Jump to content
Annons

Snelhest

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tänkte bara uppdatera. Fick tag på en stationär dator och fixade Firewire till den, och det löste problemet.
  2. Input 1 och 2 i ljudkortet har ju intrumentknapp för att få en instrument ingång... Det är det ni syftar på väl (som har koll på focusrite pro 40)? Hur som, jag testade lite mer igår, för att jag är envis. Av någon anledning så ryckte jag ut elkabeln ur datorn och helt plötsligt försvann allt brus. Problemet är bara det att datorn är några år gammal och batteriet har blivit utbränt. Håller i ca 1 minut vid fullladdat. Han inte testa någon inspelning, men allt lät bra i lurarna och inge brus från förstärkaren. Men som sagt han inte testa så länge och planerar att försöka hitta en annan dator jag kan testa mer med idag eller imorn. Återkommer med hur det går.
  3. Hänger inte riktigt med. Tanken nu var ju att använda delaypedalen som splitter typ. Alltså jag har gitarren i mono inputen i delaypedalen, sedan har jag ena stereo-outputen till ljudkortet och andre outputen till förstärkaren. Menar du att det inte går att använda delaypedalen på det sättet?
  4. Uppdatering: Hade ju en delay pedal med stereo output så tänkte att jag skulle prova med den. Ena in direkt till ljudkortet och andra till stärkaren. Men det konstiga bruset är fortfarande där, och fortfarande är det så fort datorn är inkopplad på kortet. Hur i hela friden kan den störa signalen som går in i förstärkaren? en annan rolig grej var att bruset ändrade ton när jag ändrade Firewire latency i mix control.
  5. Schysst, så långt tänkte inte jag, är ju inte så teknisk heller. Jag tänkte väl att ljudkortet skulle skicka vidare signalen från min gitarr i input 1 till vald output, ungefär som en effektpedal som är avstängd med bypass.
  6. Jag tänkte att jag skulle spela in rena gitarrsignalen samtidigt som jag spelar in från mickade förstärkaren. Inga problem tänkte jag, koppla in gitarren direkt i input1 och sen från en output till stärkaren och en mick till input 2. fungerar galant förutom att jag får ett grymt störande brus. Efter lite felsökande så kom jag fram till att felet har nånting med datorn att göra. Det var rätt skumt faktiskt då det brusar lite annorlunda när datorn jobbade, tex när man rörde musen. Kopplar jag loss den (Firewire) så försvinner bruset. Min spontana gissning är att nånting är surt med firewiren, och nu är det så att jag kör med ett sånt här Firewire express kort då min laptop inte har Firewire inbyggt. Kortet har dock fungerat bra hittills, men jag har ju ingen annan dator att tillgå med Firewire så det blir svårt att testa. Är det någon som vart med om liknande eller bara rent utav vet vad som är fel?
×
×
  • Skapa ny...