Jump to content

arkade

Medlem
 • Content Count

  86
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

arkade last won the day on March 15

arkade had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutralt

About arkade

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/03/1996

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrland
 • Min utrustning
  Behringer U-phoria UMC204HD
  Audio Technica AT2035
  Mackie CR4
  Alesis V49
  Oyaide neo TRS


  i7 6700k, ASUS Gtx 1080 rog strix, corsair 16gb vengeance 2133mhz, MSI Z170-A, samsung 850 EVO 500GB

Recent Profile Visitors

680 profile views
 1. Ja.. Tro på dig själv, som backspin säger.. Men inte för mycket. Anta aldrig att allt kommer att löna sig bara du hoppar av skolan och håller på med musik. Jag vet att många kändisar har tragiska historier som har blivit till något magiskt.. Men det är inte bra att drömma för mycket och anta att detsamma kommer att hända dig. Du måste vara realistisk... Det finns MÅNGA MÅNGA människor som håller på med musik som aldrig kommer komma någonstans alls. Även folk som har talang också. Det är inte lätt för någon. Jag tycker du borde ta en paus totalt, och försöka inse att musik är din hobby och inte drömma iväg för mycket. Visst, fortsätt lära dig.. Fortsätt lägga ut din musik. Men gör det för att det är roligt, och inte för att försöka komma någonstans. Det hörs i ens musik om man hade kul när man gjorde den, för då är man mycket mer kreativ. Så ändra ditt mindset skulle jag säga.. Tänk inte på att jobba hårt. Gå klart skolan och fixa ett jobb, så kan du skaffa dig ännu mer musikprylar.
 2. Har en låt som jag påbörjade igår. Har redan börjat skriva text till den. Min första låttext! Finns väl några förbättringar att göra för att få den lite mindre cheesy och så. Men jag känner att jag vill fokusera på att få färdigt hooken först. Då jag har en färdig text kan jag fokusera mer på produktionen och få den att låta rätt, och passande.. Tyvärr så kan jag inte sjunga så bra själv då, men jag har lagt ut pianonoter för vilka noter jag tänkt att den skall sjungas i för demonstrerings syfte.. Fast utan texten.. Ni kan då lyssna på pianonoterna och samtidigt läsa texten är det tänkt. (Det börjar när kicken slutar slå.. Vid 16sek ungefär.. ) https://instaud.io/3FHY Är det för förvirrande med piano ovanpå piano så säg till. Jag hör iallafall vilka noter det är! Ni får också komma med förslag om något behöver ändras i nuvarande texten! Är ny på detta.
 3. Nog för att det går att göra i Sylenth också, men.. TB-303? Kollade precis upp.. Grymt att den finns som VST gratis, så kanske jag kommer lite närmare än vad jag gör med andra synthar. Ser lättanvänd ut också. Great. Kommer nog aldrig förstå hur folk som du kan höra skillnad på synthar för övrigt. Nog är det skillnad på te.x en bild på gudrun skyman inladdat som wavetable i serum och en sågtand i en gammal analog synth dock, men så specifikt? I dont get it.. Tack!
 4. Har letat men inte riktigt hittat rätt. Kan förmodligen hitta någon patch någonstans men jag är mer intresserad utav att lära mig skapa ljuden själv
 5. Tjena! Har påbörjat en låt där jag vill ha en 80s bassline eller vad man skall kalla det. Liknande den i låten nedan! Men jag är inte så duktig på sound design än, och skulle vilja ha tips på hur man skapar något liknande Jag har fått till något liknande men den låter inte alls lika bra.. Vill ha den väldigt clean då jag tycker det vore ett väldigt coolt kontrast till låten då resten är rätt dirty. Cutoff modulering osv.. Så långt har jag förstått.. Men kan någon berätta hur man får den så himla krispig,fyllig.. och clean? Det jag har fått till hittills: https://instaud.io/3Fo4 Basen börjar efter bar 4. Har tillgång till sylenth1 & spire.. Det räcker.. man behöver la ingen wavetable synth för detta Edit: Tror jag skrev i fel forumdel, mod kan flytta tråden kanske?
 6. Håller med. Texten är fin, men den är lite rakt på och väldigt personlig. Det hade nog känts lite som om man inkräktar i någons personliga kärleksförklaring till någon om man lyssnade på denna. Väldigt mycket "du" i texten. Poesi skulle jag kalla detta! Denna delen påminde mig direkt om Per Gessle:s När vi två blir en. Möjligtvis inspirerad av den? När jag ändå pratar om den låten så kan jag ta en liknelse från just den låten på hur man kan förbättra texten, eller ja.. Göra den mer öppen för publik att lyssna på. Denna vers ur När vi två blir en är t.ex. är Inte lika personlig. Försök att ha några liknelser i texten som människor kan relatera till för att den inte ska bli lika personlig skulle jag säga. Detta är den svåra delen av låtskrivandet... Min åsikt!
 7. Gillar kreativiteten, och du lyckas hålla ett tema och samma feeling rakt igenom. Det är bra jobbat. Du verkar veta vad du vill åt för något. Lyssnar på iphone lurar nu, så har inte mycket att säga om mixen, men en sak jag märker är att basen på din kick inte alltid slår igenom. Det låter i mitt öra som om det kan vara FX som tar upp låga frekvenser. Cutta låga basfrekvenser på dina whitenoise FX. Sidechain på explosions FX och annat som tar upp mycket bas. Då borde basen slå igenom. Mid-side eq kan också hjälpa
 8. Att denna tråd är så inaktiv.. Vore så jävla kul att ha vokaler att experimentera med..
 9. Typ 23848:e tråden jag skapar angående detta, men försöker igen. Jag är en kille på 22 år. De senaste åren har jag hållt på väldigt mycket med kompositioner och det är min starkaste sida. Jag har väldigt många komp som enligt mig har väldigt hög klass. Dessvärre inga släppta produktioner då jag inte velat släppa något jag inte tyckt varit färdigt, samt att jag tappat mycket motivation av att inte ha några kontakter inom musiken.. Har endast jobbat ensam. Jag diskriminerar inte någon musik utan jag lyssnar på det mesta och är intresserad av att pröva på det mesta, eller skapa något unikt! Vore bra att ha en polare som man kunde bolla ideer med, eller skapa någonting ihop med. Fördel om du också använder FL Studio. Jag kan min DAW väldigt bra, och jag har kunskaper med hårdvarusynthar (främst sylenth1).. Börjat lära mig lite Spire nu också! Jag har tillgång till det mesta jag kan tänkas behöva när det gäller synthar, samplade instrument osv. Jag kör helst direktkontakt via direktmeddelanden ELLER röstmeddelanden, och eventuellt teamviewer för att göra det enklare. Inga mail.... Hör gärna av er.
 10. arkade

