Jump to content
Annons

Idol 2009


spaceman

Recommended Posts

Annons
  • Svar 137
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

"Idol är bilen som kör förbi utanför din studio och tutar mitt i en perfekt sångtagning, a pain in the ass"

Jag tillhör den skaran som mer eller mindre aldrig kollar på TV utan slår istället ihjäl den lilla fritid jag har med att göra andra saker eller umgås med folk. Henning Mankell sa i en intervju i TV att han aldrig kollade på TV för det finns bättre saker att göra. Att 1 timme/dagen a 30 dagar = 30 timmar. Det är en hel arbetsvecka som man lägger på egentligen ingenting. Att glo på nåt givande typ Discovery funkar väl, men att lägga 1 timme om dagen till att kolla på förnedrings-TV har jag svårt att förstå.

Det är tragiskt att folk inte gör revolt emot sånt här skit, och att det är ok att göra narr av folk för dom inte kan sjunga eller dansa eller för dom inte passar in i en viss mall. Det är så mycket dubbelmoral så det är inte klokt och att det går obemärkt förbi är hemskt. Vad som retar mej allra mest är att det är ok att driva med vissa människor i samhället och inte andra. Kommer det in en tjock tjej och sjunger en rocklåt i skinnbrallor så skrattar juryn för det inte passar, Kommer det in en afrikan och sjunger Hasse Andersson är det ingen som säger nåt, trots att det är precis lika åt helvete "fel".

Sen om man ska se till själva hysterin om vad programmet "går ut på" blir man om möjligt ännu mera mörkrädd. Det är en musiktävling där man skall hitta en stjärna som kan sälja skivor och förhoppningsvis slå lite utomlands. Dessvärre så är det precis helt tvärtemot det som händer. För det radas upp den ena bleka Mariah Carey/Boyband kopian efter den andra och alla jublar!! Det är ju dom unika personligheterna som säljer och inte plagiaten. Och efter ett år så är det redan glömt vem som vann. Vad hände med Marie Picasso....?

Det finns en snubbe som ska ha all respekt för sitt kunnande som tyvärr inte längre finns bland oss. Dennis Pop. Vem annars kommer på den briljanta iden att låta en etiopiskt tandläkare som inte kan sjunga bli artist? Jo för det inte fanns nån sån innan! Och hur gick det för Dr Alban? Hur hade det gått för Dr Alban i Idol?... Precis.

Slutligen så är det stora synd att man inte har mer respekt för etablerade artister och musiker än att man tror helt ärligt att man kan gå in, sjunga för en jury, och sen är man känd och på samma nivå. Anledningen till att superstjärnor som tex Celine Dion mfl är just superstjärnor är för att dom hållit på aslänge, och för att på deras tid fanns det inte plats för halvdåliga medelmåttor. Skulle du lyckas så fick du banne mej kämpa och kämpa och kämpa och va riktigt svinigt bra för att lyckas. Idag ska alla lyckas med en gång, och ingen har respekt eller förståelse för dom som redan lyckats. Hade man haft det så skulle inte Idol funnits. Och tyvärr så urholkar detta hela "massans tänkt" om att det faktiskt är såhär det ska gå till och vanliga människor tror det är såhär det fungerar i verkligheten.

Idol är en amatörtävling med fokus på att göra bra TV där slätstrukna medelmåttor får plats och där personligheten inte väger in ett dugg. Precis helt emot vad konceptet utger sig för att vara.

+1 Applåder! En korrekt och bra analys.

Link to comment
Dela på andra sajter

Inte? Trodde det var Lennon eller Yoko Ono...

*host* Yoko var ju inte ens med i The Beatles... *host*

Beslutet att bryta upp var taget av beatlarna gemensamt. Alla var pisströtta på The Beatles, och på varandra. Abbey Road-underlaget spelades in, sedan var det en dunk i ryggen, och tjenixen, vi ses väl nångång...

