Jump to content
Annons

Behöver Hjälp med inköp av Studio för musikproduktion


Gäst

Recommended Posts

Hej

Jag ska försöka förklara så gått det går. Jag är i jakt efter Studio grejer så som mick, ljudkort, stativ med mera, allt man behöver helt enkelt. Fast inte MIDI instrument det har jag redan. Musiken jag skapar är Hip Hop och vet vad jag gör (ingen nybörjare) men har inte så värst bra koll på hårdvaran som "skapar" musiken, därför frågar jag er. Min budget ligger kring 3000 - 3500 Kr och vill helst handla hos Thomann.de.

Är inte ute efter värsting prylar men samtidigt inte det sämsta heller, helt enkelt en lagom Studio till ett bra pris. Har ni tips ?

Mvh DANiEL

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

vill du ha hårdvara eller mjukvara? ska du skapa på datorn eller använda en mpc till exempel.

Vill ha hårdvara inte mjukvara. Ska göra musik på datorn utan en mpc, bara i ett musikprogram men mick, ljudkort och de man behöver. Inget avancerat bara så man har sakerna man behöver för att komma igång.

Link to comment
Dela på andra sajter

har du ingen 4 sound butik i närheten? så kan du få hjälp där när du handlar. tycker grejerna du länkar till verkar helt ok att börja med.

tog en snabbkoll på 4 sound, micen SE electronics X1 som thomann tog 1400.- för kostar 999:- på 4 sound.

micstativ 600 på thomann, 300 på 4 sound

ljudkortet kostar 300 mer men då är det inte B stock som det du länkade till (vara som blivit returnerad, eller har nån liten repa)

finns ett annat m audio kort för 799 också.

http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=6701&artno=238934

http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=895636&artno=218107

http://www.4sound.se/itempg.aspx?id=3829&artno=275068

Link to comment
Dela på andra sajter

Jag köpte min första stormembransmick för ett halvår sedan. De budgetmickar (ca 1000kr) som verkade vara i topp i diverse forum för nåt år sedan var ovannämnda SEX1 och Studio Projects B1 (nya varianten):

http://www.thomann.de/se/studio_projects_b1.htm

Jag har inte ngn erfarenhet av dessa. Med en B1 får man ett sk shockmount på köpet. Dvs gummibandsfäste.

Men vad som jag snabbt upptäckte när jag satte igång (med min införskaffade Röde nt2a) var att rummets eko kan förstöra vilken inspelning som helst. Jag köpte ett "reflections"-filter från SE, som jag även sett säljas i paket med SEX1. Dvs en skärm som gör sångljudet torrare. Det känns som att denna gett större skillnad på resultatet än micken. Även pop-filter är ett måste! (Galge med nylonstrumpa är budgetvarianten av pop-filter.)

(Det verkar som att för just rap så ligger en Shure SM7B högt upp på favoritlistorna som är en dynamisk mick. En fördel med denna är att den tydligen inte plockar upp så mycket kringljud vilket kan spara pengar på eventuell avskärmning. Desutom har den inbyggt popfilter som annars kostar några hundra. Oavsett diverse hyllningar av SM7b så visas några tester på bla Youtube som påstår att den ljudmässigt vid A-B tester inte skiljer sig nämnvärt mot Shure sm57/58 som kostar en tredjedel så mycket.)

(Jag spelar in på en Ipad med Auria-appen och har en Apogee One som ljudkort.)

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...