Jump to content

arkade

Medlem
 • Posts

  84
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

arkade last won the day on March 15 2019

arkade had the most liked content!

Reputation

7 Neutralt

About arkade

 • Birthday 07/03/1996

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrland
 • Min utrustning
  Behringer U-phoria UMC204HD
  Audio Technica AT2035
  Mackie CR4
  Alesis V49
  Oyaide neo TRS


  i7 6700k, ASUS Gtx 1080 rog strix, corsair 16gb vengeance 2133mhz, MSI Z170-A, samsung 850 EVO 500GB

Recent Profile Visitors

1,526 profile views
 1. https://instaud.io/3WFo du hör att utan metronomen så låter det fint. Det är trummorna som behövs vara i en annan taktgång!
 2. mixamannen har redan hjälpt mig om du kollar ovan. Det var en annan taktgång på melodin i refrängen. Hade råkat skriva en melodi i något annat än 4/4, vilket betyder att house-trummor inte kommer att passa. Därav lät det lite off när det bytte taktgång. Låter mycket mer catchy med en stadig metronom som slår 4/4 i en 4/4 taktgång än något annat... 😛 Ska hitta på några speciella trummor där istället. Två olika taktgångar i låten alltså. Tack ändå!
 3. Det förklarar saken då min daw är inställd på 4/4. 🙂 Lite utanför min comfort zone då jag endast kört med 4/4 house-trummor hittills. Vore synd att skrota melodin då jag tycker alla harmonier sitter rätt. Antar att jag får experimentera lite med trummorna i refrängen då, och behålla taktbytet.. Att jag RÅKAR byta taktart och göra något för mig rätt avancerat av misstag är lite roligt. 😄
 4. Ja, jag kan fixa det genom att ta bort sista noten i melodi loopen.. Men.. Då är det inte samma harmoni på melodin. Allt låter jättebra utan metronom/trummor. Det som får mig att tänka på taktbyte. Melodin fyller heller inte ut 4 hela bars... Detta blev väldigt förvirrande 😄 Men den kanske inte måste fylla ut 4 bars. Så länge det låter bra, i guess.. Dock aldrig vart med om liknande. Jag tänker vanligtvis att: melodin är färdig när den är = 2 eller 4 hela bars. Därav förvirrande.
 5. Lite halvsvårt att beskriva detta problem, men jag har börjat ett komp, och jag har tänkt ha 4/4 house trummor. Jag skrev på känsla, och nu blev det lite klurigt, då refräng melodin inte är exakt 4 bars lång, och det låter ojämnt/fel på något sätt när jag lägger på trummorna. Otakt lixom.. Är det bpm byte mitt i låten som gäller, eller bör jag ändra melodin som jag är jävligt nöjd med? Har lagt på en metronom så ni hör.. Hoppas ni fattar problemet.. Detta har inte hänt mig tidigare. Låter lixom bra utan metronomen på. 0:48 börjar problemen https://instaud.io/3WCK Känner mig som en idiot då det förmodligen inte är någon stor grej alls.. 😄 Edit: Jag vet att den slingan som kommer in vid 0:58 låter fel.. Men glöm den. Det är takten som är problemet
 6. Ja.. Tro på dig själv, som backspin säger.. Men inte för mycket. Anta aldrig att allt kommer att löna sig bara du hoppar av skolan och håller på med musik. Jag vet att många kändisar har tragiska historier som har blivit till något magiskt.. Men det är inte bra att drömma för mycket och anta att detsamma kommer att hända dig. Du måste vara realistisk... Det finns MÅNGA MÅNGA människor som håller på med musik som aldrig kommer komma någonstans alls. Även folk som har talang också. Det är inte lätt för någon. Jag tycker du borde ta en paus totalt, och försöka inse att musik är din hobby och inte drömma iväg för mycket. Visst, fortsätt lära dig.. Fortsätt lägga ut din musik. Men gör det för att det är roligt, och inte för att försöka komma någonstans. Det hörs i ens musik om man hade kul när man gjorde den, för då är man mycket mer kreativ. Så ändra ditt mindset skulle jag säga.. Tänk inte på att jobba hårt. Gå klart skolan och fixa ett jobb, så kan du skaffa dig ännu mer musikprylar.
