Jump to content

Quarter

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Quarter

 • Rank
  Nykomling
 1. Tack för tipsen! Uppskattat! Ska testa detta.
 2. Sant att jag skulle kunna använda den med externt keyboard men för livebruk blir det lite för bökigt då jag kör fler keys samtidigt. Angående rengörning av kontakter, har du några tips om hur det görs bäst? Tack för svar!
 3. Har en fundering angående sampling av keyboards. Jag har haft en PSR300 i +10 år och jag använder den fortfarande då den har väldigt quirky och annorlunda presets. Tangenterna har tyvärr börjat dö dock! Flera tangenter har tappat sin tryckkänslighet och all velocity är borta. Jag har sökt på internet och hittar inga vst versioner av denna PSR300. Så jag tänker att mitt enda hopp förutom att laga elektroniken (vilket jag inte är beredd att göra i första taget) är att sampla den och använda den som en samplad vst istället. Detta är för mig dock helt främmande. SÅ MIN FRÅGA blir då *** Hur samplar man en keyboard på bästa sätt? *** Spelar man in en snutt av varje tangent och sen lägger in den i något program i ex. Logic X eller spelar man in en ton per oktav och sen låter något spektakulärt datorprogram göra resten av jobbet? Vore extremt tacksam om någon med erfarenhet av att sampla hårdvarukeyboars/synthar kan ge mig råd i detta!
 4. Jag har inte bytt kablar, jag har tänkt att det inte borde vara dem eftersom spraket kan försvinna efter att jag exporterat ljuden. Men som sagt så upplever jag ju fortfarande en del sprakigheter efter export så borde kanske testa att byta kablar också. Nej, exemplet i mitt första inlägg är en helt ren gitarr, dock inspelad med mikrofon inte DI.
 5. Alltså, jag blir så förvirrad. Nu sprakar det bara i högtalarna när jag spelar upp ljudet i Live 9. Det sprakar inte i hörlurarna (ATH-M50). Sedan när jag exporterat filen hör jag inget nästan inget sprak. Varken i hörlurarna eller högtalarna. Så det är en förbättring. Men! Det finns tyvärr fortfarande ett litet störande sprak med i den exporterade ljudfilen, det kommer bara ibland. Någon som varit med om något liknande? Vad kan orsaka detta? Har pysslat med latency utan något resultat.
 6. Ökade på den maximalt. Tyvärr ingen förbättring. Spraket har börjat höras lite då och då, även utanför inspelningsprogrammet. T.ex. när jag tittar på klipp på youtube så kan det spraka lite diskret och irriterande. Känns som det är något strömrelaterat? Dålig kabel? Jag är verkligen helt lost.
 7. Jag har nyligen införskaffat en Dark Energy II som låter förträffligt, men jag är verkligen helt grön på området analoga synthar och seqencers osv. Jag har en ide om att jag vill trigga (jag vet inte om jag använder rätt ord här) denna så den skapar någon sorts självgående melodi/slinga. Som det sedan är tänkt att trummor och andra instrument ska spela till live. Jag har sett att microkorgen verkar ha ett rätt enkelt gränssnitt med sin arpeggiator, och är lite sugen på denna kombo. Om någon har ett bättre förslag är det varmt välkommet, måste dock vara under 5000 kr, alltså, kan jag trigga min dark energy med microkorgen's arpeggiator? Om ja, hur gör man? Och för livebruk, finns det möjlighet att få någon pedal inkopplad som jag kan köra tap-tempo så jag smidigt kan spela mot bandet/trummisen? Vore sjukt tacksam för svar!
 8. Här är en inspelning av en elgitarr som verkligen är helt förstörd av detta: https://soundcloud.com/thenewmineral/crackling-git
 9. Jag har nu bytt både DAW till Live 9 och ljudkortet till en M-audio Project Mix (som har adapter), och har haft en lång period utan sprak. Men nu i dagarna när jag spelade in en akustisk gitarr så var spraket där igen, denna gång även i hörlurarna. Jag bouncade filen och spelade upp den på en annan dator, och spraket var fortfarande där. Hjääälp!
 10. Du får ursäkta min okunnighet här men jag är lite osäker på var du menar med "matar"? Om det är ström du menar så får ljudkortet ingen kräm från någon adapter utan endast från datorn (då jag tyvärr har förlagt min adapter).
 11. Hej. Har ett problem med ett sprakande ljud som uppstår då jag spelar upp inspelningar genom Logic 9 ut genom mina högtalare. Jag har försökt att EQ:a på ett sätt så "spraket" ska framgå: https://soundcloud.com/thenewmineral/crackling-git När jag lyssnar med hörlurar försvinner spraket. Jag trodde först att det var ljudkortet jag hade innan som spökade, men sedan bytte jag ljudkort och jag upplever oljuden som starkare nu t.o.m. Det konstiga är att det är bara i Logic och ljudfiler "bounceade" ur Logic som sprakar, och bara i högtalarna! Som sagt så försvinner det i hörlurarna. Jag har testat att spela andras ljudfiler och får inget sprak där. Grejerna är kopplade: Logic 9 / Macbook Pro 13" 2010 -> Firewire-kabel -> Alesis iO/14 FireWire Audio interface -> Tele/RCA/minitele -> Aux input, JVC Micro Component System UX-G30
 12. Hejsan. Jag har ett antal konstanta drones/loopar i logic 9 som ligger på enskilda spår. Jag vill använda ett mixerbord till att komponera, genom att dra i respektive volymfader för att ta in och ut ljud när jag vill. Samtidigt spela in detta"performance" till någon form av master. Vad jag förstått så borde jag titta efter någon typ av controller. Men jag vill helst inte lägga pengar på en sådan eftersom jag också behöver uppgradera mina inspelningsmöjligheter. Sitter för närvarande på ett Yamaha Audiogram 6 USB Interface som har varit mitt första ljudkort. Så nu tänkte jag som sagt byta upp mig till något bättre. Det hela är ganska virrigt men jag tänker mig att någon form mixerbord skulle gå bra ihop med hur jag vill komponera. Finns det något som kan agera både som firewire/usb-interface/ljudkort och mixerbord? Tittat på en del saker som verkar ligga i rätt riktning men inget verkar fungera att kontrollera DAW med. Jag är ganska ny på detta område och inte så värst teknisk. Jag hoppas någon förstår vad jag menar!
×
×
 • Create New...