Jump to content
Annons

Göran Ewertsson

Medlem
  • Antal inlägg

    134
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt
  1. Robin, det är kul att du visar attityd och går ut hårt. Lycka till!!
  2. Jag tycker du resonerar bakvänt! För det första kan man kanske fråga sig vad ett band som har en färdig skiva, tryckt med omslag och allt ska med ett skivbolag till? Det låter mer som om de behöver en distributör! Tanken är att skivbolaget skapar en produkt av musiken, färdiginspelad eller ej. Denna produkt ska skivbolaget exemplarframställa, distribuera och licensiera vidare. Så är grundprincipen. För att ett band ska skriva på ett avtal där deras royalty - efter avdrag för vissa av dina omkostnader - uppgår till 50% måste du kunna visa att det är en bra affär för dem. Det handlar inte om att du ska "ta" en del av deras pengar, det handlar om att du ska sälja deras musik med ensamrätt.
  3. Jag säger som jag brukar, om man har tid och pengar att investera i sin egen fortbildning, för sin egen skull - då är det säkert bra med SAE och liknande. Däremot är den typen av utbildningar mer eller mindre värdelösa som hävstång in i branschen.
  4. Nu ser jag att jag var en smula otydlig i mitt svar, med tanke på rubriken på tåden! 20-50 och 5-20% på masterdeal resp artistavtal är alltså artistens royalty, skivbolaget "tar" resten - om man nu kan uttrycka sig så, när det faktiskt är skivbolaget som ordnar att det alls blir någon skivförsäljning!
  5. Hej "adama"! Som du skriver ser avtalen väldigt olika ut: genre / major el indie / historia / osv - det finns massor av faktorer som spelar in! För en så kallad masterdeal, där bandet tar med sig en färdig platta till bordet, är allt mellan 20-50% vanligt, hos vissa småetiketter kan man t o m få mer än så! Idag när digitalmarknaden gör skivbolagets andel lite svårare att försvara, bara en bråkdel av forna tiders initialkostnader finns ju kvar när det gäller att släppa nytt, då är förhandlingsläget också bättre, framförallt mot de mindre bolagen!! Den andra sortens avtal ger betydligt mindre och, upplever jag precis som du, är allt mer sällsynta idag. Lycka till med karriären!!
  6. Göran Ewertsson

    Acapella

    Minst lika lagligt som The Pirate Bay!
  7. Översitteri gör mig upprörd, så enkelt är det. Men du kan väl inte mena att den åsikten gör mig till en usling? Jag har medgett att "Carles" språk inte hade med saken att göra, och bett om ursäkt.
  8. För att balansera den flodvåg av avundsjuka hobbymusiker som känner sig manade att berätta för världen om hur usla alla dessa framgångrika artister egentligen är. Om smakpoliser och översittare får hållas blir världen en sämre plats. Tycker du inte?
  9. Hela denna tråd borde hamnat i papperskorgen för länge sedan!
  10. Ja det kan du ha rätt i, jag ber om ursäkt, jag gick för långt.
  11. Inte alls. Men den som går till sådana frontalangrepp bör ha betydligt mer på fötterna.
  12. Ursäkta? Du kan inte ha läst människans utfall en bit här ovanför!!
  13. Noice 'Bedårande Barn Av Sin Tid' - här finns (nästan) lika mycket sex, droger och ond bråd död som i vilken utländsk rockbiografi som helst!!
  14. Detta är den värsta dynga jag läst på mycket länge. Här finns så mycket förakt och snobberi att man baxnar, och det är inte bara Basshunter som drabbas av ditt uppblåsta ego - hans fans idiotförklarar du också. Fy skäms. För övrigt är det anmärkningsvärt att en människa som inte behärskar vare sig språk eller stil får skriva i någon tidning alls, även om det råkar vara en obetydlig landsortsblaska.
  15. Att framgång svider i medelmåttornas ögon är inget nytt!
×
×
  • Skapa ny...