Jump to content
Annons

Friberg

Medlem
  • Antal inlägg

    100
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Friberg

  1. Inte alls! Vi är bara fullt upptagna med att - knäckta - sälja av all vår musikutrustning 😉
  2. 🙂Det vore ju grymt kul om Kebunatorn outade att han fejkat videon och gjort all musik i mjukvara. I alla fall, kul video och grym låt!
  3. Friberg

    Syntetiskt tal

    Ja det är nog snarare talsyntes än vocoder. Med den här gratisvarianten kan man komma ganska nära. Skriv in och låt den tala 😉 http://www.analogx.com/contents/download/Audio/sayit/Freeware.htm
  4. Friberg

    Mixed Mode CD?

    Jag testade just att göra en sk 'Mixed mode cd' (med freewaret Burning Mill Express) där jag hade fyra audiospår samt en mapp innehållande lite bilder och MIDI-filer. I datorn funkar det som det ska att spela upp cd:n. I t ex Windows Mediaplayer syns och hörs låtarna som de ska, och för att se mappen måste man gå in i cd:ns innehåll. Dock har jag stött på två problem: 1. Om jag spelar skivan i min stereoanläggnings cd-spelare så räknar den tydligen mappen som Spår 1. Den spelar första låten precis som den ska men i cd-displayen står det 'Track 2' osv. 2. Jag spelar ibland upp audio-cd genom dvd:n i tv-rummet. När jag testade den här skivan där så syns mappen överst i listan och 5(!) låtspår under (jag har ju bara fyra.). Och det visar sig att spår 1 endast är ett digitalt oljud!. Vad som sedan visas som spår två är det som egentligen är spår 1... Phu... Nån som hänger med och kan förklara om det öht är möjligt att ordna detta på ett smartare sätt?
  5. Jag har helt motsatt erfarenhet! När de sångare och sångerskor som jag jobbat med hör att det låter bra i lurarna så brukar de faktiskt bli mer självsäkra och sjunga desto bättre. Naturligtvis har jag korrigeringen ställd på en väldigt försiktig inställning och jag har heller aldrig låtit dem veta att jag använder effekten 😉 Det här handlar alltså om studioinspelningar, ej live.
  6. Har inte main out och phones out separata volymkontroller? Dra i så fall ned main out-volymen vid inspelning.
  7. Inaktiva = passiva? Ljudkort->mixer tape input (Mixer) main out->förstärkare (Mixer) phones->hörlurar
  8. Jag kommer köra på PC just nu. Det där programmet verkar vara riktigt bra! Jag kommer inte hinna köpa och sätta mig in i det till den här spelningen, men ska kolla in det mer noggrant till andra spelningar. Kör du dina videor och backtracks i en och samma fil? Jag funderar på vad man i så fall skulle använda för videoformat för att inte paja ljudet alltför mycket?
  9. Använder ni nån extra kylning för era bärbara på scen? Kylplatta eller extra fläktar? Jag funderar på att använda en (vanlig konsument-) laptop för bandets backtrack vid en klubbspelning ganska så snart. Iom att vi även kommer använda videoprojektioner så tänkte jag mig att köra backtrack och video i en fil och köra detta genom VLC. Låter detta som en god idé? Som ett alternativ för backtracks har jag även funderat på iPod Nano. Skulle en Nano även fixa att skicka ut video för projektioner?
  10. Precis som jetblack skriver så fixar tape stop-pluggen pitch-grejen. Den har även inställningar för hur snabbt/sakta pitchen ska ske. Glitch VST har även den tape stop, och en hel del annat kul 🙂 Om du vill svepa med filtret över en hel låt så kan du skicka alla kanalerna till en BUS (group i Cubase?) och där sätta t ex Q-filtret som en insert och automatisera lågpassfiltret. Hmm, i princip samma svar som jetblacks, men då borde det ju stämma 😉
