Jump to content

Emelie Gabriella

Medlem
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Emelie Gabriella last won the day on April 21 2017

Emelie Gabriella had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutralt

1 Follower

About Emelie Gabriella

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Kvinna
 • Stad/plats
  Malmö

Recent Profile Visitors

1,744 profile views
 1. Precis, nu blandar man plötsligt in matte i plankandet.. cmoll minus tre liksom:)
 2. Ah, hör det nu! Tack för att du uppmärksammade mig på det. Jag har inte medvetet tänkt förenkla, utan lyssnade helt enkelt inte igenom originalet tillräckligt många gånger och blev slarvig med detaljerna. Ska slipa på det! Tack för hjälpen med andra stycket också, tänk att en halvton fel kan göra så mycket:)
 3. Tack! Uppskattar verkligen att du tog dig tid! Jag tror jag är nära nåt i den stilen nu. Igår kväll lät det så här: och sen när jag provade sänka tempot och försöka få in någon slags känsla och inte bara autopilot så här: långt ifrån perfekt, men har någon vecka kvar att försöka få fingrarna hamna rätt:)
 4. Hej! Jag har lovat spela in en piano cover av Secular Haze till ett evenemang med inspiration i nedan klipp: jag som normalt sett brukar ha ganska lätt att plocka ut melodier på gehör har fastnat helt på stycket som kommer ca 30 sekunder in. Det är #C i basen, men vad hela friden är det i högerhanden? All hjälp jag kan få tas tacksamt emot! /Emelie
 5. Och nu har jag googlat lydisk skala ? alltså, blir så impad över den tekniska nivån här på forumet. Detta är ju drömmen för någon som mig som spelar på gehör/känsla. Tack för konkreta handfasta råd! Känner att jag fått mycket kött på benen för att komma vidare.
 6. Nu sitter min houseälskande make och diggar i soffan. Riktigt bra jobbat!
 7. Jag uppskattar det flow och rytm låten har. Hade nog uppskattat något lite ytterligare melodiskt inslag, men det kanske beror mer på mina musikaliska referensramar än låten i sig. Ser fram emot att få höra mer! Lycka till!
 8. Jag fick googla djävulsintervallet nu. Förstår jag det hela rätt är det när man tex använder C och Fiss tillsammans, vilket jag uppfyller exakt genom ett D med C i basen (andra ackordet i refrängen just nu). Används tydligen ofta i skräckfilmer, vilket är lite det motsatta jag försökte uppnå i min stillsamma visa ? nu har jag lärt mig något nytt! Tror jag fått vad jag behövde för att komma vidare. Ska fila på ackordföljd samt melodi i refrängen och undvika djävulsintervallet. Tusen tack för feedback och råd!
 9. Stort tack för att du tog dig tid att lyssna och ge konkreta och bra råd! Jag uppskattar verkligen det! Har aldrig hört uttrycket ’djävulsintervallet’ förut, men det faller verkligen på plats - det är definitivt tongångar som skaver här. Ska vara försiktig med det framöver om jag faktiskt inte är ute efter något som bryter av ordentligt. Tror min initiala tanke var att refrängen skulle upplevas som en vaggande, kanske till och med nedsaktad, passage. Men har alltid känt att resultatet blev fel i praktiken. Jag ska fundera på hur jag uppfyller både - ger känsla av en ljus godnattsång men samtidigt bryter mer mot vers. övergången vers till refräng är ett C med D i basen, där man släpper D och går helt till C när refrängen börjar. Så det blir C/D, C, D/C. Schematiskt snyggt, men inte klockrent i sammanhanget ? Igen, stort tack!
 10. Hej musikvänner! Jag har en liten visa som komponerades för flera år sedan. Den skrevs när min helt fantastiska (!) gammelmormor somnade in, 93 år gammal och en av mina allra största idoler. Men det är en ganska ljus visa, trots omständigheterna när den skrevs. Nu är grejen att min mor har börjat fråga om jag skulle kunna spela in den till familjen, för de gillar texten. Jag är personligen ganska nöjd med texten, den är liksom var den behövde vara precis då och det vill jag inte peta för mycket i. Men däremot tycker jag något skaver i refrängen. Kanske är det ackordföljden, kanske att melodin liksom aldrig riktigt lyfter. Jag vill som sagt inte ändra text, men melodi eller ackord kan jag tänka mig göra om - och därför lägger jag ut en enkel inspelning (till och med enklare än vanligt - nu har jag gått till ljudspår på mobilen:D) och ber er om lite råd. Ni brukar vara så kloka https://soundcloud.com/user-985087152/nu-har-solen-sankt-sig-over-taken/s-moUNj Vad säger ni? Känns det som man väntar på något i refrängen liksom? Godnatt nu trots att solen ej har sänkt sig över taken, trots att sommarn än är vaken Sov gott och dröm, varmt och ljust I doften av viol och ros, till tonerna av visor, där finner du din frizon sov gott och dröm om en sång Ref: I drömmens trygghet finner du behövlig vila, En varm och öm hand mot din kind Så många minnen och tacksamt sparar jag på mina Medan sommarn än är vaken Vers: Så många som berörts som mötts, av den ungdomliga glädjen, tänk så många som bär med den! Sov gott och dröm om en sång. Ref I drömmens trygghet finner du behövlig vila, En varm och öm hand mot din kind Så många minnen och tacksamt sparar jag på mina Medan sommarn än vaken, Nu har solen sänkt sig över taken
 11. Nämen oj vilka fina ord, det är jag som ska tacka ? jag tycker du har gjort ett grymt jobb!
 12. Himla vackert text alltså! Den passar väldigt bra ihop med musiken och hela framförandet känns väldigt äkta.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.