Jump to content

linuskarlsson

Medlem
 • Content Count

  523
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by linuskarlsson

 1. Kul att en gammal tråd från EA blev länkad här. Killen i fråga verkar ju vara väldigt aktiv på Facebook - du kanske skulle prova att kontakta honom där igenom?
 2. Om det nu skulle vara så att jag remixar något som de faktiskt inte har rättigheterna till, vad gäller då? Är det jag som remixare som står för innehållet i min remix, eller är det skivbolaget? Återigen så är det inget kontrakt skrivet, men det kanske inte har någon betydelse? Edit. Du vet inte hur mycket "skit" som pågår i elektroniska subgenres!
 3. Om jag gör en officiell remix med uppdrag från ett skivbolag UTAN att skriva på något kontrakt, är det då skivbolaget eller jag som "står" för oclearade samplingar och dylikt?
 4. Sen finns ju även chansen att det BLIR upptäckt, men de i fråga väljer att inte göra någonting. Eller?
 5. Om jag fått godkännandet att använda en sampling från en skiva från skivbolaget, skulle de om låten började bli stor, kunna gå bakom min rygg och stämma mig? Hur bevisar jag att jag fått deras tillstånd? Står sig en sparad mailkonversation?
 6. Vad ligger skadeståndet på när det gäller en kick, alltså inget med själva kompositionen? Har sökt runt en hel del men hittar inga fall där någon blivit stämd för en kick
 7. Förlåt att jag bumpar denna gamla tråden. Jag undrar bara vad lagen säger om sampling av en kick från en, låt oss säga, Houselåt. Den kicken har ju blandats med andra kickar, som i sin tur blandats med andra kickar, osv. Låt oss säga att det är en Deadmau5-kick. Äger han rätten till den kicken, även om den blandats med tidigare kickar i flera år? Vad skulle då hända om jag samplade den kicken och släppte en låt? Hoppas att det är förståeligt! EDIT: Ska bara förtydliga lite. Kickar inom elektronisk musik är ju ofta ett resultat av flera års blandning och mixning med andra ljud.
 8. Det går ju även att använda internet och ens inlogg på Propellerhead's hemsida som en "ignition key" om jag inte minns fel?
 9. Jag undrar detta också! Har ju Record 1.5 och Reason 5.
 10. Jag fattar inte grejen med ett "mer avancerat" delay. Hur roligt är det? Ge mig något intressant!
 11. Haha, Linus du vet nog allt vad det handlar om! Jag tror att "Line: 1 och Column: 9" är lite utav en ledtråd, men inte vad det skulle betyda i så fall
 12. Första bilden leder mina tankar åt en ny delay-modul, eller vad tror ni? Förväntar mig dock STÖRRE grejer
 13. Precis som rubriken lyder, så kan vi förvänta oss något nytt från Propellerhead i morgon kl. 12:00 (svensk tid). Som alltid, har de valt att publicera ledtrådar. Är det något som har någon gissning på vad det kan vara denna gången?
 14. Ja tack! l1nuskarlsson@aol.com Edit: Tack så hemskt mycket
 15. Tycker det är på god väg! Skrillex var ju sångare i bandet From First To Last: Nu är han ett av de största namnen inom elektronisk musik (0:40):
 16. Tror iofs inte det är mastringen som är det viktiga, utan att få en bra slutmix. Två helt skilda saker
 17. Jag har köpt från Thomann en gång, och det gick snabbt och smidigt. Mina senaste tre beställningar har dock skett från dv247.com och så kommer det att förbli! Blir nästan lite arg inombords när jag läser något sådant här. Stor eloge för att du står på dig!
 18. Jag förstår exakt vad du menar! För många är ett rent sångspår det enda alternativet. Alla jobbar vi olika!
 19. Saxofonsolot vid 3:02. När hörde man något sådant senast? "Waiting for a star to fall"?
 20. Javisst! Gjorde ett litet exempel endast för dig! Dock så är det ingen svensk låt, men principen är ju densamma. Låten jag använder är Enrique Iglesias ft. Ludacris - Tonight (Nej, jag gillar inte låten, men det var det första och bästa jag kunde hitta). De första två spåren är ju originalspåret (inverterat) och den instrumentala versionen. Jag var självklart tvungen att zooma in en rejäl bit för att spåren ska hamna på exakt samma plats (dvs. att två toppar ligger på samma ställe). Det nedersta spåret är resultatet av audioexporten. Delen jag använt är tagen från mitten av själva låten. Här är resultatet, före och efter (obehandlat - förutom ett lowcut-filter på 100 Hz). Det hörs fortfarande lite av "beatet" i bakgrunden, men vid remix så förmodar jag att man lägger egna trummor över, och kanske sidechaina en gnutta? När baskaggen försvinner är resultatet näst intill perfekt om du frågar mig . Klippen är omkring 20 sekunder vardera, och jag hoppas att Studio Forum har överseende med det, även om det egentligen inte är tillåtet att lägga upp copyrightskyddat material. http://playitloud.se/tonight-fore_och_efter.mp3
 21. Resultaten varierar givetvis (skiljer sig mellan olika låtar), men jag har lyckats få ut sångspår tillräckligt bra att faktiskt användas
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.