Jump to content
Annons

madeinroad79

Medlem
  • Antal inlägg

    364
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av madeinroad79

  1. Gör som vid all felsökning börja vid källan och gå vidare. Kolla gitarren först. E mitt tips.
  2. Ja de var det jag mednade, att det är datorn som strömförsörjer ljudkortet. Det skall ju fungera men jag har haft problem med det tidigare och skaffade då en spänningsregulator till datorn och då fungerade det bra. Har du kollart med leverantören av ljudkortet? Prova att mata ljudkortet via extern trafo (adapter) och se om det fungerar bättre. Jag skall leta upp min externa matning och se om jag blir av med problemet. Eftersom jag nu har ett liknade problem. Återkommer när jag kollat om jag blir av med problemet.
  3. Jag har samma problem. Det har uppkommit då jag flyttat och startat upp grejerna igen. Jag har fått för mig att det är matningen via firewire som kan vara problemet? För oljudet kommer först då datorn slås på. Matar du ljudkortet via firewirekabeln?
  4. bra tips, de skall ja prova. Men då lägga in egen kick å snare. För att få sitt enga trumsound. Så slipper man läck och bra om man bara har två in på ljudkortet.
  5. ha.ha. ja det är ju rätt men det är svårt att bli duktig på alla instrument om tid inte finns, Då är det väl perfekt att kunna spela in en två tre takter och sen kunna loopa detta om man vill göra allt själv. Vad är felet i det? Det viktiga är väl slutresultatet och hur man löser resan dit är midre viktig? Svårt att även få ett visst "sound" om man inte använder sig av maskiner och loopar om de är egentillverkade eller inte är ett fritt val. Vad är rätt och fel i detta?
  6. nja .. men om man e kass på å spela alla instrument så e ju loppar helt perfekt, man kan få till det riktgit bra... lite svårt under rullbandornas tid... klippa in å spela samtidigt funkar inte så bra ialla fall inte för mig...
  7. Loopar kör i allafall jag jämt även om man gör dessa själv. Orka spela en hel låt själv å så spelar man fel nånstans... 🙂 Men roligast tyckar jag att de e att spela tex trummor, git, bas etc så gör du ju kopior å lägger efter blir ju inte riktigt en loop men de blir ju samma sak. Men du menar färdiga loopar som jag förstår det. De e ju ok om man tycker det är kul inget får ju stoppa kreaviteten.
  8. Grattis till vinsten unknown, bra låt. Själv e ja nöjd med min låt den vart bra tycker jag, låten enkom till denna festival å blev klar på ca 2 kvällspass. Skall nog fixa till den lite mer å lägga på riktig bas... men vet inte riktigt vad den är? Å jag kommer lägga på riktiga trummor, måste bara ställa upp dom... inte bara sampla GP å VK som här, men de funka ju de med .... Tack alla för en trevlig festival, tack till sixtes. punk on ....
  9. Bra mix jamolir... Grattis För att få fram mina röster lyssnade jag först från introt fram till första versrundan i lurar och fick fram bidrag 10, 14 och 18. Lyssnade en gång till på dessa 3 både i lurar å högtalarna och sen röstade jag. Då 14 kändes som en mix med bra drag å liv, så den blev min etta. De funkade ju bra, då har man ju lite koll på detta ändå. Än en gång ..... BRA JOBBAT ALLA .... Kul det här.
  10. Bra låt de där... röstat så de så .... ja hade två mixar som jag tyckte var lite bättre än de andra... men ja kan har fel har liksom hänt förr
  11. Ja de e slött, jag tänker rösta... trots att jag inte har mixat nåt... De här är ju en kul grej... som jag såg först igår...
  12. De var inte riktigt det jag skrev men insperiation har inte riktigt med det att göra.Varför inte bara nöja sig med att man har en mycket bättre möjlighet nu än på kasettbandens tid att få sina ideer låta hyfsat och mycket bättre. Och om man sen vill spela in i en studio eller ta med sig vissa delar till studio och mix så varför inte göra det. Man köper sig trots allt tid och kunskap. Eller så kan man ju lära sig mer men då måste man förstå att det tar tid. Och det är även svårt att i många fall mixa sitt eget material eftersom man hör det lite på ett annat sätt, men det är klart att de går. Men som band skulle jag föreslå att ni går in i en studio och provar. Alla i bandet kanske inte tycker det är jättekul å spela in och så tar det ju en j-a tid å det brukar ju vara en som är drivande när det gäller inspelningsfasen å de andra sitter mest å väntar..... provat det ett antal gånger och gett upp detta för länge sen iallafall de gångar jag spelat in med band, e ju kul å spela in i studio. Man har en budget å får då se till att man repat som fan så de sitter, sen e de ju klart.... å de går ju att mixa om om man är intresserad av det... är mitt tips i allafall....
  13. Allt handlar om övning, en bra musiker kan få ett dåligt instrument att låta mycket bättre pga av teknik och kunnande En bra ljudtekniker kan få bra ljud ur det mesta... Svårare än så är det nog inte.
