Jump to content

joachime

Medlem
 • Posts

  8,892
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

joachime last won the day on July 22 2020

joachime had the most liked content!

Reputation

593 Utmärkt

About me

 • Kön
  Berättar inte
 • Stad/plats
  Stockholmen

Recent Profile Visitors

30,496 profile views
 1. Jag brukar säga musikprogram på svenska och music software på engelska. Eller DAW, om jag pratar med en initierad.
 2. Låtskrivaren Petri har länge velat förbättra akustiken i sin projektstudio. Studios akustikakuten tog tag i saken. Artikeln är ursprungligen från 2009.
 3. Tyckte frågan om en specifik webbutik stack ut lite. Fick det att kännas som en marknadsundersökning från det företaget.
 4. Kul att du hittat till M88 för större pukor. 🙂 Jag gillar det fokus man får med dom. Samtidigt håller jag med om att C414 är en grymt bra pukmick. Skillnaden närmickar emellan kokar för mig ner till två saker. Läckage och hur de kompletterar övriga mickar. M88 har ett relativt smalt fokus (typ supernjure) vilket gör att man slipper en del virvel och hihat på golvpukorna. Det är smidigt! Plus ett baslyft som ofta funkar bra för lägre stämda pukor. C414 går att ställa som man vill ha den, men ofta tycker jag att den låter bäst i njure. Som, när man vinklar den ned mot skinnet, släcker ut en del av cymbalerna ovanför. Jag upplever att ljudet hos C414 ofta mixar bättre med överhäng, medan M88 låter bra isolerad. Så jag föredrar C414 om dom ska lyfta fram vad som redan finns i OH, medan jag föredrar M88 när närmickarna ska vara i fokus.
 5. Akustikakuten rycker ut för att förvandla ett litet rum med kala väggar till ett behagligt rum för såväl lyssning som mixning.
 6. Hej Björn! Jag brukar skriva in forum.studio.se för att besöka sajten. Men nu hamnade jag här: Är det avsiktligt eller något som påverkades av serverflytten? 🙂
 7. Prisbelönta ljudteknikern Hans Surte Norin berättar hur mikrofoner från Austrian Audio med nya tekniska lösningar effektiviserar hans arbete.
 8. Vem gjorde bidrag nummer ett? Jag tyckte den var riktigt bra ⭐
 9. Så om jag förstått rätt föredrog jag alltså T-Bone som frontmick? 🙂
 10. Mixen är alldeles för hårt pressad genom en master-limiter. Prova att backa 6-12 dB innan limitern för att se vad som händer.
 11. Som front föredrog jag mickarna i ordningen 3, 5, 4, 2 och 1. Som OH 2, 3 eller 5. Fyran har en peak i övre mellanregister som blir lite ansträngande. Ettan känns som att den har en snävare frekvensåtergivning än dom andra.
 12. Dweezil Zappa har nyckeln till pappa Franks hemliga valv med inspelningar. Med hjälp av modern teknik ser han till att musikskatten kan bevaras.
 13. Jag gillar kontrasten mellan musik och sång. Det ger mig en skön chanson-vibb. Det här vill jag höra mer av. 🙂 Bra arrangemang och väl spelat! Det du skulle kunna gå vidare med är sångproduktionen. Nu är den lite som en vag idé.
×
×
 • Create New...