Jump to content
Annons

MRS8

Medlem
  • Antal inlägg

    923
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Dagen då MRS8 senast vann var 15 november 2016

MRS8 hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

47 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Berättar inte

Senaste profilbesökare

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra medlemmar.

  1. Jag tror jag vet felet; skruva på volymratten. Jag brukar alltid glömma den jag också.
  2. Låter krångligt med ditt ljudkort, kanske ett nytt istället för slutna lurar (el både och) Har ett billigt enkelt ljudkort kopplat till monitorer(aktiva) och hörlurslyssning direkt från kortet, går även att ansluta hörlurar på den ena monitorn.
  3. sitter de väldigt tajt så blir det som lock för örona och funkar inte att tex promenere då varje steg dånar en massa bas. det brukar följa med olika storlekar på gummit för att kunna anpassa de till ditt öra. Eller så har du pressat fast de för hårt.
  4. MRS8

    Replokal

    ett rum i en källare ca 4 x 4 meter, betong i väggar och golv. takhöjd 2.20 med trätak. Vad finns det att göra för ett hyfsad bra ljud. Är tacksam för alla möjliga tips. Kanske man ska köra ett tag så man vet vad som är besvärligt ? MVH /mrs8
  5. MRS8

    Bakgrundsljud

    Tack, det ska vi kolla på.
  6. MRS8

    Bakgrundsljud

    jag ska nog kalla det läckage. kör trummor(eazy drummer) ut i PA med sången. bas,gitarr stärkare in i portan behövs ingen medhörning där. vid lyssning av något singelspår hörs allt på låg volym. Jag vet inte om deta är något problem egentligen men volymen ökar med komprimering och en del låtar blir lite bullriga. Använder cubase eq som även har hi och low cut, brukar ta 40hz på low och runt 10k på hi. Kör efter detta kompressor för att jämna ut nivåerna på framför allt sången (då vi inte är några proffs på att sjunga) sen en del reverb.
  7. MRS8

    Bakgrundsljud

    Tack, ska prova med en gate.
  8. MRS8

    Bakgrundsljud

    Hej! Vi spelar in repan med hjälp av sex mikrofoner på en zoom-porta. två mickade gitarrer och en mickad bas samt tre sångmickar. När vi sedan spelar upp bara ett av spåren finns det ju bakgrundsljud. Jag undrar om det går att filtrera bort detta, tex ett filter som tar bort allt ljud som är lägra än xx decibel ? Vore bra då man sedan kör hårt med kompressor för annars blir det ljudet högre och ljudbilden blir lite grötig. Om det går, hur gör jag isåfall? /anders
  9. Det blev en AKG D112 till slut. Är nöjd med den. Någon som har någon favorit till att micka gura? finns en AKG som heter D40 eller är sm57 bäst?
  10. jag tecknade hos one.com i höstas, använde deras ångerrätt då det gick otroligt segt där. Tog misshosting istället.
  11. Ja, 57:an funkar riktigt bra till gura, särskilt som förstärkare + lådor är bra och duktig gitarrist. när det gäller mixning är jag tyvärr kass (även där...) det enda jag hört som jag fattat är att basens närvaro ökar med ökad mid, runt 2,5 khz brukar jag ha. Vet att jag måste lära med att "skära" som ni säger men det får bli mellan nyår och jul istället för idag 🙂 Tack ska ni ha Grabbar(tror jag ni är)
  12. har bara provat hemma än med en bra men lite mindre (12" basstärkare), hör ingen större skillnad på sm57 o sm58 men inbillar mej att sm57 är något bättre. får nog bas så det räcker men du skulle nog tycka det är kasst 🙂 får vänta och se hur fendern låter. ska jag micka mitt i elementet??
  13. Hej och god fortsättning! Jag spelar in elbas i replokalen med en sm57 och jag undrar hur micken ska placeras/vinklas? Är det bästa att köra med så hög volym som möjligt eller ? förstärkaren är en fender rumble 100 (låter väldigt bra) sen undrar jag om någon vet något bra alternativ till sm57 som är billigare (om det finns) MVH Anders
×
×
  • Skapa ny...