Jump to content
Fredrik90

Konvertera midi till audio

Recommended Posts

Hej! 

Jag förstå att det finns fördelar att konvertera midi till audio. Bland annat större cpu utrymme. 

Hur brukar ni göra? Konverterar ni direkt efter ni gjort en inspelning, utan några effecter (eq, compressor) och lägger sedan på effekter på ljudfilen? Eller använder ni de viktigaste effekterna på midifilen och lägger sedan till de mer krävande pluggarna i ljudfilen? Man kan ju inte direkt ändra ifall man konverterat till en ljudfil om man redan lagt in effekter? Eller konverterar ni när hela projektet är klart så man är så "nöjd" man kan bli? 

Jag har alltid enbart arbetar i midi så kanske är en dum fråga. 

 

Tack! 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hej,

när jag konverterar midispår till ljudfiler så lägger jag inte på några som helst effekter innan konverteringen. Detta på grund av att det blir svårt att ändra mixen senare. En del lägger ju lite kompressor innan "bouncen", men det är ju svårt att veta hur den slutliga mixen ska bli, och spelar man in med 24 bitar så har man tillräckligt headroom. Det är bara kolla spåret för att se de högsta topparna och ställa nivån efter det. 

Och att eq:a innan bouncen är livsfarligt (om du inte vet vad du gör, eller skriver upp hur du eq:at). Har man en hyfsad dator så lägger man på detta efter: jag brukar bara kopiera kompressor- och eq-inställningar från midispåret rätt över till ljudspåret.

PS: vissa midispår låter jag ligga kvar till arrangemanget är färdigt, t.ex. Superior Drummer 3 på grund av att jag har svårt att bestämma mig för vilket trumsound jag är ute efter i början. 

Edited by Sleap

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det är ett software instrument brukar jag trycka på "freeze"knappen: då frigör Logic snällt både ram och cpu. Är det extern midi du menar blir det lite trixigare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Midi kan väl inte vara mer krävande än audio det är väl bara datakod, samplade ljud som spelas upp via midi är väl nåt helt annat och egentligen mera lika audio. För att få det att låta naturligt så åker man på att skruva ganska rejält trots att det bygger på riktigt ljud så det är väl därför datorn går på knäna kan jag tro. Motsvarande mängd effekter på ett audiospår ger säkert samma resultat.

tror jag men jag har haft fel förr.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

Annons


×
×
  • Create New...