Jump to content

Nbient

Medlem
 • Posts

  183
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by Nbient

 1. Har en ”nästan färdig” idé här som jag gärna vill få lite feedback på. Saknar sång i verserna, men finns lite pratsång i refrängen. Absolut inget rap-försök, tyckte bara att det passade. 😁 Alla instrument förutom stråkar och ett lagrat piano kommer är analoga. använder Novation Peak, Behringer Model D, Behringer 2600, Moog DFAM, Alesis SR18 trummaskin, elgitarr.
 2. Jag bumpar vidare och tycker den känns superskön som den är. Speciellt när den går in i ”refrängen”. Riktigt skön melodi där.
 3. Första noterna direkt jag började lyssna sa direkt att detta är välgjort. Inte min smak direkt, men du är stilen trogen på ett väldigt bra sätt. Du förmedlar verkligen den där känslan som är inneboende i alla de här gamla godbitarna, och mixen är riktigt bra i detta. Du har verkligen fått till det. Bra gjort!
 4. Tack. Och jag håller med. Sången är i otakt. Om det är så att det är en acapella från nätet, så finns mycket man kan göra med den. Tycker du får till det i vissa små avseenden, men i det stora hela känns det inte som att sång och musik limmar.
 5. Ja det är väl bra, men tråden blir ju ganska meningslös när musiken är borttagen. Kanske borde man lägga in en möjlighet att radera trådar man skapat.
 6. Jag tycker man kan ta bort trådar där musiken den hänvisar inte finns kvar. Varför lägger man upp musik man inte kan stå för efter lite kritik?
 7. Skön låt. Tycker den är jämn och balanserad överlag. Mellow. Lite väl mellow kke tom, som påtalats lite innan här. Gillade gitarren du hade med strax innan andra refrängen. Den lyfte ingången till refrängen en hel del. Saknade den ingången till första refrängen. Mellowheten sitter kke i att det ”händer för lite”. Men samtidigt så känns det inte störande på nåt sätt. Mer naturligt pga typen av låt det är. Jag gillar soundet och känslan, men den ”vaknar inte riktigt”. Om du förstår vad jag menar 😁. Jag gillade att lyssna på den 👍
 8. Jag tycker det låter riktigt bra. Rent och bra separation och bra kvalitet överlag. önskar också som någon sa tidigare att det fanns sång nånstans, men oavsett så är det riktigt skön lyssning. Riktigt bra jobbat. Du kan vara stolt över detta. Fråga: Ang Mastering. Hur stor skillnad, förutom db-nivån, upplevde du att det gjorde och hur märkte du skillnaden, jämfört med din slutmix? edit: solot i hurricane. 🙏
 9. Tveksamt att 10.3 funkar. 10.2.4 borde vara ok. Bara prova.
 10. Hann tyvärr inte höra originalet, men i den du lagt sist nu tycker jag inte musik och sång sitter ihop. Trummorna är alldeles för komplexa i mening. Att dunka på en trumloop och en padmatta under en färdig sång känns lite väl enkelt. Enda behållningen i den här låten är gitarren. Spelar du själv, eller är det också en loop? Inget fel att använda loopar, men det kräver lite mer än såhär för att det ska bra bli i min mening. Ljuden som sådana är det inget fel på. Det är mest sättet de används på. Fundera på trummorna, instrumentarrangemangen generellt, och mixen. PS. Tack för tipset till sångspår på nätet. Blev litet nyfiken på den varianten.
 11. Ett annat lättanvänt och helt ok verktyg för att bla få upp nivån på mixen är Lurssen Mastering Console från IK Multimedia. Den har ett antal presets du utgår ifrån, och kan göra egna justering på EQ och andra delar i masteringflödet, som tex kompressorinställningar.
 12. Budget? Låter för mig som att att du behöver några ingångar fler än 2. Av erfarenhet vet jag att behovet av ingångar växer över tid, så jag skulle rekommendera att du väljer ett kort med 8. Kort jag kan rekommendera är från Presonus eller Focusrite. Ljudkort med låg latency, ren återgivning och hög kvalitet. Dessutom kostar de inte skjortan. edit: såg nu att du köpt ett redan. Hoppas du inte finner det alltför begränsande med 2 ingångar. Men mitt tips, utifrån den utrustning du beskriver att du har, är att du skickar tillbaka ditt UR22 och beställer ett kort med fler ingångar.
 13. Ingen dum idé, bara det att hörlurarna har ett eget uttag. Kan funka där, men ändå inte till högtalarna. Förvisso kan du i så fall utesluta fel på drivrutinen, vilket jag iofs finner osannolikt såvida han inte gjort något radikalt med systemet som kan ha påverkat, tex uppdatering av OS.
