Jump to content
Annons

Friberg

Medlem
  • Antal inlägg

    100
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Inte alls! Vi är bara fullt upptagna med att - knäckta - sälja av all vår musikutrustning 😉
  2. 🙂Det vore ju grymt kul om Kebunatorn outade att han fejkat videon och gjort all musik i mjukvara. I alla fall, kul video och grym låt!
  3. Friberg

    Syntetiskt tal

    Ja det är nog snarare talsyntes än vocoder. Med den här gratisvarianten kan man komma ganska nära. Skriv in och låt den tala 😉 http://www.analogx.com/contents/download/Audio/sayit/Freeware.htm
  4. Friberg

    Mixed Mode CD?

    Jag testade just att göra en sk 'Mixed mode cd' (med freewaret Burning Mill Express) där jag hade fyra audiospår samt en mapp innehållande lite bilder och MIDI-filer. I datorn funkar det som det ska att spela upp cd:n. I t ex Windows Mediaplayer syns och hörs låtarna som de ska, och för att se mappen måste man gå in i cd:ns innehåll. Dock har jag stött på två problem: 1. Om jag spelar skivan i min stereoanläggnings cd-spelare så räknar den tydligen mappen som Spår 1. Den spelar första låten precis som den ska men i cd-displayen står det 'Track 2' osv. 2. Jag spelar ibland upp audio-cd genom dvd:n i tv-rummet. När jag testade den här skivan där så syns mappen överst i listan och 5(!) låtspår under (jag har ju bara fyra.). Och det visar sig att spår 1 endast är ett digitalt oljud!. Vad som sedan visas som spår två är det som egentligen är spår 1... Phu... Nån som hänger med och kan förklara om det öht är möjligt att ordna detta på ett smartare sätt?
  5. Jag har helt motsatt erfarenhet! När de sångare och sångerskor som jag jobbat med hör att det låter bra i lurarna så brukar de faktiskt bli mer självsäkra och sjunga desto bättre. Naturligtvis har jag korrigeringen ställd på en väldigt försiktig inställning och jag har heller aldrig låtit dem veta att jag använder effekten 😉 Det här handlar alltså om studioinspelningar, ej live.
  6. Har inte main out och phones out separata volymkontroller? Dra i så fall ned main out-volymen vid inspelning.
  7. Inaktiva = passiva? Ljudkort->mixer tape input (Mixer) main out->förstärkare (Mixer) phones->hörlurar
  8. Jag kommer köra på PC just nu. Det där programmet verkar vara riktigt bra! Jag kommer inte hinna köpa och sätta mig in i det till den här spelningen, men ska kolla in det mer noggrant till andra spelningar. Kör du dina videor och backtracks i en och samma fil? Jag funderar på vad man i så fall skulle använda för videoformat för att inte paja ljudet alltför mycket?
  9. Använder ni nån extra kylning för era bärbara på scen? Kylplatta eller extra fläktar? Jag funderar på att använda en (vanlig konsument-) laptop för bandets backtrack vid en klubbspelning ganska så snart. Iom att vi även kommer använda videoprojektioner så tänkte jag mig att köra backtrack och video i en fil och köra detta genom VLC. Låter detta som en god idé? Som ett alternativ för backtracks har jag även funderat på iPod Nano. Skulle en Nano även fixa att skicka ut video för projektioner?
  10. Precis som jetblack skriver så fixar tape stop-pluggen pitch-grejen. Den har även inställningar för hur snabbt/sakta pitchen ska ske. Glitch VST har även den tape stop, och en hel del annat kul 🙂 Om du vill svepa med filtret över en hel låt så kan du skicka alla kanalerna till en BUS (group i Cubase?) och där sätta t ex Q-filtret som en insert och automatisera lågpassfiltret. Hmm, i princip samma svar som jetblacks, men då borde det ju stämma 😉
  11. Reason: http://www.propellerheads.se/products/reason/
  12. Om du spelar in med två mikar placerade nära varandra så tas ju såklart samma ljud upp i bägge mikarna och hamnar således på bägge kanalerna.
  13. Vet inte riktigt vad du söker, men jag skulle nog kolla upp antingen en vocoder eller ett stepfilter. Med en vocoder kan du t ex spela en pad på en synt och låta en trumtakt bestämma när padljudet ska höras.
  14. Jag använder inte Fl själv men gjorde av ren nyfikenhet en liten sökning och den här verkar ju i alla fall klart intressant: http://www.bokus.com/bok/9781598639919/fl-studio-power-the-comprehensive-guide/
×
×
  • Skapa ny...