Jump to content
Annons

[Omröstning avslutad] Studioforums mixtävling no.1 - Turn this ship around


joachime

Recommended Posts

Uteslöt i ett svep? *gruff* Att tala innan man tänker, är det en dygd i din värld eller?

Antag, att mitt egna bidrag är ibland de 14 första ...? Upsie, didn't think of that? Och är det inte det, så kommer det ju utsättas för samma kritik som de första 14 snart. 'Uteslöt i ett svep' ... det är till att försöka smygväcka folks känslor mot en.

Varför sätter du spotlighten på just mig och inte tar med nån av alla andra som också kritiserat? T.ex. han som underkände alla utom typ 5 bidrag, men själv inte deltar i tävlingen ens (#194)

Signia, vad i helvete bubblar du om? Du får nog läsa inläggen ovan en gång till. Inget av dem var riktade mot dig whatsoever.

Allt handlar inte alltid om dig, see?

Och kängan till mitt inlägg fattar jag inte ett skit av.

Gubbe!

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det skrevs att en medlem här ovan uteslutit 14 mixar i ett svep. Detta när jag tagit stor plats med att publicera kritik av just 14 mixar ovan; kritik som då alltså skulle "utesluta" - alltså rata - de berörda mixarna.

Detta föregicks av att säga till Desvaenger att det inte är så genomtänkt att efterlysa kritik från mig (#255) .. och direkt därpå kom en salva mot 'de som kritiserar innan röstningen var över', och lite om 'folk som antar att en mix framställts med vissa metoder, som egentligen inte använts'.

Och som körsbär på topp, så brukar vederbörande person inte alltid dra sig för att köra in horn i sidan på folk titt som tätt. En ganska snårig urspårning här alltså. Men jag gick på den, jag får säga Sorry, och shit happens.

Signia du är helt otrolig. Är du journalist eller talang har du för att bli det i allafall.

Shit, man. Tackar.

(hoppas bara "journalist" var menat i positiv mening 😏 )

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Die Hard (oregistrerad)

Jaha var den 8 på morgonen? 😳 Fick det till att det var kvällen. Jaha ja då får jag lägga på ett kol och rösta i morgon kväll då. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Detta föregicks av att säga till Desvaenger att det inte är så genomtänkt att efterlysa kritik från mig (#255) ..

Du hänvisar i så fall till fel inlägg, för det jag skrev där hade varken med dig eller din kritik att göra.

Bra halmdocka, annars.

Link to comment
Dela på andra sajter

Kulturell Figur (oregistrerad)

FYI.. Jag använde den här hårdvaran när jag lyssnade.. så ni vet hur jag kunde göra mina val.

suck_knob.JPG

hahaha 😄

Link to comment
Dela på andra sajter

Du hänvisar i så fall till fel inlägg, för det jag skrev där hade varken med dig eller din kritik att göra.

Bra halmdocka, annars.

Det är inte bara din egen avsikt, förståelse eller uppfattning som gäller jämt, även om du ofta vill det.

Det är inte heller bara vad som sägs, utan även vem som säger det, som avgör hur saker uppfattas. Hade det varit t.ex. Claes eller Joachime eller nån annan som sagt sakerna förut, så hade jag ju vetat att den tolkningen jag tyckte mig se bara var ett slumpmässigt sammanträffande.

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Gillar både prodd och arr på bidrag 18...kanske den är lite tung i baken med tanke på genre men jag tycker den känns balanserad i sig.

Den gjorde ett bra jobb med källjuden.

Så Prodd: låt 18

Mix: låt 18

Link to comment
Dela på andra sajter

Halloj

Nu lägger jag mina röster. Äveno m jag uppfattar denna mix som alldeles för vass i hi haten så blir det ändå bästa mix och prodd för min del.

Lyssning

genelec 8030A + JHAudio JH13 Pro

EDIT: Glömde skriva vilken 🙂 Sitter här med feber som får vara en ursäkt.

NR.18.....bra jobbat och bra jobbat alla!!

MVH

Anders

Redigerat av Gizmozis
Link to comment
Dela på andra sajter

GAAH!!! Nu är det ingen återvändo...Grymt svårt, men:

Bästa Mix: 13

Bästa prod 25

Motivationen lyder:

Nr 13 kunde jag helt enkelt inte hitta nåt att klaga på. Den lät jämn och fin, välbalanserad och"punchig"

Bästa prod är enkom för den briljanta lösningen av bryggan. Detta tilltag gjorde att låten fick ett lyft efter bryggan - därmed löste en hel del av dynamikproblemet. Minus för disten på leadsången bara, kan vara smaksak, men jag vet inte med tanke på stilen. 😲

/Ulf

Link to comment
Dela på andra sajter

Die Hard (oregistrerad)

Ja det är uppenbart att nr 13 klart leder. Uppenbarligen inget otursnummer för mixaren heller. Skulle inte förvåna mig vem det är som mixat den. Men men mina spekulationer håller jag för mig själv. Ska rösta här sen ikväll.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nu är det ju bara natten kvar, imorgon bitti är röstningen stängd. Hoppas se fler rösta, det känns som det ändå blir fler bidrag än antal röster, känns ju lite avigt. Kom igen nu grabs! 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

joachime.. du borde förtydliga i trådtitel och första inlägget att röstningen är för ALLA forummedlemar, som registrerat sig innan det där datumet. Jag tror många fått för sig att det är någon internhistoria och inte vill beblanda sig.

