Jump to content

Fredrik90

Medlem
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Fredrik90

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

1,837 profile views
 1. Hej igen! Jag tror jag vet svaret men måste ändå fråga. Påverkas effekterna på något sätt om man lägger in dem i ordning i en audio effect rack kontra utan direkt ner på mixern (i samma ordning) ? Grejen med effect rack är väl att du kan kontrollera dina effekter bättre helt enkelt? Tack :)!
 2. Tack för svar! @mixamannen software instrument tänkte jag på
 3. Hej! Jag förstå att det finns fördelar att konvertera midi till audio. Bland annat större cpu utrymme. Hur brukar ni göra? Konverterar ni direkt efter ni gjort en inspelning, utan några effecter (eq, compressor) och lägger sedan på effekter på ljudfilen? Eller använder ni de viktigaste effekterna på midifilen och lägger sedan till de mer krävande pluggarna i ljudfilen? Man kan ju inte direkt ändra ifall man konverterat till en ljudfil om man redan lagt in effekter? Eller konverterar ni när hela projektet är klart så man är så "nöjd" man kan bli? Jag har alltid enbart arbetar
 4. Tjena. Har märkt att ljudet kan skära sig lite och kännas falskt efter att jag exporterat en låt. Vet någon vad detta kan bero på ?? Fredrik
 5. Vet att det finns en tråd om mixning men jag vill ha era åsikter som gör detta i ableton... Hur går ni tillväga när ni mixar klart en låt? jag har ingen tillgång till mixerbord utan får mixa från programmet. Alla tips är välkomna!
 6. haha såg att det var ett tag sedan inläggen skrevs...
 7. Precis, MartinStorm gör precis som jag. Det är sjukt enkelt och sjukt smidigt. En kickdrum på 4takt, länka compressorn och sidechange till den kickdrumen. VOila, din bas eller synt eller whatever får ett gött pump!!
 8. Den står som Mpeg, men har laddat ner den från Acapellas 4 u.. De senaste 3 nedladdningarna har varit så här. Aldrig sett det innan liksom :
 9. Tja! Har stött på ett problem jag aldrig haft tidigare. När jag har laddat ner en acapella och skall lägga in filen i ableton så står det " This file may be corrupt or not licenced".. Hur ändrar jag detta? Tacksam för svar!
 10. Jo. Jag använder mig utav Ableton Live 8. Jag har stött på ett problem, där ljudet plötsligt blir väldigt lågt när jag spelar in via midi. Om Vi säger att jag spelat in ett trumkomp med ett room-kit. Så kommer jag på att jag vill lägga till något. Men då blir plötsligt alla noter väldigt låga, och inte alls i den volym jag ställt in det på? Om de noter jag klickat i är Ljusgröna t.ex, blir de nya noterna mörkgröna och väldigt låga. Hoppas någon förstår mitt problem!! Det kan väl inte bero på mitt ljudkort??
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.