Jump to content
Annons

trubadur

Medlem
  • Antal inlägg

    32
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Har ett par trådlösa hörlurar Sony MDR-100 ABN......Win 10 känner inte igen lurarna....går inte att "paira".....batteriet i lurarna är fulladdat.....ngn som känner igen sig och har ett tips? Tack på förhand!
  2. Ja det gick fort...en kompis ringde o sa hur det skulle vara....lugnt
  3. trubadur

    Reverb till monitor

    Hej! Har en PA mixer Yamaha 128Cz. Till mixern är kopplat ett Lexicon reverb. Jag har full reverb i utljudet från mixern till PA! Men inget reverb i min monitor! IOFS har mixern ett inbyggt reverb men det har jag kopplat ur. Varför får jag inget reverb till monitorn när jag drar en sladd från monitor Out eller hörlursuttaget? Ngn här som kan detta. Gäller alltså Yamaha mixer 128cz! Tack på förhand om det är ngn som vet!
  4. trubadur

    SmartTV

    Ngn här som är haj på smartTV och trådlös uppkoppling till en router? Har en Philips smartTV och kommit så långt att jag är inloggad i routern! Men här tar det det stopp! Vad skall jag göra sedan för att streama video ljud o TVsändningar!
  5. trubadur

    Spapa en midipart

    Hej! Har jobbat med Cubase rätt så länge men när jag gjort trummor har jag alltid importerat en midifil och sedan frigjort trumspåret och sedan använt mig av en part i fyra takter. Dvs raderat det som fanns i midispåret och börjat om på nytt! Nu undrar jag kan man i Cubase först skapa ett midispår och sedan skapa en part på fyra takter och sedan hacka in trummorna? Hur gör man detta? Var finns den funktionen? Dvs: skapa en part en ruta med 4 takter o sen klicka in baskagge etc. Tacksam för svar. Såg att det gick lätt att göra i Reaper just det jag eftersöker i Cubase. Kör Cubase 10.5 Pro!
  6. Hade samma problem för 4 månader sedan. Sedan dess har jag uppdaterat alla Cubase. För 1 vecka sedan började plötsligt Cubase 7 att funka. Men sen igår installerade jag ngr till Wavespluggar o uppdaterade Waves Central. Då blev det tvärstopp igen. Misstänker att Waves kommit med ngn uppdatering som Cubase 7 inte känner igen. Men det är konstigt att det funkar i C 10 o C 9.
  7. Hej! Har stött på ett finurligt problem. Kör Cubase 10..Cubase 9 och Cubase 7. Vid installation av Waves Central och Waves VST-pluggar fungerar Cubase 9 o 10 perfekt. Däremot vägrar Cubase 7 att starta...stannar vid initieringen av WaveShell 5-VST3_x64.vst 3! Vägrar att ladda mer. Undrar bara vad orsaken kan vara! Kör 64 bitar.....
  8. Hej! Funderar på vad som är mest fördelaktigt...att spela in via en mixer till ljudkortet o sen till Cubase el att spela in rakt in i ljudkortet? Har testat båda varianterna och upplever att slutprodukten/ljudet blir mct bättra via en mixer! Är det för att mixern färgar/förbättrar ljudet? Kör en Yamaha MG 124cx som mixer...Steinberg UR 44 som ljudkort ..Cubase 10.5 + en snabb dator med SSD! Har även testat att göra en liveinspelning ut på lokal..bara tappat ljudet från mixern o det låter mct bättre än att spela in samma låt i datorn! Kul med lite response!
  9. trubadur

    Blacklisted

    Ngn som löst problemet med blacklisted plug-ins i Cubase 9/10? Har försökt att läsa på internet men inte fått ngn klarhet. Kul om ngn hittat en lösning!
  10. trubadur

    Blacklisted

    Hej! Ngn som har ideer hur man får "blacklistade" VST att fungera i Cubase 9/10? Tydligen blir även 64 bitars svartlistade. Hoppas ngn har ngr tankar om detta!
  11. Hej! Kör senaste win 10 på både min dator och fruns dator. Har inte använt min gamla (10-12år) WD Book extern hårddisk på kanske 2 år. När jag idag tänkte kolla vad som fanns på den vill inte win 10 erkänna hårddisken. Har 3 andra nyare externa hårddiskar som funkar utmärkt. Min fråga är: är WD-hårddisken för gammal? Varför syns den inte i diskhanteraren el min dator? Hårddisken startar upp och låter. Möjligtvis kanske den är defekt. Eller så har det senaste win 10 inga drivrutiner för denna 12 år gamla externa hårddisk. Hoppas på svar!!
  12. trubadur

    Cubase 9.5 + video

    Nu står det still i skallen. Har importerat en mp4 video från min mobil till Cubase 9.5 för att förbättra ljudet. Men när videon uppträder i Cubase finns bara audiospåret + "thumbnails"!! Själva videon finns inte dvs jag vill se videon samtidigt som musiken spelas!! Vad skall jag göra med "thumbnails"? Ngn här som kan detta bättre än jag? Begriper ingenting! Varför kan man inte se videon i realtid i Cubase samtidigt som musiken spela upp!! Tacksam för lite hjälp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  13. kAN NOG ANSE ATT DENNA TRÅD ÄR AVSLUTAD..ALLTING FUNGERAR!
  14. Hej igen! Jo kopplade bort mitt externa USB-ljudkort UR 44 och lät Cubase 8.5 välja datorns eget inbyggda ljudkort + att jag routade output till de trådlösa hörlurarna. Det gick bra. Jag fick ljud i Cubase...det fungerade. Men när jag ville lyssna på en låt..inte i Cubase utan från en mapp på skrivbordet så gick det inte att spela upp. Moment 22...hur gör jag nu? Lite tips!!
×
×
  • Skapa ny...