 14. Det låter rimligt och troligt att det är ljudkortet som spökar. Väldigt sällsynt att högtalare går sönder, såvida de inte är väldigt gamla och tex filterkomponenter slits. (Har du provat byta kablar?)
 15. Om du har möjlighet så kan du prova att koppla in dem i ett annat system. Då kan du förhoppningsvis utesluta drivrutinsfel, eller högtalarfel.
 16. Skön låt 👍 gillar kombinationen av gitarren, rösten och melodin. Tycker det är något med sången dock, kanske reverbet, som behöver filtreras i low end. Jag upplever lite rundgång nästan därnere. edit: Lördagnatt här nu. Riktigt go låt detta.
 17. Tack för lyssning, och kul att du gillar låten. Att du ser det som en Coronalåt är lite kul också. Det blev så lite automatiskt med hjälp av det undermedvetna. 😊
 18. Tack så mycket Slejnard för input, och kul att du gillar den. 😊
 19. Bubblan vi befinner oss i Skyddade från världen i vårt eget lilla rum Utanför vårt fönster råder kaos, dit vill inte vi Kanske ska vi ta en resa i vår fantasi, men vi Stannar under täcket och njuter, av lugnet lite till När allting runnit ur, å nöjsamheten känns total Du ligger här bredvid och andas lugnare än förut Av stunden som vi hade nyss, finns bara lugnet kvar Finns inget som kan störa bubblan vi, befinner oss i Vi kunde klättra upp till himlen ligga där och dö Titta ner på marken som är vit och full av snö Önskar att det kunde vara varmare än så Så att mina läppar kunde slippa färgas, både gul och blå. Doften av det kaffe som vi maler i vårt hem Säger oss att dan är ny, å livet nytt igen De sa att regnet skulle falla nästan hela dan Men härinne skiner solen i bubblan, vi befinner oss i
 20. Om du har något inspelat får du gärna dela med dig så vi får höra vad du menar. Kanske inte låter så illa som du tror..🤷‍♂️
 21. Har inte tillräcklig kunskap om alla olika ljudkorts funktion, men oavsett är det ganska safe att påstå att tillverkarna har en tydlig bias mot Mac miljö när det kommer till implementationen. ’Kan ju nämna att jag provat ett par gånger att lyfta över min studiomiljö till PC-plattformen, och det var ingen rolig historia. Till saken hör att jag använder bla tre ljudkort aggregerat, varav ena är en extern mixer. ’Alldeles för mycket mickel med asio-drivare och drivrutiner för mixern. Och glöm att köra aggregerat. På OS X bara funkar det. Behöver inte installera ett skit annat än mjukvaran från UA. (Twin kort). Mycket av enkelheten beror också på stödet i OSX, bland annat core Audio, som för övrigt sparkar skiten ur asio (i min mening)
 22. Det behövs i regel inga drivrutiner till Mac, då de använder Core Audio. I Windows behöver du tredjepartsmjukvara (Asio) för att använda ljudkortet. Ansluter du ett ljudkort, eller annan extern enhet, till en Mac så hittas den i regel direkt i din DAW mjukvara. Inga konstigheter alls. Dessutom superenkelt att slå ihop flera ljudkort till ett, vilket gör att du kan bygga ut antalet I/O utan att behöva byta ljudkort. ’Finns ett antal mer high-end produkter som är väldigt problematiska i Windows. UA tex har lyckats bra, men ta tex deras egenutvecklade DAW Luna. Funkar bara på Mac, då det kräver Thunderbolt. Tittar du på Antelope produkter så har du ännu värre problem pga avsaknad av riktiga Thunderbolt drivrutiner, vilket begränsar användningen i Windows ganska ordentligt.
 23. Och en annan sak värd att tänka på när du skriver melodier: Tystnad mellan noter är också ljud. Detta bidrar till rytmen i låten. En annan grej kan vara att tänka på att variera notlängder. En lång utdragen not ger ofta mer känsla. Själv brukar jag börja med att bara lägga in en enkel ackordsslinga lite random, lite baserat på mitt röstomfång för dagen. Kan vara 2, 3 eller 4 ackord typ. Och i denna slinga hittar jag sedan melodin. ’Vanliga ackordföljder är, som sagts tidigare, C-skalan där du bara spelar vita noter. Andra tonarter är bara transponeringar av denna, beroende på sångarens behov.
 24. Jag påstår inte att det strular för alla på PC, men det finns uppenbara begränsningar upplevda av ett antal människor vad gäller drivrutiner för vissa ljudkort och andra externa enheter, stöd för Thunderbolt, aggeregerade enheter , osv. Men absolut, för en vanlig basic uppsättning med ett standard class compliant ljudkort så funkar det troligen felfritt.
×
×
 • Create New...