  musik till text

  Det vore intressant! Vore bra att veta hur du vill ha den först dock.. Vilken stil, bpm, tonart och så.. Med bara texten så är det ju 100% improvisation. Kanske inte blir lika bra som du vill ha den då! Sjung gärna någon demo eller så, så experimenterar jag gärna med produktion.
 11. Du har nog väldigt rätt.. Har samma problem som denna grabben och jag har producerat i över ett år. Jag börjar alltså hela tiden på nya låtar, och det blir en loop som alltid låter jättebra, och jag sitter alltid och jobbar på mixningen på denna loop, eller fixar låtstrukturen på halva låten, och börjar sedan mixa innan det är helt färdigt, och jag blir aldrig riktigt nöjd med mixen, och den förblir halvklar och jag påbörjar ett nytt projekt. Har ändlöst med projektfiler liknande denna nedan när jag sitter och jammar på pianot och får så många olika idéer.. https://instaud.io/3mhR Har lixom nga problem med melodi eller liknande, men när det väl kommer till struktureringen så är jag så rädd för att experimentera och göra förändringar i det som redan lät bra. Svårt att bryta mönstret. Händer oftast att man sitter och mixar och lyssnar sönder låten tills man tappar sin kreativitet och motivationen att slutföra den.. Nån som kom ur detta som har några tips?
 12. Jäklar. Du kör med 50 tums tv du eller?
 13. Har du en massa reverb på mastern eller kicken, eller har du inte cuttat några frekvenser på andra instrument där kicken ligger alls? Väldigt grumlig mix. Du har för mycket sidechain också, den enda attack du har i dina leads är när din sidechain "slår" Snåla lite mer med reverb, samt sidechain och lägg lite av fokuset under mixningen på att man skall kunna höra kicken iallafall. Ha en referenslåt när du mixar, och kräma inte bara på med reverb och sidechain så mycket du bara kan
 14. Tjena. Har haft problem med mitt interface i flera månader nu, men det har nyss blivit ett snäpp värre.. För det första så slutar mitt ljud i resten av windows fungera då och då. Ofast då jag har min DAW öppen, trots att jag bockat ur "allow applications to take exclusive control of this device", men det händer när den inte är öppen också. Det löses alltid med att använda windows troubleshootern, fast väldigt störigt när det händer hela tiden. Jag googlade lite, och det stod att tidigare versioner av programvaran till mitt interface kan funka bättre, fast den versionen finns ju inte ens att hitta... Nu igår så fick jag ett annat problem. Jag hör en jävla massa brus när jag spelar musik i min daw. Har innan bara hört det där bruset då jag vridit upp gainen på mitt interface, men nu brusar det och låter helt förjävligt. Det är mest där jag har mycket lager. T.ex supersaws, annars så är det faktist inga problem med bruset. I övriga windows så låter musik bra, så det är inte så att mitt interface har gått sönder heller. Vad ska jag göra? Interface: Behringer umc204hd Bitrate windows: 24bit, 44100hz (Studio kvalitet) Daw: Sample rate 44100hz. UMC Asio inställningar: 256 samples asio buffer storlek 4 kanaler, 24 bits output.
×
×
 • Create New...