Jump to content
Annons

Inspelning via mixer el dator


trubadur

Recommended Posts

Hej! Funderar på vad som är mest fördelaktigt...att spela in via en mixer till ljudkortet o sen till Cubase el att spela in rakt in i ljudkortet? Har testat båda varianterna och upplever att slutprodukten/ljudet blir mct bättra via en mixer!  Är det för att mixern färgar/förbättrar ljudet?  Kör en Yamaha MG 124cx som mixer...Steinberg UR 44 som ljudkort ..Cubase 10.5 + en snabb dator med SSD!    Har även testat att göra en liveinspelning ut på lokal..bara tappat ljudet från mixern o det låter mct bättre än att spela in samma låt i datorn!  Kul med lite response!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Hej! Visst finns det effekter i din mixer? Använder du dem när du spelar in via mixern, eller skickar du vidare helt ”torra” signaler till ljudkortet i det fallet?

Använder du samma mickar? Samma typ av lokal? Sånt kan ju förstås påverka soundet.

Link to comment
Dela på andra sajter

pme (oregistrerad)

Om du spelar in mic:ar så är det olika preamps. Kan göra skillnaden. Använd öronen och kör på det som låter bäst. Mixern har lite större risk för brus så lyssna efter det, speciellt på svagare signaler.

Link to comment
Dela på andra sajter

Du kan göra hur du vill helt enkelt så kör på det som du tycker funkar bäst. En fördel med mixer är ju att man kan göra livetagningar lite lättare, det vill säga om den har kanaler/ingångar så det räcker. En fördel med preampar och ljudkort är att du får större kontroll och möjligheter att mecka med ljudet i efterhand.

Link to comment
Dela på andra sajter

Idag kan du färga ljudet hur du vill efter inspelning.  Fördelaktig om du spelar in så rent som möjligt för att ha största möjliga påverkan i mixen.  Jag rekommenderar att du slopar mixern. 

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...