Jump to content
Annons

Kontrollrum i skyddsrum.


Bodega113

Recommended Posts

Tjena,

Ny på forumet.

Det är så att jag håller till i ett skydssrum där alla väggar är berg och betong. Även golvet är i betong.

I ett utav rummen är tanken att vi ska bygga två stycken kontrollrum på ca 12-15 m2 styck.

VI tänkte börja med flytande golv där vi reglar upp väggar med ljudreglar, luftspalt, isolering, etc och drar gips hela vägen upp till berg/betongtaket och följer bergets konturer där vi kör ljudfog mot berget för att få det tätt. Vi tänker oss dubbla väggar med luftspalt på alla 3 - 4 väggar beroende på om vi låter en utan av väggarna vara berget. Det skulle innebära att tak och en vägg blir berg.

Min fråga är om ni tror att detta kommer att hålla ljudtätt? I och med att vi ska ha två kontrollrum på samma yta med kanske 2-3 meters mellanrum vill vi inte att det ska läcka från ett rum till ett annat så att vi kan jobba ostört. Vad jag förstått så fortplantas ljud väldigt lite i berg och betong, så tänker att det borde gå bra så länge som vi ser till att rummet är hetl lufttätt och vi är väldigt noga med att foga skarv mot berg väldigt noga. På så sätt behöver vi inte bygga ett tak där vi måste anpassa oss efter bergets lägsta punkt.

Tackssam för svar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

hur mycket läcker det ut från rummet nu?

om det inte läcker ut mycket så räcker det kanske en med en dubbelvägg(gips) med stor luftspalt(från baksida på gip till baksida på gips).

Det ni inte ska göra är ställ upp väggar på flytande lättvikts golv, typ träreglar på gummiklossar(typ auralex u-boat floaters)med spånskiva på.

oftast är det bättre när det är betong att ställa väggar på golvet.

Vad kommer ni att jobba med i rummen?

Link to comment
Dela på andra sajter

Just nu är det bara ett stort rum. I det rummet läcker det ut rätt mycket till de andra rummen men mycket för att det går luftrör från de andra rummen som är helt oisolerade. Om vi bygger så kommer de rören att isoleras. De väggar som finns idag är uppreglade mot golv och tak men ej fogade.

Skulle resultatet alltså bli sämre om vi ställer väggarna på fytande golv? Hur stor luftspalt tänker du att vi skulle behöva?

En utav de som kommer sitta sitter med nån slags edm och andra jobbar med ren pop. Alla har tendens att dra på rätt rejält så vi vill inte att det ska läcka från ett rum till ett annat.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...