Jump to content
Annons

Troppus

Medlem
  • Antal inlägg

    79
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

2 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  1. Troppus

    Vad gör en DJ?

    Pitchen finjusterar hastigheten på svarven och ställs in för att låten ska gå i rätt takt och/eller tonart.
  2. Gissar på att vissa av GnR's fans tycker att arrangemanget i programmet låter lite schlager och/eller dansbandigt, de riktigt inbitna fansen vill helst bara lyssna på originalet antar jag. Däremot tycker jag som de flesta andra i denna tråden att han sjunger riktigt bra!
  3. Köp en vuvuzela! Den går att använda den även som en megafon. Det blir iofs inte samma klös som en eldriven men man slipper hålla reda på batterier och det är alltid en fördel. Enda problemet är att den inte säljs på så många ställen längre.
  4. Några tips: Håll in datorns strömbrytare under ca 4 sekunder för att starta om datorn (brukar jag göra om datorn har hängt sig eller segar) Dra ut strömsladden på den trådlösa routern (om du har en sådan). De flesta som har bärbara har ställt in så att den automatiskt kopplar upp sig mot internet via trådlöst. Utan internet blir det inget krånglel med virus och skit. Och utan router och sladd kan datorn inte koppla upp sig mot internet. Antivirus är bra men hjälper inte mot allt, tyvärr. Risken är att man bara får mera skräp i datorn om man laddar ner första bästa antivirus som man ser!
  5. Prova att koppla ur den externa hårddisken, ifall datorn inte orkar driva den (fast det borde den ju göra iom att det är en ganska ny dator). * Se till att diskarna inte hamna i viloläge * Prova att köra utan batteri (nätdelen drar mindre ström då eftersom den slipper ladda datorn = mer ström kvar till USB) Man kan skapa ett skript som går i bakgrunden och skriver ned en textsträng (i detta fall datum/tid) var 45:e sekund för att få disken att inte somna. Nedanstående rader än ett cmd-script för windows. Det är bara att skapa en textfil och sen spara ner som "loop.cmd" och sen starta filen och minimera. :Label echo %date% %time% > lastdatetime.txt timeout /t 45 GOTO Label
  6. Det är bättre och enklare att byta tjänster istället, eftersom byten och eget arbete ej är olagligt. Lära ut musik mot fylltaxi hem från krogen exempelvis. Däremot ska det vara under förutsättning att tjänsterna är de man önskar sig. Dessutom kan man inte köpa mat och betala hyran med enbart byten.
  7. Var inte rätt för knapparna och reglagen på synterna, kolla istället hur de är grupperade. Det är inte kul att bläddra i olika hierarkier bara för att hitta patchar, utan allt ska vara så enkelt att förstå och då räcker det inte med en tre knappar.
  8. Kostnaden för att texta en film måste ändå vara ganska marginell. Det beror iofs på om texten översätts rad för rad utan att kolla på filmen eller om texten skrivs in samtidigt som man tittar på filmen. Har iofs ingen aning om vad kostnaden består av om textaren får betalt i royaltyform eller för den tiden han eller hon har suttit och skrivit texten.
  9. Ni har glömt Leila K http://www.youtube.com/embed/ZEgbW1FxR78
  10. Mobilen är liten och smidig och ljudkvaliten på de senaste modellerna är helt okej. Däremot kan man bara spela in i mono (om det inte har kommit någon ny modell med stereoljud) och det går inte att koppla in mikar med fantommatning! Det går till och med att filma och ladda upp spelningen på exempelvis youtube. Det är bara en tidsfråga tills folk gör nya hitlåtar med enbart mobilen.
  11. 1. Flera vinylspelare rekommenderas varmt om man ska läsa in hela backar med skivor i industriell skala. (Har bara en skivspelare för närvarande) 2. Rutiner för hur man lagar trasiga skivor (har en skiva om är böjd som inte går att spela och ett par som är repiga) 3. Låttitlar skrivs in manuellt 4. Ingen repkorrigering (i ljudprogrammet) om det inte är större repor. 5. Normalisera av ett helt album åt gången (Det ska låta ungefär som det gjorde på skivan) 6. Klipp låtarna till varsin fil (är det en liveskiva kan man hoppa över den biten för att slippa hack mellan låtarna) 7. Spara låtarna i oförstört format (ej MP3) 8. Koda filerna till MP3
  12. Om din dator har native HDMI och du har ett hemmabiosystem med 5 högtalare och en bas kan du enklast koppla in datorn den vägen. Datorns HDMI är ett eget ljudkort! När det gäller produktion av musik med 5.1 brukar man oftast använda centerkanalen för tal. Musiken (om det är "klassisk filmmusik") ska ha lite mera dynamik och inte vara lika tajt komprimerat som vanlig dunka-dunk-musik.
  13. Idag har jag hjälpt ett par bekanta med att föra över ett par gamla låtar från stenkakor via en skivspelare som har inbyggt usb-ljudkort. Spänningen från skivspelaren går dock via vanligt 230V. Datorn som är en bärbar går inte att använda vid inspelning av materialet med nätadaptern inkopplad eftersom den blir brumljud vid inspelningen. Varför? Adaptern är ju ojordad så det ska inte ha någon betydelse egentligen. Som tur var går det att köra på enbart batteri, men det är ingen höjdare om man har glömt att ladda batteriet. Har ni varit med om något liknande?
  14. Jag tror att CPU:n är tillräckligt snabb på din dator. Det finns iofs lite snabbare till 775 men de är för dyra för att det ska vara värt att uppgradera. Däremot tror jag att det är bättre att uppgradera hårddisken till en snabbare (om du har en gammal hårddisk i datorn).
×
×
  • Skapa ny...