Jump to content

Terror

Medlem
 • Content Count

  2,607
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Terror last won the day on July 12

Terror had the most liked content!

Community Reputation

165 Utmärkt

About Terror

 • Rank
  Rusty Notes
 • Birthday 03/14/1990

About me

Recent Profile Visitors

19,919 profile views
 1. Hej, Då jag och sambon snart ska flytta så måste vi tyvärr göra oss av med våran underbara hemmabio då vi ej kommer ha plats för den i det nya hemmet. En kort filmsnutt: https://www.instagram.com/p/BmL6nZSA_-6/ Den består av följande: Högtalare 2 st Canton Chrono 519 DC (vit) 2 st Canton Chrono 511 OnWall (vit) 1 st Canton Chrono 515 Center (vit) 1 st Canton AS-80.2 subwoofer Nypris: 15 990 + 5 980 + 4 990 + 6 990 = 33 950kr Projektor Benq W1070 Nypris: 5 999kr Duk Grandview Velvet-Cinema Multi 203x114 Nypris: 9 190kr Förstärkare Marantz SR7009 Nypris: 15 999kr TOTALT NYPRIS: 65 138kr Mitt pris: Kom med bud! Önskar helt sälja allt tillsammans för smidighetens skull. Då jag inte är inne här så ofta så får ni gärna mejla med frågor till: rustynotesproductions@gmail.com
 2. Hej! För typ 10 år sedan så sökte jag en sångare till ett musikprojekt jag höll på med. Hittade då den talangfulla Jonatan Storm. Vi bildade Nomentory där jag gjorde all musik, mixande etc medans han sjöng. 2012 släppte vi våran första wannabe Metalcore-skiva. Vi var rätt nöjda över den då, men nu svider det lite att lyssna på den, haha. Hoppa fram 8 år och det är äntligen dags för en ny singel! Denna gång låter det betydligt bättre då jag har utvecklas både som låtskrivare, producent och mixare. Jag står för musiken, inspelningen, mixning och mastering, medans Jonatan Storm står för 95% av texten och 100% av sången. Vi hade även 2 personer som gästade oss för 2 gitarrsolon då det inte är min absolut starkaste sida. Då vi älskar all typ av metal både jag och Jonatan, så kommer ni säkert höra inspiration från massa olika band. Hoppas ni diggar den! Låten släpps officiellt den 17 July på alla digitala plattformar. https://www.youtube.com/watch?v=KkV2yAOQk7g Har ni några frågor ang mixen och/eller produktionen så svarar jag gärna!
 3. Du får 6/10. Det du gjorde bra va själva filmandet, composition och klippningen. Det du behöver jobba på är color balance, color grade och mer det tekniska såsom inställningar i kameran samt exportinställningar. 60FPS ska aldrig användas, om du inte spelar in en dokumentär eller eventuellt intervjuer. Använd 24/25 med en shutterspeed på 1/48 eller 1/50 (beroende på vad kameran klarar av). Redigeringen rent färgmessigt var ingen höjdare. Det här är något som många (förlåt uttrycket) nybörjare eller amatörer gör i allt, oavsett om de är musik, bild eller film. Man tycker att något ser häftigt ut, och så kramar man på utav helvete. Det blir för mycket helt enkelt. Dessutom tror jag att videon hade sett bättre ut med varmare toner då låten är rätt upplyftande, men de är ju en smaksak. Men less is more, tänk på det nästa gång. Pröva gärna labba lite med film grain. Videon är nästan "för skarp" för att se professionell ut. Det blir lätt ett digitalt utseende. Pröva "skita ner den lite" med film grain och/eller att dra ner skärpan lite. Bandframträdandet i slutet kunde varit bättre. Är det något som "skriker" amatör och som får low budget produktioner att falla är när det kommer till bandframträdanden. I detta fall blir det även här 6/10. Man märker att majoriteten inte är vana att vara framför en kameran. Sångaren (antar att det är du?) ser naturlig ut, resten känns mera awkward och påtvingat på något sätt. Hett tips här till nästa gång, sänk ett par glas rödtjut eller bärs innan för att mjukna upp. Här känns det även rätt platt när det kommer till belysning. Att fixa schyst ljus behöver inte vara varken dyrt eller komplicerat. Det går att hyra fina grejer till en billig peng, eller köpa något billigare på tex Bauhaus. Bonusgrej, du borde ha kört i slowmotion när du går på vägen och blir filmad, det hade sett smutt ut. Som sagt, slutpoäng blir 6/10. Definitivt inte det värsta jag sett, men en bra bit ifrån en "bra musikvideo". Bra jobbat för att vara första gången och lycka till i framtiden!
 4. Gör upp det som ni vill INNAN släpp. Men i det fall du beskriver över, så har jag splittrat 50/50 mellan textförfattare och kompositör och sedan betalat artisten en one time fee för inspelningen.
 5. hehe tack så mycket! Några andra som vågar kommentera?
 6. Hej, Såg Babymetal live igår. Var en utav de coolaste spelningar jag varit på. Det är inte det tråden handlar om dock, utan förbandet som var SKYND. Hon har en effekt på hennes röst som pitchade upp den upp och ner hela tiden. Inte fulla oktaver, utan lite mitt emellan kändes det som. Däremot så var hon i "perfect pitch" hela tiden. Så även om rösten var nerpitchad eller uppitchad så var den "in key" så att säga. Någon som vet hur man åstakommer detta? Lyssna på denna låt som exempel:
 7. Låter kanonbra! Och låter som ett drömprojekt!
 8. För gamla Studio Forum-rävar så känner ni mig mer som en rock/metal-kille. Det är i stort sätt exklusivt vad jag jobbar med också. Mestadels rock/rap till amerikanska klienter såsom Seckond Chaynce och Gutter Souls. Jag har dock alltid varit en allätare när der kommer till musik. Opera, rock, pop, klassiskt, punk. Ja, you name it. Jag har också alltid gillat att utmana mig själv och gå utanför "my comfort zone". Vilket denna EP var. Jag bestämde mig för att göra en EDM/progressive house EP. Eftersom jag aldrig gjort det förut så behövde jag utbilda mig lite, så jag köpte Deadmau5s Masterclass, vilket säkert kommer höras när ni lyssnar på EPn. Därefter var det bara att sätta igång. Det tog mig ca 1,5 år att göra färdigt allt, men jag jobbade väl effektivt med EPn ca 3 veckor totalt skulle jag tro. Jag har gjort allt själv, prodd, mix, mastering och omslag. Vad tycker ni, hur lyckades jag för att vara första gången? Vet ej om jag kommer göra en till, men om jag gör, har ni några tips?
 9. Du vet att kontakt 6 bara är en sampler va?
 10. Tjena. Någon som har koll på något bra Orchestral library? Tänkte försöka fynda nu Till Black Friday. Strings är ju viktigast, men skulle vilja ha något som innehåller flera instrument. Spitfire har ju rätt schysta saker, men ser inget om bläck friday. Någon som känner till något?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.