  11. Reason: http://www.propellerheads.se/products/reason/
  12. Om du spelar in med två mikar placerade nära varandra så tas ju såklart samma ljud upp i bägge mikarna och hamnar således på bägge kanalerna.
  13. Vet inte riktigt vad du söker, men jag skulle nog kolla upp antingen en vocoder eller ett stepfilter. Med en vocoder kan du t ex spela en pad på en synt och låta en trumtakt bestämma när padljudet ska höras.
  14. Jag använder inte Fl själv men gjorde av ren nyfikenhet en liten sökning och den här verkar ju i alla fall klart intressant: http://www.bokus.com/bok/9781598639919/fl-studio-power-the-comprehensive-guide/
  15. Betydligt bättre än Studio (mindre nybörjarinriktat). Kolla på biblioteket om du har möjlighet.
  16. Har själv ingen större erfarenhet från olika program, utan kör på med iZotopes Ozone. Tidigare trean och nu fyran. En fördel med det programmet är ju att har du ett bra och noggrannt inspelat och mixat grundmaterial så finns det ju en massa bra presets som du kan utgå ifrån, och som du kanske inte ens behöver ändra nåt särskilt i för att lyfta låten flera snäpp. Behövs det så kan du ju även gå djupt i det med egna inställningar. Sen har iZotope en schyst masteringsguide för den som behöver läsa in sig lite i ämnet. Guiden kan ju även användas ihop med andra masteringsprogram: http://www.izotope.com/products/audio/ozone/guides.html
  17. På min Vista-burk hamnar jag rätt med Firefox 3.6.3 och med IE 8.
  18. Det vore intressant att få höra presetljudet du talar om, samt ljudet som blir när du själv ställer in det!
  19. Ingen fara alls! Bara trevligt med ljudexempel 😏 (har dock inte haft tillfälle att lyssna än!) Det jag ska göra nu är i alla fall att testa att vinkla vid nästa sånginspelning! Provar väl också penntricket, så får vi se vart vi landar. Tack för tipsen!
  20. Stort tack för svar och tips! Puffskydd används och de-esser hjälper inte, precis som ni misstänkte. Som det är nu så är jag inne och pillar i filerna med nivåsänkning på utsatta ställen och det går ju bra, men det är ett jobb som jag gärna minimerar 😄 "off-axis" innebär alltså att inte sjunga rakt in i micken utan lite lätt snett? (det handlar f.ö. om ganska soft sång). Hörnet där sången läggs är bra dämpad och jag kör med ett avstånd på ca 20-30 centimeter till micken. Avståndet bestämmer jag med puffskyddet.
  21. Jag har problem med en av de sångerskor som brukar spela in hos mig, på så vis att hennes S-ljud blir extremt vassa och framträdande. Jag har själv provat att sjunga/väsa fram de där S:en för att kunna prov-justera mickningen men hur jag än S:ar så får jag aldrig fram den vasshet som det blir med henne. Och med ingen annan som sjunger här uppstår problemet. Finns det nåt sätt att micka, t ex avstånd som man bör tänka på för att minska problemet? Mikrofon: AKD Hamburg Edition genom en Focusrite Trakmaster (utan eq:n) och vidare in i ljudkortet.
  22. Ptja, eller nån Big Knob, Samson C-Control och vad de nu heter. Inte mitt område, tyvärr 😄
  23. Mixer kan absolut vara skönt att använda till medhörningen. Men även där går det såklart att använda ljudkortets/DAW:ens mixer, eller kanske nån dedikerad medhörnings-grunka 🙂
  24. Friberg

    Order Music Sweden

    Snark, vilken trött kommentar. OMS är välkommet! Trots att jag tycker att t.o.m Börsen (har endast erfarenhet av Örebroarna) har skärpt till sig både prismässigt och vad gäller kundbemötande det senaste året.(p.g.a konkurrens?! 😛 )
×
×
  • Skapa ny...