Jump to content
Annons

Erik dP

Medlem
  • Antal inlägg

    2 007
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    22

Allt postat av Erik dP

  1. Bra låt. Tänkte på U2 av ngn anledning när jag lyssnade. Sången är dock inte så hoplimmad med musiken som den kanske borde vara. Det låter lite som det ibland kan göra i tex Mello när man sjunger till en färdig bakgrund och sången ligger noterbart för högt. Jag skulle kanske försöka sänka en hel del och eq:a så att det låter mer… live. S-en kanske inte blir så framträdande då, och de som är för höga kan du automatisera bort. Kanske separera vers och refräng med olika eq och volymnivå. Jag gillade dock inte volymdroppet på sången i pre-choruset.
  2. Edit: Missade att det handlade om GarageBand för iOS. Låter mitt inlägg vara kvar ändå. Sedan finns ju också Melodyne som är ett verktyg för att bla rätta till felsång som pitch och timing. Men går man upp ett snäpp i pris så finns även s-ljuds detektion, så man manuellt kan sänka ljudnivån på s-ljud. https://shop.celemony.com/cgi-bin/WebObjects/CelemonyShop.woa Dom brukar ha rea lite då och då. Jag köpte den billigaste varianten utan de-ess för ca en femhundring. Dom har även 30 dagar testperiod. Verkar som att den funkar till GarageBand när man googlar.
  3. Kul att du hittar tbaks till musiken.
  4. Du skulle ju kunna använda dig av ”vokalrim” om du inte hittar ett bra rim. Tex: nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner innan jag drog ..funkar inte. ”Hav” påminner om tex kvar, speciellt när r knappt hörs. nu sitter jag ensam i bilen och kör mot ett hav jag borde ha sagt hur jag känner mens jag var kvar.
  5. Erik dP

    RIP Shane McGowan

    …Såg rätt härjad ut på de bilder jag sett nyligen från sjukhuset. Men han såg rätt härjad ut för 30 år sedan också.
  6. En gång i tiden fanns ett populärt pojkband som du kanske hört talats om: The Beatles. Om du lyssnar på valfritt album från den senare halvan av deras relativt korta karriär, tex Revolver, Abbey Road, …, så finns en blandning av olika musikstilar som sträcker sig från muntra visor till hårdare rock. Det kanske inte är helt nödvändigt att hålla sig till ett uttryck.
  7. Erik dP

