Jump to content
Annons

bonsoirjohnjohn

Medlem
  • Antal inlägg

    211
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

4 Neutralt
  1. Hehe sweet att ni verkar kunna svara mig! Så eftersom den jag länkade till är G Major (dur?) så är väl allt frid och fröjd då med att välja den? 🙂 Speciellt eftersom jag kan stämma den att bli vilken tonart som helst eller? Låter ju lovely i så fall! 🙂
  2. Tänker på Kalimbamelodierna i denna: http://www.youtube.com/watch?v=1Y8QMdicJBg Ska köpa en Kalimba och gillar alltid denna artists låtar/melodier, och undrar vad jag ska välja; är sugen på denna (Den är i G major skala): http://www.thomann.de/se/afroton_aka623_kalimba.htm men kanske inte kan göra liknande melodier som honom med den..? (Kan ingen musikteori) Sen kanske man kan stämma om Kalmibas, tror man kan föra metallpinnarna in och ut för att ändra tonen i dom, så man kanske kan köpa vilken som helst och sen stämma den som man vill ha den?
  3. ... Därför misstänker jag att det är geggamojan som är problemet, misstänker att den skapar nån sorts "kontakt" mellan delarna, och att det är för lite geggamoja nu, därför tangenten slutade låta helt, istället för att bara vara tystare. Kan man köpa sån geggamoja nånstans?
  4. Tack, men jag tror det är utan stödfötterna, jag hittade också dimensioner men jag tror inte det är med stödfötterna på 🙂
  5. Hej, jag ska bygga en grej att ställa synthar etc i, men jag har inte ett mått som jag skulle behöva och är i mina föräldrars stuga. Så jag skulle bli tacksam om nån med en ReMOTE ZeRO SL skulle kunna mäta höjden på den i cm med dom där fötterna. Helst en MK1 eftersom det är första generationen som jag har. Vore mycket uppskattat! 🙂 (Det är alltså höjden där den är som högst, från bord till topp, när den har sina två fotskenor på som lutar prylen.)
  6. Förövrigt verkar jag inte kunna sjunga längre, så du behöver inte vara så lessen. Jag tyckte jag kunde sjunga förut och fick komplimanger i skolan osv för min sång, jag fick också erbjudande om att sjunga en killes låtar och gå med i hans band och han har t.ex. hyllats av P3 pop flera ggr idag för sin musik (han är riktigt grym). Men idag tycker jag inte att jag kan sjunga alls och undrar om jag nånsin kunnat sjunga egentligen eftersom jag inte tycker att jag kan det idag. Skulle gärna höra det vi spelade in förut, men jag har ingen kontakt med honom längre. Jag tror att jag blev osäker och förvirrad när jag skulle börja göra egen sång och egna låtar när jag börjat i hans band. Först gick det bra men sen tyckte jag att jag sjöng som olika personer beroende på vilken låt jag gjorde och så började jag inse att jag nog i mångt och mycket härmat andra personers röst innan och när jag skulle försöka förstå vad som var min naturliga röst så att jag skulle låta som samma person när jag sjöng, oavsett vad jag sjöng, sen dess så kan jag inte sjunga längre. Ja, det är vad jag tror, men samtidigt vet jag inte hur jag sjöng förr i tiden. Oavsett så har jag lagt ner det där med sång. Tycker att jag har ganska dåligt omfång och skulle säkert bara tjäna på om nån annan ville sjunga på ens låtar.
  7. Jo, men jag kan än så länge inga acord på piano alls nästan förutom dom jag lärde mig av min mamma när jag var fem år och hon visade mig, vilket hon gjorde typ tre ggr kanske och sen sysslade jag inte med musik förrän jag blev 21. Men på gura så räcker det med bastonen sen kan jag direkt ta barréackordet allt som oftast om det inte är nå sjukt skumma grejer som spelas, då kan det bli lite klurigare att ta ut.
