Jump to content

mrpimmy

Medlem
 • Content Count

  959
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

mrpimmy last won the day on September 10 2012

mrpimmy had the most liked content!

Community Reputation

33 Utmärkt

2 Followers

About mrpimmy

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/30/1979

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Nyköping
 1. Wow! Ja! Visste inte att det hette det. Men det verkar vara något liknande jag behöver. Kul att det utvecklades från början till Amiga också, det var ju där jag upptäckte det.
 2. Kära sudioforum. Jag vill göra techno enkelt. På nittio talet hade jag en Amiga 600 (med 40 mb hårddisk?) där jag hade ett program med samplade ljud som jag bara byggde beat och ljud med klossar! Allt passade bra ihop (tyckte jag då iallafall) och det var superenkelt att få ihop en technolåt. Jag vill ha det liknande. Program eller vst. Det är framför allt beaten jag är ute efter, men gärna även ljud. Gör mycket film nu och behöver enkla sätt att slänga ihop lite. Annars kör jag cubase. Har försökt pyssla med samplingar och dra i klossar men tycker aldrig det blir så enkelt... Allt ska laddas och pluggar är stora och allt är på olika ställen... Jag har också kört izotope break tweaker ett tag, vilket är en fantastisk plugg. Men tycker inte riktigt det fyller mitt behov. Hur gör du techno?
 3. mrpimmy

  Bästa åtta?

  Har en gammal studio projects T3 och spelar in ms stereo med den, framför allt för att micka gitarr. Men jag tror att den brusar en hel del och krånglar lite. Så jag behöver ny. Ny åtta för ms stereo, under 2000kr Är det bästa studio projects B3?
 4. Fantastiskt! Har du några argument?
 5. Jag ska spela piano med en vän som sjunger och vill kunna ta emot vita pengar. Jag har inget företag men min vän har. Så vi tänkte att han kan ju fakturera hela beloppet. Om vi tex fakturerar 2000kr, hur mycket pengar kan han ge mig utan att förlora något på det? Jag förstår att en bra riktlinje brukar vara ca hälften av det fakturerade beloppet? Eftersom hälften försvinner i sociala avgifter, skatter och liknande. Om vi nu tänker oss att han tar ut pengarna i lön, eller vinst, till sig själv, och ger mig dem. Alltså inte att jag är anställd hos honom och han ger mig lön. Jag vill inte gå genom något fakturaföretag.
 6. Jag har ganska länge kört win7 64 bitar, med cubase 32 bitar. Och när jag kört tunga pluggar som tex älsklingen Symphonic Choirs (snart 10 år gammal) så har jag inte kunnat använda en hel kör eftersom det tagit för mycket på minnet. Men så när hårddisken nu kraschade, och jag var tvungen att ominstallera allt, så tittade jag runt på om jag kunde få mer minne utan att köra min DAW på 64 bitar. Undersökte tex ramdisk, som verkade en aningens för jobbigt, men spännande. Men sen hittade jag Jbridge, har vetat att det funnits länge, men inte att det gör så att pluggarna får använda mer minne. Nu! Helt plötsligt så provade jag ladda pluggar på 8gb, och allt funkar smärtfritt. Fantastiskt! Det var ett himla pillande innan för att JBridge inte riktigt ville det jag ville, och ingen riktigt bra manual överhuvudtaget. Men nu när det är inne så leker livet. Ville bara säga detta. Frid
 7. Mycket härlig låt. Jag tycker det svänger. Har du, för egen del då, provat och höja tempot bara en aning för att se vad som händer? Det kan ju vara ett alternativ för att se om du kan få lite fart. Troligtvis kommer det säkert bara kännas forserat istället, och då går det ju inte med det...
 8. Efter lite snabb forskning så vill jag bara säga att det verkar som att jag hade rätt i det jag sa. http://www.stim.se/sv/MUSIKSKAPARE/Skydd-mot-plagiat-och-stold/
 9. Hej Ludvig. Kul att du har skrivit en hit! Då är det ju kul att tjäna pengar på den som du är inne på. Jag funderar på fråga 2. För många år sedan så var väl det bästa att skicka ett paket,( med då ett kassetband men nu funkar det väl med ett usb minne), med låten på, till dig själv. Detta för att du ska få en post stämpel och en daterad tid på paketet. Detta paket, brev, öppnar du inte, utan har som bevis utifall någon skulle försöka sno låten. Då tror jag kanske att detta skulle hålla i rätten, men det vet jag inte? Så vad jag tänker är ju att du på något vis behöver kunna bevisa att du har gjort låten. När du kan det så är det väl bara att försöka säja den... Vad jag vet så har väl stim fortfarande ingenting med copyright att göra? Så där kan du inte få hjälp med det. Är det inte så att du blir medlem i Stim och då kan registrera dina låtar. Och utifall de spelas någon stans så behöver de som spelar låten kontakta stim och säga att de spelat låten, och då får du pengar. 4. Som sagt så har Stim inget med copyright att göra... (men är dock inte säker). Och hur du än gör så kan ju givetvis någon sno låten på ett eller annat sätt och komma iväg med det. Jag tycker dock inte att detta ska vara en anledning till att inte sprida sin musik. Och om vi ponerar att någon snor låten så är ju även det en liten bekräftelse i alla fall Och kan du sen bevisa att det är din låt så får du pengar på ett eller annat sätt.
 10. Intressant fråga så här på nattkvisten. Ja är väl det snabba svaret, det är klart att det är bättre om det låter bättre. Men i stort så är det ju att vi lär oss mer och mer en skillnad i nyanser vad gäller ljudets utformning, så troligtvis så låter det du mixat sämre ju mer du mixar, annars vore det ju tråkigt.
 11. Mycket tacksam för att du tog dig tid att lyssna en gång till. Mycket intressanta funderingar som jag verkligen kommer tänka vidare på. Sången har vi slagits mycket om, hur torr den ska vara. Brillians, mycket intressant.
 12. Tusen tack. Jag som var lite rädd för att stereobilden var en aningens för stor till och med, men det behöver jag säkert inte vara rädd för då. Tack för all feedback, jag ska på det igen.
 13. 17 downloads

  Bandet heter Se Låten heter Desserten Kritik, konstruktiv som destruktiv, välkomnas varmt. Info om instrument: Marek Rolenec, Lead, Gitarr. Elin Jonsson, Fiol, Stämmor. Timmy Gustafsson, Piano, diskborste på tunna, Cajon från Ez drummer, mixning. https://dl.dropboxusercontent.com/u/18809441/desserten2.mp3
 14. Titel: Desserten, gärna kritik. Av: mrpimmy Uppladdad: 19 jul 2013 Kategori: Övrig musik Bandet heter Se Låten heter Desserten Kritik, konstruktiv som destruktiv, välkomnas varmt. Info om instrument: Marek Rolenec, Lead, Gitarr. Elin Jonsson, Fiol, Stämmor. Timmy Gustafsson, Piano, diskborste på tunna, diskborste på kakburk, Cajon från Ez drummer, mixning. https://dl.dropboxusercontent.com/u/18809441/desserten2.mp3 Klicka här för att ladda ner filen
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.