Jump to content

JakobP

Medlem
 • Content Count

  633
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

JakobP last won the day on January 4

JakobP had the most liked content!

Community Reputation

23 Utmärkt

About JakobP

 • Rank
  Medlem

Profilinformation

 • Stad/plats
  Stockholm

Personlig information

 • Hemsida
  http://
 • ICQ
  0

Recent Profile Visitors

9,942 profile views
 1. Jaha. Nyss var de kopplade endast med usb till datorn ? Så nu ser du trummorna i "midi-listan" ? Du skrev tidigare att de inte syns där ? Släpper nog tråden här...
 2. Om man inte vill in och ändra nivåer i mixen, och/eller om man har lagt in en massa pluggar med latency i kedjan, så kan det vara smidigast att bounce:a ut hela mixen till ett stereospår som man tar in i ett tomt projekt och spelar in där; lätt att sätta nivåerna och ingen "onödig" latency.
 3. Så du kan välja e-trummorna som midi input i AD i stand alone, men inte i Cubase ?
 4. Ok, om du får in midi till AD i stand alone mode, så ska det väl bara vara inställningarna i Cubase som behöver justeras för att köra AD som plugin, kan inte Cubase så det får någon annan hjälpa dig med...
 5. Ser att ua55 bara har två analoga ingångar, så du får ju inte in mer än sång o gitarr som audio. (Om du inte skaffar nåt sånt här, ua55 har spdif i/o) analog till spdif burk Hur kopplar du nu ? Hörlurar ut från trummorna till nånting ? (mycket gissningar blir det )
 6. Helt sant, och det finns de som har ett komplett multikanals audiointerface också. Den här trummodulen har 10 kanals audio t.ex. https://www.thomann.de/se/roland_td_50_drum_module.htm
 7. Förstår inte varför du kommer till den slutsatsen ? Du har fortfarande inte berättat vilket trumset det handlar om ?
 8. Nej, du behöver ingen sån, koppla usb från trummor direkt till datorn som du redan gör. Interna ljudkortet blir inte inblandat för den sakens skull
 9. Varför skulle inte det gå menar du ? Vad är det för trumset ? Normalt brukar usb:n på e-trummor bara vara ett midi-interface, vill du få över ljudet från trummorna får du som sagt koppla ljud ut från trummor till ljud in på ljudkortet med vanlig audiokabel.
 10. Är det ljuden från ditt e-trumset du vill spela in i Cubase så måste du koppla trummodulens ljudutgång till en (eller ett par, för stereo) line-ingång(ar) på ua-55:an. För att spela in midi från trumsetet ska det inte vara något problem med att koppla som du gjort nu, med usb direkt in i datorn.
 11. Ta lite heroin eller liknande för snarlik effekt o livsfara i stället, skänk sedan mellanskillnaden till mig. 😁
 12. Du behöver en VST-host, verkar finnas en del enkla gratis på kvraudio.com, har ingen erfarenhet av någon dock. På kvr hittar du även massor av gratis vst-instrument och effekter att prova.
 13. Det där är ett väldigt starkt argument att låta bli onödiga uppdateringar, faktiskt
 14. Rekommenderar starkt att du stänger av autoupdate på OSet innan du uppdateras automatiskt till Catalina (10.15)... En hel del rapporterade problem på Logics forum som man skyller på catalina, skulle inte tro att Cubase klarar sig bättre... (Logic utvecklades av tyska Emagic på sin tid, så jag gillar också tysk ingenjörskonst )
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.