 7. Nog för att det går att göra i Sylenth också, men.. TB-303? Kollade precis upp.. Grymt att den finns som VST gratis, så kanske jag kommer lite närmare än vad jag gör med andra synthar. Ser lättanvänd ut också. Great. Kommer nog aldrig förstå hur folk som du kan höra skillnad på synthar för övrigt. Nog är det skillnad på te.x en bild på gudrun skyman inladdat som wavetable i serum och en sågtand i en gammal analog synth dock, men så specifikt? I dont get it.. Tack!
 8. Har letat men inte riktigt hittat rätt. Kan förmodligen hitta någon patch någonstans men jag är mer intresserad utav att lära mig skapa ljuden själv 🙂
 9. Tjena! Har påbörjat en låt där jag vill ha en 80s bassline eller vad man skall kalla det. Liknande den i låten nedan! Men jag är inte så duktig på sound design än, och skulle vilja ha tips på hur man skapar något liknande 🙂 Jag har fått till något liknande men den låter inte alls lika bra.. Vill ha den väldigt clean då jag tycker det vore ett väldigt coolt kontrast till låten då resten är rätt dirty. Cutoff modulering osv.. Så långt har jag förstått.. Men kan någon berätta hur man får den så himla krispig,fyllig.. och clean? Det jag har fått till hittills: https://instaud.io/3Fo4 Basen börjar efter bar 4. Har tillgång till sylenth1 & spire.. Det räcker.. man behöver la ingen wavetable synth för detta 😄 Edit: Tror jag skrev i fel forumdel, mod kan flytta tråden kanske?
 10. Håller med. Texten är fin, men den är lite rakt på och väldigt personlig. Det hade nog känts lite som om man inkräktar i någons personliga kärleksförklaring till någon om man lyssnade på denna. Väldigt mycket "du" i texten. Poesi skulle jag kalla detta! Denna delen påminde mig direkt om Per Gessle:s När vi två blir en. Möjligtvis inspirerad av den? 🙂 När jag ändå pratar om den låten så kan jag ta en liknelse från just den låten på hur man kan förbättra texten, eller ja.. Göra den mer öppen för publik att lyssna på. Denna vers ur När vi två blir en är t.ex. är Inte lika personlig. Försök att ha några liknelser i texten som människor kan relatera till för att den inte ska bli lika personlig skulle jag säga. Detta är den svåra delen av låtskrivandet... Min åsikt!
 11. Gillar kreativiteten, och du lyckas hålla ett tema och samma feeling rakt igenom. Det är bra jobbat. Du verkar veta vad du vill åt för något. Lyssnar på iphone lurar nu, så har inte mycket att säga om mixen, men en sak jag märker är att basen på din kick inte alltid slår igenom. Det låter i mitt öra som om det kan vara FX som tar upp låga frekvenser. Cutta låga basfrekvenser på dina whitenoise FX. Sidechain på explosions FX och annat som tar upp mycket bas. Då borde basen slå igenom. Mid-side eq kan också hjälpa
 12. Att denna tråd är så inaktiv.. 🙁 Vore så jävla kul att ha vokaler att experimentera med..
 13. Typ 23848:e tråden jag skapar angående detta, men försöker igen. Jag är en kille på 22 år. De senaste åren har jag hållt på väldigt mycket med kompositioner och det är min starkaste sida. Jag har väldigt många komp som enligt mig har väldigt hög klass. Dessvärre inga släppta produktioner då jag inte velat släppa något jag inte tyckt varit färdigt, samt att jag tappat mycket motivation av att inte ha några kontakter inom musiken.. Har endast jobbat ensam. Jag diskriminerar inte någon musik utan jag lyssnar på det mesta och är intresserad av att pröva på det mesta, eller skapa något unikt! 🙂 Vore bra att ha en polare som man kunde bolla ideer med, eller skapa någonting ihop med. Fördel om du också använder FL Studio. Jag kan min DAW väldigt bra, och jag har kunskaper med hårdvarusynthar (främst sylenth1).. Börjat lära mig lite Spire nu också! Jag har tillgång till det mesta jag kan tänkas behöva när det gäller synthar, samplade instrument osv. Jag kör helst direktkontakt via direktmeddelanden ELLER röstmeddelanden, och eventuellt teamviewer för att göra det enklare. Inga mail.... Hör gärna av er.
 14. Det vore intressant! 🙂 Vore bra att veta hur du vill ha den först dock.. Vilken stil, bpm, tonart och så.. Med bara texten så är det ju 100% improvisation. Kanske inte blir lika bra som du vill ha den då! 😄 Sjung gärna någon demo eller så, så experimenterar jag gärna med produktion.
×
×
 • Create New...