Jump to content

Bodega113

Medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Bodega113

 • Rank
  På gång

Recent Profile Visitors

1,272 profile views
 1. Så, Jag har gått i tankarna länge att bygga en ny studio. Som det ser ut hoppar jag på en lokal inom 1 månad och kör igång bygget. Tanken är att det ska byggas två stycken prodd/mixrum samt ett större kontrollrum. Förmodligen kommer Ingemar att rita upp rummen och har haft konsult på plats. På grund av budget så kommer jag att göra allt jag kan själv men jag kommer att ha någon som överser att bygget blir rätt. Nu till min fråga, finns det kanske någon som kan se värde i att hjälpa mig att bygga och sedan få ut den tid man lagt in i antingen studiotid eller om man hellre vill h
 2. Grymt! tack för svar!! Kollar upp Jens! Vet du vilken firma han jobbar på eller hur jag kan nå han?
 3. Så, jag har ett kontrollrum på ca 20-25m2. Rummet ligger i ett berg så finns absolut 0 paralella ytor då väggar är berget. Rummet låter i dagsläget hyfsat bra men jag skulle vilja ta in ett proffs som kan hjälpa mig mäta rummet och se vilka problem jag har samt att komma med förslag på hur jag kan åtgärda dem. Är smått på jakt efter nya monitorer och sneglar åt atc, typ scm100, 110 eller till o med 150 men de kommer inte göra så stor skillnad innan jag åtgärdat rummet så vill därför börja i rätt ände.. så har ni studiorävar nå grymma tips?
 4. Grymt! Vad använder du för material som dämpning? Hunnit testa den än? Och vad har du för ytter och innermått?
 5. Grymt! Blir kul att se resultatet och framförallt hur mycket det kommer att dämpa!
 6. Golv och sånt klart.. nu bordet! Ville ha ett stort bord.. ca 350cm på bredden. Tog ett gammalt bord skruvade loss stålbalkarna som satt på och köpte nya.. behövde också plats bakom arbetsytan för rackprylar. Så la till en stålbalk bakom för att hålla det öppet bakom men ha något som bär upp vikten från grejerna som ska in i racket ser ut så här just nu..
 7. Upp i taket! Samt lite flytspackling för att få ett jämnt golv. Dock gick det åt h@llvette så fick bli golvspån i hela rummet!
 8. AH! Intressant! Berätta gärna hur det går, är själv på g att bygga en liknande grej. Har dock ej kommit så långt som att tänka på design! Har förmuvaramde vanliga ventilationsrör in i liverum och kontrollrum men de ska förhoppningsvis bort efter jul någon gång och kommer då behöva köra något med motor!
 9. Yes @oioioi takhöjden är fin! blir intressant att skjuta rummet så småmingom! lite framsteg! Test av spottar bakom panelerna. Självklart dimmbara!
 10. Update, så röjt ut allt ur det som tidigare var liverum. Panelerna kapades på höjd och bredd för att kunna flytta dem närmare bergväggen samt att rummet var lite för dämpat. Allt ska fixas här! Testar även ljusspottar bakom panelerna.. syns på sista bilden.
 11. Så, har satt igång bygge av nytt kontrollrum och tänkte posta lite bilder här. Mest för min egen skull så att jag om 15 år kan se tillbaks på bygget, men även för den som blir insprirerad eller har några kul tips och trix. Rummet blir ca 25m2 med en takhöjd på ca 3-4 meter. Bergrum så svårt att ge exakta mått. "Fas 2" blir liverummet men det kommer sedan.. first things forst så att säga.
 12. Just nu är det bara ett stort rum. I det rummet läcker det ut rätt mycket till de andra rummen men mycket för att det går luftrör från de andra rummen som är helt oisolerade. Om vi bygger så kommer de rören att isoleras. De väggar som finns idag är uppreglade mot golv och tak men ej fogade. Skulle resultatet alltså bli sämre om vi ställer väggarna på fytande golv? Hur stor luftspalt tänker du att vi skulle behöva? En utav de som kommer sitta sitter med nån slags edm och andra jobbar med ren pop. Alla har tendens att dra på rätt rejält så vi vill inte att det ska läcka från ett rum till ett
×
×
 • Create New...