Jump to content
Annons

madeinroad79

Medlem
  • Antal inlägg

    364
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då madeinroad79 senast vann var 27 mars 2011

madeinroad79 hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

13 Bra

Om mig

  • Kön
    Man

Min musik online

  1. Gör som vid all felsökning börja vid källan och gå vidare. Kolla gitarren först. E mitt tips.
  2. Ja de var det jag mednade, att det är datorn som strömförsörjer ljudkortet. Det skall ju fungera men jag har haft problem med det tidigare och skaffade då en spänningsregulator till datorn och då fungerade det bra. Har du kollart med leverantören av ljudkortet? Prova att mata ljudkortet via extern trafo (adapter) och se om det fungerar bättre. Jag skall leta upp min externa matning och se om jag blir av med problemet. Eftersom jag nu har ett liknade problem. Återkommer när jag kollat om jag blir av med problemet.
  3. Jag har samma problem. Det har uppkommit då jag flyttat och startat upp grejerna igen. Jag har fått för mig att det är matningen via firewire som kan vara problemet? För oljudet kommer först då datorn slås på. Matar du ljudkortet via firewirekabeln?
  4. bra tips, de skall ja prova. Men då lägga in egen kick å snare. För att få sitt enga trumsound. Så slipper man läck och bra om man bara har två in på ljudkortet.
  5. ha.ha. ja det är ju rätt men det är svårt att bli duktig på alla instrument om tid inte finns, Då är det väl perfekt att kunna spela in en två tre takter och sen kunna loopa detta om man vill göra allt själv. Vad är felet i det? Det viktiga är väl slutresultatet och hur man löser resan dit är midre viktig? Svårt att även få ett visst "sound" om man inte använder sig av maskiner och loopar om de är egentillverkade eller inte är ett fritt val. Vad är rätt och fel i detta?
  6. nja .. men om man e kass på å spela alla instrument så e ju loppar helt perfekt, man kan få till det riktgit bra... lite svårt under rullbandornas tid... klippa in å spela samtidigt funkar inte så bra ialla fall inte för mig...
  7. Loopar kör i allafall jag jämt även om man gör dessa själv. Orka spela en hel låt själv å så spelar man fel nånstans... 🙂 Men roligast tyckar jag att de e att spela tex trummor, git, bas etc så gör du ju kopior å lägger efter blir ju inte riktigt en loop men de blir ju samma sak. Men du menar färdiga loopar som jag förstår det. De e ju ok om man tycker det är kul inget får ju stoppa kreaviteten.
  8. Grattis till vinsten unknown, bra låt. Själv e ja nöjd med min låt den vart bra tycker jag, låten enkom till denna festival å blev klar på ca 2 kvällspass. Skall nog fixa till den lite mer å lägga på riktig bas... men vet inte riktigt vad den är? Å jag kommer lägga på riktiga trummor, måste bara ställa upp dom... inte bara sampla GP å VK som här, men de funka ju de med .... Tack alla för en trevlig festival, tack till sixtes. punk on ....
  9. Bra mix jamolir... Grattis För att få fram mina röster lyssnade jag först från introt fram till första versrundan i lurar och fick fram bidrag 10, 14 och 18. Lyssnade en gång till på dessa 3 både i lurar å högtalarna och sen röstade jag. Då 14 kändes som en mix med bra drag å liv, så den blev min etta. De funkade ju bra, då har man ju lite koll på detta ändå. Än en gång ..... BRA JOBBAT ALLA .... Kul det här.
  10. Bra låt de där... röstat så de så .... ja hade två mixar som jag tyckte var lite bättre än de andra... men ja kan har fel har liksom hänt förr
  11. Ja de e slött, jag tänker rösta... trots att jag inte har mixat nåt... De här är ju en kul grej... som jag såg först igår...
  12. De var inte riktigt det jag skrev men insperiation har inte riktigt med det att göra.Varför inte bara nöja sig med att man har en mycket bättre möjlighet nu än på kasettbandens tid att få sina ideer låta hyfsat och mycket bättre. Och om man sen vill spela in i en studio eller ta med sig vissa delar till studio och mix så varför inte göra det. Man köper sig trots allt tid och kunskap. Eller så kan man ju lära sig mer men då måste man förstå att det tar tid. Och det är även svårt att i många fall mixa sitt eget material eftersom man hör det lite på ett annat sätt, men det är klart att de går. Men som band skulle jag föreslå att ni går in i en studio och provar. Alla i bandet kanske inte tycker det är jättekul å spela in och så tar det ju en j-a tid å det brukar ju vara en som är drivande när det gäller inspelningsfasen å de andra sitter mest å väntar..... provat det ett antal gånger och gett upp detta för länge sen iallafall de gångar jag spelat in med band, e ju kul å spela in i studio. Man har en budget å får då se till att man repat som fan så de sitter, sen e de ju klart.... å de går ju att mixa om om man är intresserad av det... är mitt tips i allafall....
  13. Allt handlar om övning, en bra musiker kan få ett dåligt instrument att låta mycket bättre pga av teknik och kunnande En bra ljudtekniker kan få bra ljud ur det mesta... Svårare än så är det nog inte.
  14. 12p Jag mördar vem fan ja vill, punk bra into, sången börjar på direkten, rätt punkkänsla i versen, trummor rätt, gitt rätt, bas rätt, snygg punkref, 2 rundor sen sång igen, klart bäst 10p Blogghysteri, punk, bra sång, bra text. bra punktrummor, helt perfekt punk 8p 265 mer text hade kunnat göra den till en ev vinnare 6p Old punks bra körer, bra ref, sticker börjar bra sen blir det lite för mycket hårdrock för min smak. Bra låt 4p who is your enemy får lite sisters of m känsla av låten.. å de e skönt 3p In i dimman, fin punk sång 2p Brylkräm lack å läder, Gillar hänget på viiiiii å biiiiil å niiiii 1p heart will tell: lite för mycket rock för mig, inte min punk. nu är enpoängaren med,missa de den visst. Tack för påminnelsen 😄 Översta delan av listan var lättast men sen är det svårare, ju mer man lyssnar så hittar man ju nya roliga grejor i varje låt. Kul festival.
  15. Nej det tror ja inte typ de flesta mikrifoner är ju i mono om det inte är en speciell stereomic du har?. Hade du en mic innan som funkade bra?
×
×
  • Skapa ny...