Jump to content

al123

Medlem
 • Content Count

  153
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About al123

 • Rank
  Med i gänget
 1. Hej! Har gjort en remix av en låt i fl studio nu. Under tiden jag gjorde låten höll jag på att mixa alla instrument så det lät bra. Nu när jag kommer till mastering har jag inte riktigt 100% koll på hur jag ska göra. har läst lite överallt på nätet om hur mastering/mixing fungerar men det står ju olika saker överallt vilket jag förstått så finns det inget riktigt konkret svar på hur man ska gå tillväga.. Men en fråga jag skulle vilja få var på är hur det ska se ut på master kanalen.? hur mycket utrymmme ska det vara mellan nollan? vad exakt brukar ni lägga på masterkanalen? just nu har
 2. Okej du pratar om masterkanalen nu va? är rätt okunnig i detta så vill veta hur jag ska lägga upp det i mitt projekt.. men sen på varje enskilt kanal ska jag lägga ? ska jag alltså lägga först compressor på master sen eq, sen reverb och andra effekter och sist limiter eller?
 3. Okej tack för bra tips! men var lägger ni reverbet, soundgoodizer, eq2 etc i masterkanalen? vilken ordning? hur viktigt är ordningen egentligen?
 4. Tackar! yes har börjat med referenslyssning har inte riktigt tänkt på det tidigare men det fungerar faktiskt rätt så bra... men en fråga? hur får man upp kicken riktigt rejält har eq den riktigt högt upp, tryckt på soundgoodizer, reverb på den men är det något mer jag ska lägga på den för att få en djup i den?
 5. Hej! Sitter med ett projekt nu i fl studio och är nästan klar.. håller på att trixa hit och dit med para eq2, limiter, soudgoodizer etc för att det ska låta bra.. grejjen är den att jag har egentligen noll koll på hur mastering och mixing fungerar med går enbart på hur det låter.. får till det rätt bra på vissa ställen så det låter "proffesionellt" men frågan är om jag egentligen gör rätt? dom brukar ju säga att låter det bra, så är det bra.. gör jag rätt om det låter bra eller?
 6. Okej tackar för era svar ska kika på kontakt och på waves.com/specials.. =)
 7. Tänkte väl lägga ut runt 2000kr? Grejen är den att jag klarar mig ju på det jag har, men 50% rabatt var bra! =) så tänkte passa på då!! =)
 8. Okej förstår, men tänkte passa på när det är 50% rabatt?
 9. har exakt samma problem.. blir otroligt platt.. projektet låter bra när man lyssnar i fl studio som jag använder men sen när man spelar upp det i andra högtalare mycket tomt och platt.. :/
 10. okej, är fm8 bättre än absynth 5? vad är skillnaderna?? kontakt 5, något att ha?
 11. Hej! Har länge funderat på att köpa kontakt 5 från native instruments men tyckte det var lite dyrt.. nu kör dom tydligen ett 50% erbjudande i 4 dagar och funderar på att slå till.. men frågan är vad jag ska köpa, action strings , damage, kontakt 5, the giand, absynth 5? vad använder man alla dessa saker till? har nu endast massive och sylenth1 synth, samt vengeance paketet.. gör house musik så vad ska jag ta? använder fl studio 11 och är hyffsat ny i musikproduktions branchen... godkväll!
 12. Tack för alla svar mailboxen! En fråga jag ha ifall man vill att låten ska låta "proffesionell" hur ska jag göra då? jobbar i fl studio 11? lägger alla instrument på olika kanaler, och sen då? hur gör jag för att den ska låta så bra som möjligt när jag lämnar över den inför mastering och mixing? ska jag lägga något på mastern överhuvudtaget då? blev lite grötigt detta men vad jag vill är att min låt ska låta så bra som möjlig när den spelas i olika högtalare..? tacksam för svar!
 13. Okej okej, men vad ska man då gå efter? har hittat många andra låtar som folk har gjort som låter bra överallt.. mina låtar låter bara bra i mina monitorer då alla ljud kommer med vilket dom inte gör i många andra högtalare.. f*n jobbigt :/
 14. Okej men den låter verkligen snabbare i monitorerna än i lurarna..? riktigt märkligt.. men sen undrar jag en till sak.. hur vet jag om låten kommer låta bra i andra högtalar? för i lurarna är det inte lika mycket bas i som det är i monitorerna när man lyssnar? vilka ska man gå efter?
×
×
 • Create New...