Jump to content

Terror

Medlem
 • Content Count

  2,593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by Terror

 1. Ladda ner deras program Universal Control. Där i kan du routea hörlursmixar
 2. Vad gick det på? Vore bra att ha en studiogitarr med evertune.
 3. Hej folk, känns som om det är dags att uppgradera skivspelaren. Idag har jag en Numark TT 200 som jag fick av en gammal Idol-jury när jag var där och installera hans nya musikanläggning. Det har varit en bra nybörjarspelare, men jag vill nu levela upp. ljudkvalitet är absolut det viktigaste, men den får ju självklart ha en liten retrokänsla. Tittat mest på Pro-ject The Classic, mest för stt den är så snygg! Men något i mig säger att det går kanske att få bättre ljud för pengarna. Vill helst inte ha någon halv eller helautomatiskt då det tydligen ska vara lite sämre ljudmässigt. Vill heller inte ha någon med någon dum usb funktion eller så, utan en ren spelare med så bra ljudkvalitet som möjligt. Det enda övriga kravet jag har är att den ska komma med lock så man kan hålla den fri från damm. några förslag?
 4. Coolt! Kanske exakt vad jag letat efter. Jag ska kolla upp det. Tack så mycket!
 5. Hej proffs, behöver råd! Jag har inte haft så mycket överlappande musikjobb på länge, så har aldrig riktigt behövt "organisera". Men nu vill jag börja göra det lite mer seriöst. Första tanken var ju att bara skriva upp skiten i Google Calendar eftersom det synkar så bra med telefonen etc.. Men det är ju så sjukt osexigt, tråkigt och bara bleh. Har ni något snyggt dedikerad app/system som ni kör? Jag behöver inget för fakturering eller så, då jag endast kör Paypal ATM. Det jag egentligen behöver är något för mig själv, där jag kan skriva upp när jag ska jobba på vilket projekt. Så jag hjälper mig själv ha lite ordning på saker och ting. Så någon slags basic kalender. Sen är det bara en fördel om den/det har mer funktioner som kan vara nyttigt för en musikstudio/musikproducent. Hur gör djur?
 6. Terror

