Jump to content

linuskarlsson

Medlem
 • Content Count

  523
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutralt

6 Followers

About linuskarlsson

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/31/1992

About me

 • Kön
  Man

Recent Profile Visitors

11,857 profile views
 1. Kul att en gammal tråd från EA blev länkad här. Killen i fråga verkar ju vara väldigt aktiv på Facebook - du kanske skulle prova att kontakta honom där igenom?
 2. Om det nu skulle vara så att jag remixar något som de faktiskt inte har rättigheterna till, vad gäller då? Är det jag som remixare som står för innehållet i min remix, eller är det skivbolaget? Återigen så är det inget kontrakt skrivet, men det kanske inte har någon betydelse? Edit. Du vet inte hur mycket "skit" som pågår i elektroniska subgenres!
 3. Om jag gör en officiell remix med uppdrag från ett skivbolag UTAN att skriva på något kontrakt, är det då skivbolaget eller jag som "står" för oclearade samplingar och dylikt?
 4. Sen finns ju även chansen att det BLIR upptäckt, men de i fråga väljer att inte göra någonting. Eller?
 5. Om jag fått godkännandet att använda en sampling från en skiva från skivbolaget, skulle de om låten började bli stor, kunna gå bakom min rygg och stämma mig? Hur bevisar jag att jag fått deras tillstånd? Står sig en sparad mailkonversation?
 6. Vad ligger skadeståndet på när det gäller en kick, alltså inget med själva kompositionen? Har sökt runt en hel del men hittar inga fall där någon blivit stämd för en kick
 7. Förlåt att jag bumpar denna gamla tråden. Jag undrar bara vad lagen säger om sampling av en kick från en, låt oss säga, Houselåt. Den kicken har ju blandats med andra kickar, som i sin tur blandats med andra kickar, osv. Låt oss säga att det är en Deadmau5-kick. Äger han rätten till den kicken, även om den blandats med tidigare kickar i flera år? Vad skulle då hända om jag samplade den kicken och släppte en låt? Hoppas att det är förståeligt! EDIT: Ska bara förtydliga lite. Kickar inom elektronisk musik är ju ofta ett resultat av flera års blandning och mixning med andra ljud.
 8. Det går ju även att använda internet och ens inlogg på Propellerhead's hemsida som en "ignition key" om jag inte minns fel?
 9. Jag undrar detta också! Har ju Record 1.5 och Reason 5.
 10. Jag fattar inte grejen med ett "mer avancerat" delay. Hur roligt är det? Ge mig något intressant!
 11. Haha, Linus du vet nog allt vad det handlar om! Jag tror att "Line: 1 och Column: 9" är lite utav en ledtråd, men inte vad det skulle betyda i så fall
 12. Första bilden leder mina tankar åt en ny delay-modul, eller vad tror ni? Förväntar mig dock STÖRRE grejer
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.