Jump to content
Annons

Här är de fem bästa analogsyntarna i pluggform


Carl Löfgren

Recommended Posts

MONARK

När Native Instruments släppte Monark var det många som suckade över ännu en Minimoog-klon. Men så här i backspegeln står det klart att Monark mycket möjligt är den mest välljudande Minimoog-kopian som någonsin skapats.

Tillverkare: Native Instruments

Pris: 880 kronor

DIVA

Legenden säger att Hans Zimmer bad pluggmakaren Urs Heckmann att skapa en exakt mjukvarukopia av sin Minimoog. Men Urs gick steget längre och återskapade filter och oscillatorer från några av världens mest uppskattade analogsyntar som användaren kan kombinera till helt nya skapelser.

Tillverkare: U-he

Pris: 1440 kronor

IMPOSCAR

Den första virtuella analogsynten som visade vart skåpet skulle stå. Imposcar bygger på den gamla brittiska Oscar-synten från 1983 och även om den i sin virtuella form har ett par år på nacken ger den oss gåshud varje gång vi spelar på den.

Tillverkare: Gforce

Pris: 1500 kronor

DCAM SYNTH SQUAD

DCAM Synth Squad är en samling av tre pluggar (fyra egentligen) som inte försöker emulera någon särskild analogsynt utan återskapar det bästa egenskaperna från forntidens syntmonster. Från monofoniska synthbasar till autentiska syntstråkemaskiner.

Tillverkare: Fxpansion

Pris: 1680 kronor

LUSH-101

När polska D16 gav sig ut för att återskapa soundet från Rolands SH101:a gjorde det så med besked! Förutom att själva ljudet låter fantastiskt kan man stacka upp till åtta 101-kloner av varandra och på så vis sätta ihop monstruöst maffiga ljud.

Tillverkare: D16 Group

Pris: 1320 kronor

Klicka här för att visa nyhetsartikel

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Carl Lofgren har skrivit inlägget så det borde väl vara enligt honom. Håller med om att Diva och Synth Squad är förträffliga verktyg. Valde bort ImpOscar till förmån för Diva och har ingen erfarenhet av Lush-101 eller Monark 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Hm.. Är själv förtjust i Korg MonoPolyn i Legacy Collection samt i Reason. Kan kanske bero på att jag ägt en fysisk sådan 🙂http://www.korg.com/us/products/software/korg_legacy_collection/. Samt för reason http://www.korg.com/us/products/software/monopoly_for_reason/

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...