Jump to content

chrome5

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About chrome5

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag försöker lära mig spela gitarr bättre och upptäckte nu att powerackord fanns. Om jag förstår så trycker man endast ner två strängar på greppbrädan. Jag är dock så inkörd på barreackord sedan tidigare så på det ställe jag skulle tryckt ned den översta tonen på greppbrädan lägger jag istället hela pekfingret över. Blir powerackorden fel då? Borde jag istället bara trycka ner de på två ställen på greppbrädan och försöka dämpa de övriga strängarna?
 2. Jag kan svara mig själv för att var så klart tvungen att ha strömanslutning till Ipaden också. Går också genom kamera-adeptern.
 3. Sonen spelade in lite på Gargeband och föreslog att jag skulle spela in från min midikeyboard Novation Impulse. Har sedan tidigare en kameraadepter för Apple och provade att koppla in keyboarden i den. Det blev då USB-b från keyboarden till Usb-a in i kameraadeptern och den har lightninganslutning. Det kom fram en ruta på både Ipaden och Iphonen att det keyboarden krävde alltför mycket kraft för att funka. Finns det något sätt?
 4. Jag kan spela gitarr när det gäller vanliga ackord som C A G osv. Så fort det blir barréackord blir svårare med snabba skiftningar och hålla nere strängarna med pekfingret. Men, nu när jag närmare mig 50 år så är det på tiden att bli bättre och äntligen blir hårdrocksgitarrist. ; ) Öva är ju en nyckel, men jag skulle vilja öva till något. Finns ju en uppsjö av appar som lär ut på olika sätt, men de är så dyra. Men, det kanske är värt det? Numera kopplar jag oftast in gitarren till min Iphone/Ipad via Irig, men jag har traditionell förstärkare också. Vad har ni för tips till att bli lite bättre på gitarr?
 5. Vad tror ni om detta ljudkort? https://www.steinberg.net/en/products/audio_interfaces/ur_series/models/ur22mkii.html
 6. Tack så mycket för alla svar, tips och råd! Jag spelar gitarr och bas själ, men det beror en del på musikstil. Ibland blir det bara vst via midikeyboard. Jag ska kolla på gratis alternativen både för daw och ljud. Man behöver ju inte slänga ut pengar i sjön om de funkar bra för mig. Det här med att koppla ljudet förbi sonens gaming headset blir en utmaning. Det var en utmaning nog att få hans headset att funka.
 7. Har nu suttit väldigt länge med Garageband på min Ipad pro. Det har blivit alla möjliga låtar och låtidéer. Har till och med lagt på med gitarr själv. Allt från pop, rock till elektronisk musik . Nu vill jag gå vidare och lära mig mer. Logiskt borde jag säkert gå till Logic, men jag har fastnat för Studio one 4 pro för jag tror att det passar mitt sätt att arbeta. Har kollat på diverse YouTubeklipp och bestämt mig. Sonen fick en stationär pc speldator i julklapp, vilken nästan ruinerad mig, men jag tänker att jag kan använda den till att börja med... Processorn borde räcka...?? Annat att tänka på? Midikeyboard har jag köpt sedan tidigare. Hörlurar har jag också. Jag gissar att jag behöver externt ljudkort? Något ni kan rekommendera till en nybörjare? Något jag glömt?
 8. Novation Impulse har automapping och funkar perfekt. I alla fall för mig.
 9. Grattis! Själv skulle jag nog tagit kontakt med någon jurist/ekonomisk rådgivare/revisor för att få svar på sådana frågor. Det kostar lite nu, men i ett längre perspektiv kan det vara ovärderligt. Lycka till!
 10. För min del har bytet från pc inneburit bättre drifsäkerhet, mindre latency (kan till och med skissa låtar utan externt ljudkort) och bättre och smidigare operativsystem. När det gäller Pc får du mer dator för pengarna, som gott och väl säkerligen är lika bra som Mac. Inget är rätt eller fel.
 11. Är du uppe i den prisklassen kan du ju välja en Mac istället ; ) Nej, skämt åsido. Den verkar bra. Du kan ju alltid koppla extern skärm till, om den känns för liten. Men, det är ju lite meckigt förstås...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.