  Datorkrav

  Först och främst, tack för att du är en grym farsa! Skit i fotbollen och sponsra hans musik! Blir han tänd på musik och studioprylar kommer han aldrig ha råd med knark och sprit heller så det är också ett plus! Macen du har kommer funka utmärkt för honom i början. Men absolut, ett externt ljudkort och monitorer vore kanon!
 7. Nej, Takida är inte min grej för 5 öre. 90% av det som går på Bandit tål jag inte. Men Babymetal är kul! Eller va.. rätt dpligt nu för tiden.
 8. Hejsan, Jag har funderat lite och bestämt mig för att hitta en mastering engineer för mina mixar jag gör till klienter. I 6/10 så ber dem mig mastera det själv, av ekonomiska skäl, men ibland när jag rekommenderar en annan person för mastering så går dem med på det. Jag skulle nu vilja hitta en mastering engineer som kan bygga upp en bra arbetsrelation med, där dialogen kan vara öppen och stressfri. Jag kör mest mixningsjobb inom metal, rock, punk och hiphop. Min första tanke gick till dig @crillemannen men är självklart öppen för flera Studio-medlemmar! Skriv gärna här om ni är intresserade, och posta gärna en länk till eran hemsida eller till material ni har masterat. Tyvärr så är jag ej intresserad av "amatörer" eller "nybörjare", ta det inte personligt, men jag vill gärna inte lämna ifrån mig material och få tillbaka det sämre än vad jag själv kunde ha gjort. Så jag letar efter någon som självklart har mer erfarenhet än vad jag har.
 9. Har du prövat att skicka samma fråga till Focusrite?
 10. nu ska du inte va sån! Öppna ditt sinne haha. Även om du inte gillar det, måste du erkänna att det är rätt häftiga produktioner! Kolla bara in BlackPink: Jag är såld på det! Lika bra som Babymetal haha.
 11. Jo då, jag förstår. Du låter jävligt lik MJ, det har du säkert hört förr. Din "senaste" låt var från 2012. Har du något mer "recent" man kan lyssna på? Antar att du har utvecklats både som låtskrivare och sångare de senaste 7 åren. Vart bor du förresten?
 12. Absolut! jag kör just nu 100% ITB själv. Än så länge. Men jag har inget emot att gå tillbaka till något mer "hands on", speciellt i slutskedet. Skulle vilja ha något för mixbuss/mastering. Det är därför jag sneglat på både den här och AMS 8816. Även kikat lite på Dangerous Music D-box. Hör mycket gott om dem enheterna. Självklart funkar digital ITB-summering, men det är ju roligt med något hands-on. Sen om det kanske låter bättre än ITB är ju bara grädden på moset. Vanligt folk kommer ju inte veta vad för prylar du använt i dina produktioner iaf.
 13. Förstår inte exakt.. du vill köra K-pop, men sen länkar du till låtar du vill sjunga men ingen utav dem är K-pop. Vill du köra k-pop eller inte?
 14. Du tänker på SSL Sigma. Jo, förvisso. Men jag har sett flera på nätet kalla den för summer. Har även sätt folk kalla den för en channel strip. Du kan i stort sätt säga "summer" om vad som helst. Om du tar en specific enhet och summerar din mix igenom den, så kan du säga att det är en summer, även om det är en kompressor. Det är som att säga att AMS Neve 8816 inte är en summer, utan en vanlig mixer, för det är ju det den gör. Kalla den vafan du vill om det är så jävla noga. Det är en spännande enhet, oavsett vad det är.
 15. Och vad är det som var så konstigt? Båda kan användas som en Summer för din master.. på dig låter det som om det är 2 helt olika produkter.
 16. Nu förstår jag inte riktigt. 8816 är en 16-kanalig Summer. Det är så den marknadsförs. Fusion är en "signal processor" för en stereosignal. Men den verkar vara aimad for mastering.
 17. Hej folket, SSL har rätt så nyligen släppt en ny summer vid namn Fusion. Lite info draget från Solid State Logics hemsida: Någon som har införskaffat sig en? Det ligger på dryga 22k vilket jag tycker är ett fantastiskt pris för vad man får! Jag funderar på att införskaffa mig en sån här eller en AMS Neve 8816. Tankar? Ni kan läsa mer här (Delux Music) och här (SSL homepage)
 18. Sen är det ju skillnad på ramminne och ramminne. FInns ju långsamma (billiga) och snabba (dyra). Man ska ju inte köpa det billigaste man hittar på marknaden.
 19. Verket är inte anslutet till STIM pga 3 anledningar. 1) Det gjordes på en gammal dator jag ej har kvar, så har bara en wav-fil kvar av låten. Alltså inget orginal eller session att visa 2) Jag var inte ansluten till STIM när jag började sälja det. 3) Det är sjukt jobbigt när jag säljer non-exclusive leaseavtal för verket om jag samtidgt har det reggat. Så fort någon laddar upp det på Youtube så blir det flaggat och en jobbig process av det hela.
 20. Ja om man gillar sämre saker så Det är klart, om det är lika bra, men bara låter lite annorlunda så. Men det är som att säga att metalzone är en jättebra pedal, bara låter annorlunda. Nej, den är värdelös haha.
 21. Självklart. Men det känns som om när THE big dogs Waves har flera channel strips available grym kvalité så gäller det att komma med något nytt och bättre för att kunna lyckas inom industrin.
 22. Varför skulle man välja detta alternativ över de diverse channel strip-lösningar WAVES har tex?
 23. Ja nu har det här gått lite föööör långt. Jag har släppt det där för länge sen. Ja, jag har företag och är STIM-ansluten. Men släpp det här nu bara
 24. Gäller säkert introt. Men det stämmer ej, för då hade han haft masterfilen utan "r-r-r-r-rusty notes productions".
 25. Haha, ja det har jag faktiskt. Men det är ju lite så. Jobbigt hur Youtube kan fungera ibland.
×
×
 • Create New...