  8. Ja, jag kanske ska vara glad, jag vet inte hurpass mkt talang jag har bara. Många brukar ju vara mycket sämre än mig, men jag vet inte eh... jag vet helt enkelt inte hurpass mycket råtalang jag har och hur mycket det jag kan motstvarar att jag gjort sakerna flera gånger. Ingen säger ju särskilt mycket om såna saker. Vad jag vet så är jag kass på att spela avancerat piano, ganska mycket över svenne-medel på gitarr bland dom som nånsin spelat lite, men typ helt oregelbunden kunskap och skulle typ inte kunna vara professionell gittarspelare i ett band live idagtillräcklgt bra, eftersom jag tror att jag lärt mig på helt fel sätt när jag bara latjat fram mina kunskaper, vilket gör att jag t.ex. har en helt mongo fingersättning och helt olika från gång till gång, tar jag ut en låt t.ex. och så spelar jag den om och om igen då kommer jag inte lyckas spela den på samma sätt varje gång, utan jag tar samma toner på olika ställen utan nån direkt kontroll över det hela. Ja det blir ju rätt toner, men eftersom jag liksom tar dom på olika ställen så kan jag inte nöta in figurerna så att dom blir 100% därför så spelar jag ofta fel här och där. Så jag skulle inte kunna vara en livemusiker, men jag skulle vilja kunna vara det. Jag tror dock att guran är körd nu och jag har ändå tröttnat på den lite eftersom man inte kan byta instrument på den som på en synth. Därför skulle jag vilja lära mig piano på riktigt nu, medan jag fortfarande inte kan spela det alls, så kunde jag kanske lära mig det rätt. Eller så kanske jag helt enkelt bara är bra på att ta ut melodier, men suger på att spela dom sen om jag inte får träna mycket. Vet inte alltså hurpass lätt/svårt detta är för mig jämfört med en professionell musiker, och hur mycket det beror på övning att dom kan spela saker så mycket bättre än mig. Jag har ju typ nästan inte övat alls någonsin, men jag har ju ändå latjat mycket och lekt och så med musiken, så det är ju en sorts övning det med, utan att man verkligen övat. Skulle bli jävligt glad om jag kunde veta om jag har talang för detta eller inte. En annan sak som jag undrat över det är hur man kan vara bra på att göra musik om man inte har nåt gehör alls, och hur kan man ens uppskatta musik om man inte har gehör, om man inte kan höra när man själv spelar falskt och fel, hur kan man då höra det om andra gör det och isfåall hur man kan då höra skillnad på en grym låt och en som är helt falsk, och random och konstig på alla sätt och vis. Har du precis börjat att latja med musiken och vad tänkte du få ut av det vill du bli producent eller vad? EDIT: vad jag försöker säga är att jag inte vet om jag borde vara glad istälelt för att vara frustrerad över att allt inte går av sig själv. Jag tror att jag typ blir besviken om jag inte automatiskt lär mig saker perfekt direkt och utan komplikationer. Och att jag förväntar mig och vill bli professor i allt jag vill lära mig, nästan på en gång.
  9. Tack för tipsen, men det gick bra att ta ut den någon timme senare istället, kanske inte var lika "stressig" då. Dock så beror det också på att jag sket totalt i att titta på denna video, för han spelar ju inte ens rätt märkte jag. Iaf inte under dom första sekunderna vilket var vad jag tittade på detta klipp. Så nu kan jag spela den, men dock inte både komp och melodi på en gång. Vet inte, men är ganska kass på att göra två saker samtidigt tror jag. Får liksom kämpa med det. Fattar inte dom som kan t.ex. spela en avancerad basgång och sjunga samtidigt som hon Breeders-bruden, eller hon bruden i Frank Blacks gamla Pixies. Eller är det samma brud börjar jag undra nu 😄
  10. Okej, ja jag har släppt idén att ta ut den där låten nu, får väl se till att försöka lära mig lite om pianot helt enkelt. Tack för svar!
  11. Kan tillägga att jag inte kan några ackord på piano utom dom där ackorden som det är en baston och sen tre noter med högerhanden på dom vita tangenterna, med en vit tangent emellan varje. På gitarr kan jag lite fler ackord, eller så spelar jag barréackord och det är ju enkelt; fyra grepp och typ alla accord med det bara att flytta upp och ner.
×
×
  • Skapa ny...