Jump to content
Annons

Prelude

Medlem
  • Antal inlägg

    118
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Prelude

  1. Prelude

    Soundcloud

    Det funkar bra för mig om jag laddar upp wav i 16 bit.
  2. Det låter mest som att du är van vid att lyssna på högtalare som återger ljudet "fel", dvs förstärker bas och diskant en hel del. Studiomonitorer är byggda för att, så bra som möjligt, återge balansen mellan frekvenser så ärligt som möjligt. Detta för att en mix ska låta bra på alla typer av system, inte bara just dina datorhögtalare med sub. Kan ta ett tag att vänja sig vid detta om man är van vid att annars lyssna med t ex maxad bas.
  3. Går det att köra EZ-drummer expansions i Superior Drummer? Och isf i 24 bit?
  4. Har byggt två Warmoth-gitarrer, en tele och en strata. Båda är fantastiskt bra. Extremt belönande att speca gitarren exakt som man vill ha den och sedan bygga ihop den själv.
  5. Kan vara jorden. Testa att koppla monitorerna till en grenkontakt som är ansluten till ett uttag i ett annat rum med separat jord från den kontakt datorn är ansluten till. Förmodligen inte kabelns fel.
  6. Sitter själv med ett par HS80 och tycker att de är fantastiska med tanke på priset. De har ju såklart sina brister, bl a djupet kan ibland vara lite svårbedömt tycker jag. Min fråga då: Någon som har kunnat jämföra HS80 med nya HS8? Eller HS50 mot HS5? Hur stor är skillnaden egentligen? Skulle kunna tänka mig att uppgradera ett snäpp.
  7. Exakt vad jag alltid tänkt på också! Jävligt enkla grejer blir plötsligt toksnygga. Skickligt!
  8. Mart är nog min favoritbassist. Jag lyssnar fortfarande på deras självbetitlade skiva då och då och ryser av basgångarna.
  9. Jag kikade lite på youtube, hittade inga inspelningar med Terry Date kiten men kom att tänka på en sak. I alla klipp så är det alltid 4 pukor, totalt 6 cymbaler inkl hihat och ride, virvel och baskagge. Kan man öka ut detta om man skulle vilja?
  10. Ja, jag såg det. Men det var ju inte tokdyrt. Vilken version av SSD4 ska man köpa? Platinum? EX? Hur är "grundpaketen"?
  11. White Pony-virveln!!! Funderar allvarligt på att köpa bara för den. Har aldrig testat något från Slate men fan... Är det bra? Men alltså den virvlen, lätt det bästa virvelljudet jag vet.
  12. Nu vet jag inte så mycket om just din fuzz men fuzzpedaler kan vara rätt känsliga för strömförsörjning. Iaf germaniumfuzzar låter bäst på batteri.
  13. Budget är väl inte skrivet i sten men inte mer 3000 tänker jag. Har ju länge suktat efter RME-kort men kan inte riktigt motivera priset. FW eller USB spelar ingen större roll (har ett Texas Instruments FW-chip). Så länge det är stabilt, har låg latency och låter bra dvs. PCI(-e) skulle också funka men det verkar inte finnas mycket på den fronten i prisklassen. Har länge levt i tron om att USB har lite högre latency men kanske inte riktigt stämmer längre, iaf enligt RME som ska komma ner i samma latency för både FW och USB. Hur ligger det till där egentligen? (Nu blev det lite sidospår direkt, inte ointressant dock. Viktigast i den här tråden är dock fortfarande instrumentingångar!)
  14. Har ett Focusrite Saffire (första modellen tror jag, den vita) och instrumentingången börjar klippa redan med single coil-mickar. Humbuckers är inte att tänka på. Spelar mest in aktiva mickar och då funkar ju linjeingången men det hade ju vart kul att slippa vara begränsad till det. Har förstått att det inte är ett helt ovanligt problem bland diverse ljudkort så jag undrar om ni har några tips på ljudkort med bra Hi-Z-ingång som inte är tokdyrt? Har ingen användning av jättemånga kanaler men det får gärna ha S/PDIF och bra drivers.
  15. Jag tycker det låter som en IRC-konflikt av något slag (mer oljud när datorn jobbar eller när han rör musen). Men jag håller med andra postare om att det nog finns bättre sätt att koppla ihop prylarna.
  16. Det kanske är samma jord då? Pröva att dra en sladd från ett annat rum med separat jord så att du kan vara säker på att det inte är monitorn det är fel på. Eller byt plats på monitorerna och se om det fortfarande är samma sida som brummar.
  17. Mina HS-80 låter också sådär om jag har de inkopplade på samma uttag som dator/ljudkort. Kör med förlängningssladd från ett annat uttag och då är de tysta som möss. Nåt med jordningen antar jag.
  18. Jag testade precis också Invisible Limiter och den är ju helt jävla fantastisk på allt. Hett tips! Även epicVerb och Thrillseeker-pluggarna lät väldigt bra men kraschade Cubase 6.5 om och om igen. En liten varning.
  19. Jag har också Metal Foundry och är inte speciellt nöjd. Ang Rock Solid och Metal Machine så är ju det EZ-drummerexpansioner och är därför bara 16 bit, eller har jag fel?
  20. KRK Rokit kan du ju kolla på om du gillar hängmatta.
  21. 054 i drop A# är lite klent. Testa att gå upp till minst 058, gärna mer så ska det nog bli bättre.
  22. Tack för tipset, låten på soundcloud är sjukt bra!
  23. Gigabyte är ju också bra så kör på det om du är inställd på det. Kom att tänka på mitt Asus-kort i.o.m. att Thunderbolt kom på tal. Men annars är jag väldigt nöjd med Asus-kortet. Väldigt stabilt, bra software med överklockning och lätthanterlig fläktkontroll mm, inbyggd wifi osv.
×
×
  • Skapa ny...