    Studio

    Jag kör Waveform 12 (gratis DAW) och om ljudet inte funkar går man in på ljudkortsinställningarna och väljer rätt ljudalternativ, tex sitt ljudkort för både inkommande ljud och utgående, eller testar de andra ljudalternativen. Nåt liknande finns säkert i ditt DAW.
  8. Waveform finns som gratisversion. Jag känner inte att nåt saknas, förutom att jag slipper betala för uppgraderingar när ny version släpps. Jag betalar istället för de pluggar jag använder.
  9. Har aldrig krånglat för mig. Jag använder ett gratis-daw: Waveform 12. Jag behöver ibland skanna mina installerade pluggar, dess mappar, för att mitt DAW ska veta att pluggen är installerad.
  10. Jag använder detta gratisljud (finns flera olika basar att välja på): https://labs.spitfireaudio.com/bass-guitar
  11. Riktigt bra! Bra flöde på text, bra ljud ur min IPad. Funderade på ditt ep-släpp … Hur många låtar tänkte du ha på den?
  12. Vi får hoppas på en Så-mycket-bättre-festival-tävling här på forumet där någon gör ett bättre sång-jobb med sin tolkning. Kändes som att denna revy-aktiga låt skulle förlora på instrumentala partier mitt i. Eventuellt skulle kanske korta gitarrbidrag funka mellan sångmeningarna i det lugnare partiet i låten (vid ”So long time...”). Tackar för kommentarer. I övrigt funderade jag på om någon skulle göra någon jämförelse med Beatles, som vid tidigare låtkritik av mina låtar. Typ: ”Detta är din Taxman”, eller ”Lika onödig som Yellow Submarine”, eller nåt liknande.
  13. En liten låt "Hey Mr. Bouncer" skriven och framförd av mig, Erik dP.
  14. Har för mig att Line6 kör med 9V AC (växelspänning) för sina prylar. Det är möjligt att du använt en 9V DC (likspänning) som är det "vanliga" för pedaler. Så kolla vad din POD ska ha först. Jag har för mig jag sett Line6-trafos på Thomann. Jag använde en gammal trafo tillhörande en gammal fax till en Line6-pedal som funkade med sin växelspänning. Kolla typ Kjell & co eller liknande butik. Annars kan en del begagnatbutiker ha sånt billigt, typ Ericshjälpen eller pingstkyrkans loppis mfl.
  15. Stråkarna jag använde reagerar inte på anslag (volym) så istället för att automatisera en nivåregel efter stråkpluggen så delade jag upp ljudet på två olika spår med olika ljudvolym. Jag flyttade även midi-anslagen (stråkar och blås) lite i tid då det tar lite tid för tex stråkarna att komma upp i volym som matchar resten av mixen. Annars kommer dom in sent.
  16. Det är skönt att få lite osminkad rakt-på kritik. När jag leker loss med olika pluggar utgår jag aldrig från någon utprovad egen ”template”, utan alla låtar får olika behandling. Om jag skulle lägga alla låtar på en skiva blir det nog mer likt ovan nämnda Beatles i variation (tex Revolver) snarare än tex AC/DC där allt är ljudmässigt och låtmässigt snarlikt. Vad jag vill säga är att jag letar och testar mig fram till något uttryck som känns rätt. Jag sminkar låtarna så gott jag kan med idéer som kanske inte funkar lika bra som jag föreställt mig. Den feedback jag får ”det här var bra/skit” tar jag med mig. Jag har funderingar på att spela in allt så småningom med mer genomtänkt process. Nån ljudbild jag klarar av. Att du ändå pallar med att lyssna på mina visor är enbart positivt, och dina sågningar längs fotknölarna (i alla fall 20% ovanför) är nog vad fler här på forumet ibland kan ha nytta av. Jag är inte heller så förtjust i mina sånginsatser. Jämförelse med Beatles, Bowie och Queen är att sikta högt. Men som jag brukar intala mig: så länge jag skriver egna låtar så förlåter det en hel del. Tänk om jag sjöng covers. Stråkarna är förresten från Spitfire, dvs gratisbiblioteken dom har.
  17. Det är kul att man lyckas göra något som uppskattas långt efter man har lagt upp låten... ”Your comfort lie” i detta fall. Vi diskuterade denna låt redan 2014, där jag beskrev hur låttexten kom till i denna tråd:
  18. Jag uppfattade det som att en (ny?) medlem, Scalli, har letat bland trådar och frågat hur man kommer igång med musikinspelningar som denna gamla tråd handlade om. Efter mitt inlägg så har Scalli redigerat om sitt inlägg till något som låter som reklam för en datakurs. Med länk. ...Kan vara spam. Kan handla om Bitcoin-investeringar. Kan handla om porr. Jag har dock inte klickat på länken. En admin kanske bör titta på detta.
  19. Ladda ned ett DAW. Jag kör gratisvarianten av Waveform som fungerar utmärkt: https://www.tracktion.com/products/waveform-free Det finns trevliga gratisinstrument att ladda in i ditt DAW. Jag använder dessa från Spitfire: https://www.spitfireaudio.com/pages/free-instruments
  20. Din röst påminner om David Bowie. Då blir ju allt ett snäpp bättre. Bra låt!
  21. Jag lyssnade på den uppladdade filen då jag inte har Spotify. Bra låt. Fin stämning.
  22. Av någon anledning tänkte jag att låten är åt KENT-hållet. Lyriken är lite fragmentarisk som de KENT-låtar jag hört, på ett bra sätt. Jag gillade den mer pressade rösten i sista versen än sånginsatsen i början. Kan tänka mig att en hårdare distad gitarr mot slutet skulle ge krydda åt produktionen.
×
×
  • Skapa ny...