  14. 12p Jag mördar vem fan ja vill, punk bra into, sången börjar på direkten, rätt punkkänsla i versen, trummor rätt, gitt rätt, bas rätt, snygg punkref, 2 rundor sen sång igen, klart bäst 10p Blogghysteri, punk, bra sång, bra text. bra punktrummor, helt perfekt punk 8p 265 mer text hade kunnat göra den till en ev vinnare 6p Old punks bra körer, bra ref, sticker börjar bra sen blir det lite för mycket hårdrock för min smak. Bra låt 4p who is your enemy får lite sisters of m känsla av låten.. å de e skönt 3p In i dimman, fin punk sång 2p Brylkräm lack å läder, Gillar hänget på viiiiii å biiiiil å niiiii 1p heart will tell: lite för mycket rock för mig, inte min punk. nu är enpoängaren med,missa de den visst. Tack för påminnelsen 😄 Översta delan av listan var lättast men sen är det svårare, ju mer man lyssnar så hittar man ju nya roliga grejor i varje låt. Kul festival.
  15. Nej det tror ja inte typ de flesta mikrifoner är ju i mono om det inte är en speciell stereomic du har?. Hade du en mic innan som funkade bra?
  16. oj vad många låtar,har inte vart inne på ett tag, får ladda ner å lyssna sen rösta. Hinner nog till i morgon. punk on
  17. lite panik blev det men de blev... hepp
  18. Hej! En lite fråga eftersom du jobbar lite med filmljud. Som jag fattat det är THX inte en ljudstandard utan en "upplevelsestandard" hur kan det då finnas THX ljudstudios? Tex om man bara jobbar med ljudet behöver väl inte man sitta i en miljö som är THX säkrad. dvs bara en bra ljudstudio? Viktiga är väl att miljön som skall visa filmen är THX kvalitetssäkrad om de skall vara en THX upplevelse? Ställer mig åxå lite undrande över "THX-märkta" skräphögtalare som man kan köpa på onoff. Per definition så kan man ju ha dem å mixa i eftersom de är THX-kvalitetsmärkta 🙂
  19. http://www.youtube.com/watch?v=0q_ot1kwTrs här kan du nåt hitta något kul som kan ge lite ideer 🙂
  20. Hej kolla med Labbelektronik AB Telefon: 08-641 87 30 Postadress Tjärhovsgatan 16 116 21 Stockholm De brukar ha det mesta och hjälper gärna till jag har fått mycket hjälp där, ring och kolla.
  21. ja just så, detta blir ju ett bandpassfilter, kom på en rolig grej som du kan använda för att se om du har massa "skit" väldigt lågt ner i frekvensen, dvs sånt som du inte äns hör. Ta din färdiga mix och kör den igenom ett lågpass filter och vrid ner frekvensen tills du inte äns hör, så känner du på baselementen, man kan även se att de rör sig, woffa, woffa. :-) Dessa frekvenser ligger väldigt lågt och dessa måste bort. Dessa uppfattar man inte i lurar. Men ifs du ser de ju i spektrumanalysatorn, som du sa att du hade kollat i. kolla lite här så ser du lite om filter, de är "analoga" men de funkar på samma sätt. http://sv.wikipedia.org/wiki/H%C3%B6gpassfilter Och trots att du filtrerar på alla kanaler så dyker de låga frekvenserna upp senare i mixen då de adderas från fler kanaler,så bra att köra ett filtersteg till. tex efter en trumsub. Och efter bas och trumsub. Då är det ju lättare att rensa upp i mixen. fan viken ide de va, har inte provat det själv men något pro här kanske har en ide på detta, och jag har för mig att jag läst de någonstans, då kör du fler filtersteg och får kontroll på varifrån de djupa frekvenserna adderas. 🙂 Ja de e ju så man gör för att få mer flaggpunch i mixen.
  22. Jo det är inte lätt alla gånger att få till det, men vet inte om någon tagit upp att: Att det är inte bara i det låga registret som du måste jobba tänka att alla instrumet, sång etc blir ett paket i mixen och de påverkar varandra när de skär in i varandras frekvensområden.' och roliga fenomen uppstår då instrument påverkar varandras ljudbilder. Som hempulare spelar det ingen roll vilka eq pluggar (tror jag) man använder utan det viktiga är att förstå hur filter fungerar och vika typer man kan arbeta med lågpass, högpass, bandpass, notch, etc. Filter är mycket viktigt och kan du det så låter det genast mycket bättre och "HÖGRE" Och rensa bort allt onödigt skräp som ligger i mixen och fundera på att "less is more" som vanligt. dvs du kanske har en massa onödigt i låten, fler basar som påverkar varandra negativt mm. Blir lätt att man adderar till massa instrument, effekter mm utan att tänka på vad de fylller för funktion. bara för man sitter och har kul. rock on :-)
  23. hmm jag hade samma problem med med en av mina rokit 5,de var dock nya så jag gick tillbaka med den och bytte den, Vid byte var bruset borta.
  24. Nej inte att du är i en fas, de vet jag inget om. Men det är ju inte helt ovanligt att när man blir äldre får en ökad förståelse för annat en man själv snöat in på. Men de behöver inte betyda att man gillar det mer. Trots att musikstilen är stor i sverige och många kan leva på att spela den, det är väl jättebra at många kan livnära sig på musiken. Men jag har varken tid eller lust att försöka tycka om den eftersom jag har mycket som jag vill utforska som ligger före i kön, dvs jag vill prioretera så enkelt är det med det. Det är ju många andra saker som man "inte gillar" för att man har okunskap om det. Och det vill jag påstå är ganska vanligt speciellt i sverige. Scandinaver är ganska trångsynta som det är, trots att vi "tror" att vi är världsvana. ha..ha. det är väl som bögnojan. Många vill inte erkänna att de därhemma går de å sjunger på "guldbruna ögon" eller hur den går :-)
×
×
  • Skapa ny...