Redigerat av desvaenger
Link to comment
Dela på andra sajter

Asså folk röstar ju som ena jävla mulåsnor 🤪 heeeelt fel ju.

Bästa mix: 11

Mixen är lite överkomprimerad, lite mycket såsigt reverb, lite snyggt skitig sådär, och skäms inte det minsta för det. Det låter live, har en härligt skitig stereomiljö och kanske det bästa öset/framåtdrivet av alla mixar.

Närmaste konkurrenter: 36, 13 och 6. 6an hade ett väldigt homogent ljud, alla instrument hade nästan precis samma klangfärg. Men mixen är stum, lite dov, pojkscout-iga trumljud och har en tydlig färg/puckel i övre mellanregistret. 13 är noggrant genomarbetad och balanserad, men tråkig, lite dov och feg. Mixaren har för stor respekt för materialet och resultatet blev oklanderligt neutralt och intetsägande. 36an hade en bra närhet, riktigt hoppar fram ur högtalarna mot en, riktigt bra klipp och driv. Men den är ganska stum, lite instängd och smal, ljus och slaskig i hi-hat/cymbaler.

Bästa produktion: 23

Den som gjort bidraget har en liknande relation till materialet som man själv har. Vill det ska låta lite dyrt, lite slickt, lite spektakulär-faktor, inte lagom, inte jordnära eller moget, och han hör lite samma potential i låtstrukturen och sektionernas uttryck - t.ex. breaket före vers 4, bakgrundssången i slutet, och själva slutklämmen. Mixen, och utförandet av idéerna, lämnade en del att önska. Men jag blev charmad, helt enkelt.

Närmaste konkurrenter var 18, 17 och inte minst 8, men dom föll lite mot 23an på att deras utförandet inte förverkligades lika bra. Till deras försvar försökte dom nå betydligt högre upp rent praktiskt med.

Skulle inte förvåna mig vem det är som mixat den [13]. Men men mina spekulationer håller jag för mig själv.

Känner mig nästan säker jag med. Undra om vi tror samma. You got mail.

EDIT: nähe, varför kan man inte PMa Diehard nurå .. skumt

Redigerat av Signia
Link to comment
Dela på andra sajter

Whoohoo!

Att lyssna igenom så här många mixar gick stundtals åt på mitt detaljsinne, och då var det bara att lägga ner lurarna (AKG 240s) för en stund. Lyssningsprocessen skedde i omgångar. Varje mix uppmärksammades i sin helhet minst en gång, därefter körde jag omlyssningar på strategiska ställen i arrangemanget. Som tur var hade FreddeHstd lyckats plita ihop en låt som höll hela lysningsprocessen igenom; dvs, jag tröttna aldrig på själva låten. Bra jobb där, Fredde.

Det härliga med hela grejen var att alla bidrag var så personliga. Man kunde tro annat när proffs och amatörer möts i en och samma tävling; man förväntar sig två läger. Typ. Men här hade varje mix en egen själ som tydligt skilde sig från en annan; nästan som att lyssna till när samma spännande händelse återges men ur olika individers perspektiv, vilket duktigt underströk hur olika vi tänker som mixare/lyssnare (det var också därför jag tyckte det var lite synd med "tjyv-garderingarna" för det egna bidraget bland några deltagare). Oerhört kul, var det hursomhelst, att höra hur den enskilde mixaren har valt att lösa situationer, och jag fick dessutom en hel del lärdom på köpet. Hatten av för samtliga mixare/producenter i tävlingen!

För mig var det ganska lätt att plocka de "bästa" bidragen bland övriga. Jag utgår från ett eget ideal och låter mig inte i onödan ryckas med av vad som är ute eller inne, fel eller korrekt, expert eller amatör. Mitt ideal är ändå "bäst" 😉 Av alla tävlande bidrag levde åtta mer eller mindre upp till mina ideal, resten var – för att lägga upp det fint – inte min typ. Men det bidrag som fick mig att nicka huvud och stampa fot i tak samt gav mig ett leende på läpparna var följande bidrag – som dessutom får båda mina poäng (mix + produktion):

Mix # 37

Min motivation är egentligen redan given ovan. Men jag skulle kunna lägga till att mixen kanske inte är perfekt i nivå och balans, men det var den mix som bäst beskrev låten och som lät låten gå före den "perfekta" mixen. Geddit? Dessutom hade den en retro-touch, och då vinner man i alla fall poäng från mig.

En superfet bonuspoäng vill jag ge till joachime -- för ditt initiativ och för det oerhörda jobb du har lagt ner för att få allt att fungera. Inget man fixar fram under kaffepausen direkt.

Det här var kul! 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

martincarlson (oregistrerad)

Blir inga långa motiveringar, känns dessutom fisigt när man inte ens deltar själv.

Bästa mix: 37

Motivation: Behagligt, torrt och gött. Enkelt.

Bästa prod: 13

Motivation: Allt limmar gött med vartannat, även om jag hade velat spridit ut mixen lite mer panoreringsmässigt.

Lyssning: KOSS Porta Pro / Logotech Rusta-kit / V70

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...