Jump to content
Annons

Prolapse

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

3 Neutralt

1 följare

Om Prolapse

  • Födelsedag 1995-07-20

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Svereige
  1. Ja, Yamaha HS8S har jag redan tittat en del på. Dock överstiger den min budget med ungefär 100%, så den blir det tyvärr inget av! 🙁 Ingen annan sub du kan tipsa om? Proddade förr på ett 2.1-dataljud för knappa femhundringen, och tycker nästan att mixarna lät bättre på den tiden. Så det viktigaste här är egentligen bara att jag ska ha möjligheten att veta ungefär vad som händer i de lägre frekvenserna. För just nu är det i stort sett helt blank. Gråzon. Man kommer inte långt med 2000 kronor, men som ni ser så är inte mina krav så höga just nu! 😉 Angående ljudkort (som jag förövrigt inte kan ett smack om). Det enda jag kommer att ha kopplat till ljudkortet är 2 st Yamaha HS7 + 1 sub. Kanske en mic samt keyboard i framtiden, men det lär dröja. Duger Scarlett 2i4 för de ändamålen? Annars har jag hittat denna fräningen --> http://www.thomann.de/se/behringer_xenyx_x1204_usb.htm Eller är det lite overkill med rattar och skit? Annars verkade det vara en hel del in- och utgångar som kan komma till hands (kanske). Mvh
  2. Tja! Har nu ägt ett par Yamaha HS-7 i två månader och har ända sen start tyckt att det fattas ordentligt med bas. Detta har ställt till det något fruktansvärt när man ska försöka mixa elektronisk musik och det hela slutar oftast med att det blir mixat helt åt helvete... Nu är jag trött på detta och längtar innerligt efter att få höra och känna lite djup bas spelas här inne i min lilla mancave! Då kommer jag till frågan: Har ni något tips på en vettig aktiv subwoofer som jag kan skulle kunna para ihop med mina HS-7or? Pengar är ett problem, så inte en krona över 2000:- hade jag tänkt mig. När ni ändå är igång, ljudkort ska förmodligen inhandlas på samma gång. Har ni något tips på en billig sådan rackare som gör vad den ska? Tackar på förhand! 😄
  3. externt ljudkort* Så, bättre? Aaaah, you've got to love them besserwissers! Fan, anade att det kunde vara något sådant. Får helt enkelt stå ut med surrandet tills man har pengar till ljudkort då 😏 Tips på vettigt ljudkort som inte kostar skjortan, någon? 🙂
  4. Hmm, okej.. jorden alltså? Får prova detta! Någon som vet hur detta funkar egentligen? All jord i huset är ju egentligen ihopkopplat i centralen så att byta till ett annat uttag låter konstigt i mina öron. Eller är jag helt ute och cyklar nu?
  5. Använder mig inte av ett ljudkort, då jag inte hade råd med det. Så har en sådan här kabel istället --> http://www.thomann.de/se/pro_snake_tpy_2060_kmm.htm Kan det bero på den? Ljudet låter som mest när datorn är igång, annars är det som ett lågt white noise. Sjukt störande ljud så vore väldigt bra om någon kunnig kunde hjälpa mig med detta! Tack!
  6. Har haft mina Yamaha HS7 i två dagar nu och har hört detta missljud sedan start. Ett tickande ljud liksom, låter lite grann som när du har en fläkt och tar en pappersbit och håller emot "propellern". Försvinner ibland men kommer tillbaka lika snabbt! Det döljs inte heller när du spelar musik, utan det ligger kvar där i bakgrunden och tickar. Vet ni vad detta kan bero på och vad man ska göra för att det ska gå bort? Tack på förhand!
  7. Jajjamän, är mycket tacksam för alla bra svar! Dock så var resterande delen av dina inlägg mestadels off topic och gnäll, men det är väl kanske sånt man får måste stå ut med på forum. Ha de gött! 🙂
  8. Om du inte vore så ignorant så skulle det gjort det, ja. Vet inte riktigt vad det är du håller på med, men löjligt och barnsligt är det iallafall. Så lägg av nu och ta din attityd någon annanstans är du snäll.
  9. Varför inte bara ta detta i PM om ni nu vill bevisa något för varandra?
  10. Skulle någon kunna förklara varför det skulle vara bättre med ett externt ljudkort? Bortsett från att man kan plugga in mickar, instrument osv. genom dem.
  11. Nej jag vet... men går i skolan och har endast 1050:- i månaden, och med den budgeten så får jag helt enkelt styra volymen genom datorn. Finns inte så mycket annat att göra... Varför bör det undvikas förresten?
  12. Okej. Har kommit ned till två alternativ nu (tror jag) Yamaha HS7 vs. KRK RoKIT 6 G3 Vad skulle ni välja? Yamaha: http://www.djservice.se/cgi-bin/db.pl?id=IDS0018243&sok=&q=1&s=1&o=0&l=15&sida=1&mall=se_lista.html&template_file=se_vara.html&ref=prisjakt Krk: http://www.djservice.se/cgi-bin/db.pl?id=IDS0020293&kat=&k1=&k2=&k3=&k4=&k5=&sok=krk%20rokit%20rp6%20g3&q=2&s=&o=&l=&sida=&mall=se_lista.html&template_file=se_vara.html
  13. Det jag menar är - så mycket kvalité per krona som möjligt, som får kosta högst 4000:- Det är min budget, och även då är den lite hög med min inkomst.
  14. Ett par monitorer, aktiva, högst 4000:-, för prodd, mix och mastrande. Står klart och tydligt i tråden. Eller vad menar du?
  15. Har inget ljudkort, endast det som sitter på moderkortet från när jag plocka ihop datan.
×
×
  • Skapa ny...