Jump to content

MRS8

Medlem
 • Content Count

  1,010
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

MRS8 last won the day on November 15 2016

MRS8 had the most liked content!

Community Reputation

47 Utmärkt

About MRS8

 • Rank
  Veteran

Profilinformation

 • Kön
  Berättar inte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. MRS8

  Zoom 9003

  Spar den i trettio år så kanske du blir rik
 2. Jag tror jag vet felet; skruva på volymratten. Jag brukar alltid glömma den jag också.
 3. Låter krångligt med ditt ljudkort, kanske ett nytt istället för slutna lurar (el både och) Har ett billigt enkelt ljudkort kopplat till monitorer(aktiva) och hörlurslyssning direkt från kortet, går även att ansluta hörlurar på den ena monitorn.
 4. sitter de väldigt tajt så blir det som lock för örona och funkar inte att tex promenere då varje steg dånar en massa bas. det brukar följa med olika storlekar på gummit för att kunna anpassa de till ditt öra. Eller så har du pressat fast de för hårt.
 5. finns en 244 på vend. Det brukar dyka upp kasettportor där lite då och då.
 6. MRS8

  Replokal

  ett rum i en källare ca 4 x 4 meter, betong i väggar och golv. takhöjd 2.20 med trätak. Vad finns det att göra för ett hyfsad bra ljud. Är tacksam för alla möjliga tips. Kanske man ska köra ett tag så man vet vad som är besvärligt ? MVH /mrs8
 7. MRS8

  Bakgrundsljud

  Tack, det ska vi kolla på.
 8. MRS8

  Bakgrundsljud

  jag ska nog kalla det läckage. kör trummor(eazy drummer) ut i PA med sången. bas,gitarr stärkare in i portan behövs ingen medhörning där. vid lyssning av något singelspår hörs allt på låg volym. Jag vet inte om deta är något problem egentligen men volymen ökar med komprimering och en del låtar blir lite bullriga. Använder cubase eq som även har hi och low cut, brukar ta 40hz på low och runt 10k på hi. Kör efter detta kompressor för att jämna ut nivåerna på framför allt sången (då vi inte är några proffs på att sjunga) sen en del reverb.
 9. MRS8

  Bakgrundsljud

  Tack, ska prova med en gate.
 10. Hej! Vi spelar in repan med hjälp av sex mikrofoner på en zoom-porta. två mickade gitarrer och en mickad bas samt tre sångmickar. När vi sedan spelar upp bara ett av spåren finns det ju bakgrundsljud. Jag undrar om det går att filtrera bort detta, tex ett filter som tar bort allt ljud som är lägra än xx decibel ? Vore bra då man sedan kör hårt med kompressor för annars blir det ljudet högre och ljudbilden blir lite grötig. Om det går, hur gör jag isåfall? /anders
 11. Det blev en AKG D112 till slut. Är nöjd med den. Någon som har någon favorit till att micka gura? finns en AKG som heter D40 eller är sm57 bäst?
 12. jag tecknade hos one.com i höstas, använde deras ångerrätt då det gick otroligt segt där. Tog misshosting istället.
 13. Ja, 57:an funkar riktigt bra till gura, särskilt som förstärkare + lådor är bra och duktig gitarrist. när det gäller mixning är jag tyvärr kass (även där...) det enda jag hört som jag fattat är att basens närvaro ökar med ökad mid, runt 2,5 khz brukar jag ha. Vet att jag måste lära med att "skära" som ni säger men det får bli mellan nyår och jul istället för idag Tack ska ni ha Grabbar(tror jag ni är)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.