer intressant. Ett enkelt knep är att lägga två-tre lager sågtandsvåg i tre olika oktaver ovanpå, med pyttelite decay och resten noll (attack, sustain, release.) Sågtandslagret ska inte överrösta basgången, bara ge definition. Finns även utrymme att göra slagverk som open och closed hihats mer intressant. Keep it up!
 6. Mobilen? Shiiiiet, jag orkar knappt skriva text på mobiltelefonen. Ska bli intressant och se vad du får fram på en laptop. Skulle inte nödvändigtvis säga oprofessionell, men kanske okonventionell
 7. Nåt annat instrument då? Pianot är ju inte så energifyllt liksom, mer det jag var inne på
 8. Bra låt! Har du funderat på att byta ut pianot mot elgitarr i nåt stycke (refräng) för att få mer fart?
 9. Bra drop! Hur gammal är du och hur länge har du proddat? Vad kör du för DAW? Och vad har du för.... utrustning?
 10. Hahaha, "jag har köpt en hund, ska gå ut med den om en stund." Sitter på tåget och får hålla mig för skratt, klockrent!
 11. @Jizzen syftade på bildskärmarna. Jag kör en 2x2 uppsättning med 4 st 27 tummare och har aldrig upplevt problem med nacken. Normalt sitter jag dock inte och stirrar på mixern när jag proddar, utan gör mer snabba ögonkast och rycker i nåt reglage.
 12. Du får väl ändå ta och köpa ett 1x2 monitor stand? Så där kan du inte ha det 😂
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.