Jump to content

Fertan

Medlem
 • Content Count

  1,013
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Fertan last won the day on December 30 2011

Fertan had the most liked content!

Community Reputation

10 Bra

About Fertan

 • Rank
  Veteran

Personlig information

 • Hemsida
  www.instagram.com/kimdanielsson
 • ICQ
  0
 1. Tack, hörni! Nu har jag ju lite att slipa på i alla fall! Sången ska på, har en grym sångerska klar - vi har bara inte hittat tid att göra det än. Uppdaterar sen när den är på. Fram till dess har jag ju tid att slipa detaljer och lyfta musiken ett snäpp Man blir ju hemmablind efter ett tag, ni hör ju det som jag "stängt av" efter för många lyssningar.
 2. Det är samma saker som gäller för alla genrer, hur ser ljudbilden ut, får alla ljud plats, definition etc. Är rätt färsk inom edm jag med, har mest sysslat med annan musik förut, det här är väl det första jag gjort inom den här genren som börjat närma sig slutfasen. Tanken är att det ska på med lite vocals också, men sångerskan jag tänkt arbeta med har fått lite förhinder så tänkte försöka få lite feedback på musiken under tiden. Vet iofs inte ens riktigt vilka genrer jag rör mig inom här heller, annat än superbrett "edm", någon mer sakkunnig får gärna yttra sig.
 3. (Vem kom på genidraget att begränsa filstorleken till 2mb i låtkritiken? Har inte hängt här på ett tag, men har Studio Forum verkligen SÅ mycket trafik att man måste begränsa den mest vitala delen av hela forumet till en !@*#?nivå? Oh, well...)
 4. http://www.musikteori.se/?page=kapitel Google är din vän!
 5. Tänkte damma av två gamla pop/rock låtar jag producerat för en så där två år sedan. Har haft ett relativt långt break från musiken och mitt band är utspritt över halva jorden för tillfället, så vore roligt att hitta någon som är intresserad av att skriva text och spela in sång till två i övrigt färdiga låtar (visst justerande i mixningen kvar, men i övrigt hög kvalitet på produktionen - särskilt #1, #2 kan behöva lite uppfräschning dock). Har gjort det mesta eller allt själv, men är osäker på vad (om något) som kan ha lagts på av andra bandmedlemmar då det var en 2-3 år sedan, så det får bli en "feat. [Ditt namn]"-produktion för att inte missa några creds. Låt #1 är lite mer åt det ösiga poprockhållet (tänk The Strokes eller liknande) och låt #2 är lite mer åt det poppigare hållet (tänk Boys Like Girls eller liknande). Kvalifikationer är bra engelska både i uttal och grammatik, samt egna inspelningsmöjligheter. 1-2 exempel där du sjungit (Youtube, soundcloud, wav/mp3, whatever) är ett måste. Du skickar sångpålägg antingen i separata spår eller som stems med eventuella körpålägg separat från leadsång, eller annan lösning efter överenskommelse. Intresserade kan PM:a och jag skickar låten eller låtarna för er konsideration. Är ingen hundraprocentig satsning direkt, men strävar efter att göra det så bra som möjligt i vilket fall - låter hellre det ligga i två år till än att bara göra det för sakens skull. Om/var/hur slutresultat ska distribueras är öppet, men har inga som helst krav eller förväntningar på den biten. Höpp, höpp!
 6. Är elluttaget/n jordade?
 7. Skaffa en jurist som sysslar med musikbranschen på heltid, går väl att få hjällp med via Stim eller liknande? Kanske kostar en slant, standardtaxa ligger väl runt 1500kr/h, men det är ju oerhört lite jämfört med 40k+moms så är nog värt den konsultationen för att se till att det går rätt till.
 8. Tips: se till så båda filerna är streambara, måttligt sugen på att tanka 42mb wav för att jämföra mot en streamad fil som kan vara i helt annat format osv. Företrädelsevis någonstans där degraderingen av ljud är minimal eller åtminstone detsamma på de två olika filerna.
×
×
 • Create New...