Jump to content
Annons

BDBergius

Medlem
 • Content Count

  67
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

BDBergius last won the day on February 22 2019

BDBergius had the most liked content!

Community Reputation

13 Bra

About BDBergius

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Trollhättan
 • Min utrustning
  Öron, hjärna, händer och mina mindre viktiga materiella prylar...

Personlig information

 • Facebook
  https://www.facebook.com/bdbmp/
 • Hemsida
  http://www.bdbergiusmusicproduction.com/

Recent Profile Visitors

1,147 profile views
 1. Sätt deadlines. Slutför projektet även om det inte är "perfekt". Det är enda sättet att komma vidare. Genom att bli färdig utvecklar du också din förmåga. Eller ta hjälp. Ta in någon utomstående för att assistera vid hinder som du inte lyckas passera. Har du nån låt du verkligen känner att du vill slutföra, men inte får till, hör av dig så kanske jag kan va till någon sorts hjälp.
 2. Hade gärna gett feedback, men jag kan absolut ingenting om denna genren.... Låter väl bra i mina öron, men blir så uttråkad av att lyssna på instrumental typ EDM eller va det kallas. ? Sorry...
 3. Mycket bra och förnuftiga tips och tankar i tråden redan. Jag tänker att det är viktigt att ta reda på vad som stoppar dig? Varför blir inte låtarna klara? När du hittar svaret på detta så kan du leta efter en lösning på "problemet". För mig personligen så är det tveklöst så att om man skaffar en partner (eller fler) att arbeta med kommer produktiviteten att öka drastiskt. Är man fler så har man ofta olika styrkor och kan komplettera varandra. Dessutom är det jäkligt mycket roligare än att sitta ensam i sin skrubb och slita....
 4. Riktigt snyggt! Också sjysst att dela med sig av multitracksen. Hoppas kunna få tid att ge mig på en mix. Inte ofta man springer på stems i den genren... Tack!
 5. Bra val av DAW! ( inte så objektiv kanske, men älskar mitt Studio One ? ) Har själv en begagnad gamer-PC som studiodator. Har definitivt prestanda så det räcker och blir över.... Beroende på vad du har tänkt spela in så kanske också en ok mic är bra att ha... typ en Rode NT1 är mycket för pengarna. Sedan är Focusrite Scarlett 2i2 erkänt bra för sitt pris. Kolla begagnatmarknaden. ?
 6. Min senaste produktion vilken är ett låtskrivar-samarbete med Lynnewood från England. En lite ovanlig mix av rock och elektroniskt.
 7. Nädå, genre spelar ingen roll. ? bara att skicka den till mig. PM så ser vi på det.
 8. Kan bara hålla med tidigare talare här; riktigt skön låt! Bara att höra av sig om du är intresserad av att prodda med mig!
 9. Cool låt. Tycker mixen är bra. Sången är i mitt tycke kanske lite stark i förhållande till gitarren, men det är ingen stor sak. Jag tycker också tajmingen på rytmgitarren i verserna är lite svajig. Det är inte så tajt som man skulle önska eller så är det eventuellt ett delay som stör? Över lag tycker jag det låter riktigt ballt. Gött jobbat!
 10. Transponerat från originalet går den väl typ: ( C#-C#-C# ) c#-d-c#-b-c ( C#-C#-C# ) a - g# - g Sen kör hen väl typ kvinter på pianot där eller nå't....
 11. Hej. Det finns online-mastring du kan använda dig av. Annars har jag använt mig av en engelsman jag är bekant med, för att mastra min senaste EP, som jag kan rekommendera (du hittar musiken på Spotify om du vill höra hur det låter). Du kan kontakta honom via facebook @benhlmsmusic . Vill du inte betala för det så kan jag absolut testa att göra en enkel mastring åt dig. Har viss kunskap men jag är inte något proffs, så jag gör gärna en master utan kostnad för att "träna". Det kan ju hända att du blir nöjd med resultatet utan att lägga massa pengar. Allt hänger på vilken nivå du vill lägga dig på. När det gäller att förbereda för mastring har jag för mig jag såg nån artikel här på Studio för några månader sedan om just detta.... (kan minnas fel och att det var någon annanstans jag läste det) Men om jag ska säga nåt så är det att mixa så du har gott om headroom. Bättre med en tyst mix med bra dynamik än en volymstark "platt" mix. Fades är väl enklast att du gör i mixen så att du får dom där du vill ha dom. Clipping bör inte förekomma. Det tycker jag du ska "fixa i mixen" eller allra helst när du spelar in. Exportera din mix och ta kontakt med mig på PM så kan jag kanske svara lite bättre på om det är något specifikt du bör fixa.
 12. Släppte en EP idag! Kul ifall nån orkar lyssna och ge sin syn på kvalitén.
 13. Hade kollat in Homestudiocorner. Det är Joe Gilder som nämnt tidigare. Han har en hel drös med gratis videos på youtube och om det är "ikke-elektronisk" musik du vill satsa på så fokuserar han också mycket på produktion. Rekommenderas varmt av mig. Har varit i hans VIP-program i snart ett år och ser stora förbättringar i min egen förmåga.
 14. Är ingen expert, men tänker såhär: 1. Ställ in ett ljud du gillar ur förstärkaren. 2. Placera micen där du tror den ska vara. 3. Spela in en liten snutt med återhållsam ingångsvolym. 4. Lyssna på inspelningen. 5. Flytta micen om det inte låter som du tänkt. 6. Repetera punkt 3 - 5 tills du hittar ljudet du är ute efter. Om du har möjlighet, spela också in gitarren DI så har du fler valmöjligheter att blanda ljudet vid mixning. Tror det mest handlar om placeringen av micen så experimentera med det. Hoppas det löser sig. ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.