Däremot har man läst att det faktiskt är McCartney som mer eller mindre anses vara den som bär skulden till att bandet så småningom bröt upp. Det hela började när medlemmarna skulle signa kontrakt med Stones-managern Allan Klein (eller vad han nu hette) — men McCartney vägrade, för han ville ha sin blivande svärfar (advokat) som den som skötte businessen. Men se, detta ville inte Lennon, Harrison och Starkey, så...

Eller hur det nu var...

Sorry... OT.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ringo var en skön lirare, är det väl än. För länge sen stod det i nån blaska att han och Pete Townshend tävlade om att ha popvärldens största näsa.

Och Pretty Things valdes till världens fulaste popband.

Håller med om att det är urlöjligt med krav att alla ska röra sig i Idol. Många superstjärnor rör sig absolut aldrig, de har karisman ändå. Många hoppar allt vad de kan och syns inte ändå.

Link to comment
Dela på andra sajter

Och här tänkte man chilla lite med varma mackor och kolla på Idol 2009.

Vad hände då på tv4 ? Jo då visade man Äntligen hemma kl 20:00.

Nu blev jag riktigt besviken. Mackorna blev kalla på nolltid.

det sänds väl bara på fredagar i fortsättningen.

jag tänkte kolla på metallica filmen "some kind of monster" den är också kul.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 2 veckor senare...
I kväll var det Michael Jackson-tvång på Idol. Ingen valde Billy Jean som låt!! Kuriöst!!

Den KAN ju vara så att den inte fanns med på listan över låtarna som dom fick välja eftersom det är en sån dundermegahit, och där säger jag emot mig själv eftersom Thriller är ju en större hit?!....aja...

Hur som helst så har aldrig Jacksons låtar sågas så mycket. Om nu gubben ligger i graven så lär han ha snurrat runt och gjort moonwalk av vrede!

Sämsta skit jag hört. Man undrar ju vad dom tror vad dom kan jämföra sig med och tro att kunna ro det i hamn?

Redigerat av KillwithSkill
Link to comment
Dela på andra sajter

tråkigt att ingen gjorde nått eget av låtarna, kompet var ju exakt som originalen.

tycket Tove var bra som vanligt men där hade jag visst fel för enligt juryn var det inte bra

Link to comment
Dela på andra sajter

Håller med om att det är urlöjligt med krav att alla ska röra sig i Idol. Många superstjärnor rör sig absolut aldrig, de har karisman ändå. Många hoppar allt vad de kan och syns inte ändå.

På tal om att inte röra sig kom jag o tänka på en artikel om Peter Tägtgren, där journalisten sa att han hade kunnat ställa sina skor på scen och själv inte vara närvarande, så karasmatisk var han. Haha skönt uttalande och dessutom börjar man funderar på vilka fler artister som skulle kunna ställa sina skor på scen? ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Håller med om att det är urlöjligt med krav att alla ska röra sig i Idol. Många superstjärnor rör sig absolut aldrig, de har karisman ändå. Många hoppar allt vad de kan och syns inte ändå.

Jo men det där är bara med för att kunna klämma in så många avsnitt av Idol som möjligt. Utfyllnad brukar det ju kallas. Sen finns det ju gott om stora artister som aldrig som okända skulle ens kvala in i Idol. Och de har sålt miljontals plattor. Hur många kan räkna upp Idolartister? Hur många av dem kommer någonstans?

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är en musiktävling där man skall hitta en stjärna som kan sälja skivor och förhoppningsvis slå lite utomlands. Dessvärre så är det precis helt tvärtemot det som händer.

Det känns på sin plats att nämna att Agnes, vinnare i svenska Idol 2005, just nu ligger 1:a på Billboards dance lista. Större kan det knappt bli!!

Link to comment
Dela på andra sajter

Lyssnar just nu på Eriks idol rockbidrag.

Tycker trancesynten verkar gå i fel tonart jämfört med övriga instrument. Eller ska den gå så?

Sången är det däremot bra.

Japp! Han har fel ljud på synthen. I övrigt så tycker jag att bandet lirar riktigt bra!

Evertsson: Ja Agnes är ju guld!

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...